Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

BANTUAN RAKYAT RM500 (BR1M) DIBAYAR MULAI 15 JANUARI 2012

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.
Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan dilakukan selama dua bulan bermula 15 Januari ini dalam bentuk baucar tunai, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.  Dalam satu kenyataan hari ini, Ahmad Husni berkata majlis penyerahan baucar kepada pemohon yang berjaya akan diadakan secara berperingkat-peringkat di seluruh negara.


Dalam satu kenyataan hari ini, Ahmad Husni berkata majlis penyerahan baucar kepada pemohon yang berjaya akan diadakan secara berperingkat-peringkat di seluruh negara. Ahmad Husni berkata, semua pemohon BR1M akan dimaklumkan mengenai keputusan permohonan melalui pos.“Dalam tempoh itu, setiap pemohon yang berjaya akan menerima surat pemakluman masing-masing secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar diadakan,” katanya.Pemohon juga, katanya, boleh menyemak status permohonan mereka dengan menelefon talian hotline 1-800-222-500/1-300-88-3010 mulai 16 Januari ini. Talian ini beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang setiap hari bekerja.


Kerajaan juga akan memudahkan urusan orang ramai di kawasan luar bandar menunaikan baucar BR1M dengan menyediakan kaunter bergerak Bank Simpanan Nasional, CIMB dan Maybank pada majlis penyerahan itu. Baucar juga boleh ditunaikan di cawangan bank berkenaan di seluruh negara. Tempoh sah laku baucar adalah sehingga 15 April tahun ini.


Keputusan Semasa Lee Chong Wei vs Chen Long di Kejohanan Badminton Maybank Terbuka Malaysia 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Impian kemenangan Juara untuk Kejohanan Terbuka Malaysia 2012 terbuka luas. Ditambah dengan sokongan kuat dari penyokong negara.Sebelum mara ke separuh akhir,Datuk Lee Chong Wei telah menundukkan rakan karib dari Indonesia, Taufik Hidayat 21-9, 21-18 di suku akhir di Stadium Putra Bukit Jalil.


Perlawanan separuh akhir perseorangan Badminton Maybank Terbuka Malaysia 2012 menemukan pemain Malaysia Datuk Lee Chong Wei dengan pemain China Chen Long. Perlawanan ini pasti dinantikan memandangkan Cheng Long merupakan antara pemain yang menjadi badi bagi Datuk Lee Chong Wei pada tahun lepas.Keputusan Semasa Lee Chong Wei vs Chen Long 
Set 1 : 21-18
Set 2 : 17-21
Set 3 : 21-13


Walaupun terpaksa berhempas pulas sehingga memaksa Chen Long untuk bermain di set penentuan. Namun Datuk Lee Chong Wei dilihat tidak begitu tertekan untuk menumpaskan lawannya dengan berbekalkan semangat ribuan penonton yan hadir memberi semangat kepadanya.Datuk Lee Chong Wei berjaya menumpaskan Chen Long.


Yang tersurat, Datuk Lee Chong Wei akan ke perlawanan akhir menentang Kenichi Tago, pemain dari Jepun pada esok hari. Semoga mampu menang dalam kejohanan badminton Terbuka Malaysia untuk kali ke 8. Yang tersirat,aku kesian tengok Datuk Lee Chong Wei seorang saja yang membawa misi kemenangan bagi perseorangan lelaki.


Masih tiada pelapis muda yang mampu untuk bersama-sama  mengalas misi negara.Nampaknya kita terlalu mengharapkan individu tertentu tanpa mencari alternatif lain. Nampak gaya kita akan ketandusan pemain persorangan terbaik dunia apabila Datuk Lee Chong Wei bersara kelak sekiranya langkah untuk mencari bakat-bakat muda tidak dimulakan dari sekarang.


Sekian.

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca