Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Krim Herba Mujarab Hilangkan Gatal Celah Kelangkang

Sering gatal di celah kelangkang?
Jangan digaru! Ketahui cara untuk mencegah serta merawat gatal celah kelangkang. Kegatalan merupakan simptom masalah kulit yang sangat merunsingkan. Ianya berkekalan dan agak kronik.

Walaupun masalah ini boleh datang dalam berbagai bentuk dan rupa, ianya kebiasaan datang dengan bengkak,kemerahan, dan kulit gatal.

Apabila lapisan kulit atas terkoyak (luka), bahagian ini akan lebih senang dijangkiti kulat dan  bakteria, terutama sekali bakteria Staphylococcus Aureus.Kawasan kulit gatal akan menjadi rasa pedih, keluar air bernanah dan meningkatkan risiko parut hitam yang mencacatkan.Untuk mengatasi masalah Gatal ini, anda perlukan penyelesaian yang dapat  melegakan kulit dengan cepat, mengelakkan kegatalan, membunuh bakteria, dan  mengurangkan radang.

Kegatalan mungkin terjadi lebih teruk jika digaru dan mendatangkan masalah radang yang lebih serius. Mungkin pada waktu siang, di mana kita lebih sedar, kita boleh mengawal daripada menggaru. Tetapi bagaimana dengan pada waktu malam, sewaktu kita sedang tidur? Tanpa sedar, anda akan berasa kegatalan dan menggaru kawasan terjejas. Ini lebih teruk lagi pada kanak-kanak yang mempunyai kulit yang lebih nipis.


Cara yang terbaik untuk mengawal masalah kegatalan ini, terutamanya pada waktu malam, ialah dengan menggunakan " KRIM GATAL ".Sebelum anda memilih Krim Gatal, ada beberapa kriteria yang perlu anda pastikan ianya dari
bahan digunakan semulajadi,Anti bakteria & kulat ,menghilangkan kegatalan dan melembapkan kulit.


Krim apakah yang dimaksudkan... selanjutnya

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca