Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Cara Lajukan Internet / Broadband Anda Menggunakan Teknik Ping

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Adakah kelajuan internet anda menyakitkan hati ? Jangan risau, dengan melakukan sedikit pengubahsuaian beberapa setting pada komputer anda. Insyallah akan dapat meningkatkan sedikit prestasi capaian internet anda tanpa perlu mengotorkan tangan anda.

Langkah 1 :  Sambungkan internet ke Komputer anda dan buat Connection seperti biasa. Apa yang perlu anda tahu ialah IP untuk Broadband anda.

Langkah 2  : Untuk memudahkan anda, klik DI SINI untuk mengetahui IP anda.Langkah 3 : Setelah anda dapat IP anda, Buka Notepad dan masukkan Code di bawah ini di dalam Notepad tersebut dan jangan lupa masukkan IP yang anda dapat tadi.

c:\windows\system32\ping [jarak] IP Anda [jarak] -t

Langkah 4 : Kemudian , Save As Fail Notepad tersebut sebagai ping.bat dan Simpan di desktop komputer anda.

Langkah 5 : Klik pada ping.bat di Desktop anda dan satu tetingkap Command Prompt secara automatik akan keluar. Biarkan Command Prompt ini berjalan sepanjang proses anda online. Jika anda terkeluar daripada Connection, anda kena ulang semula Langkah 1 di atas.

Nota Kaki : Sila biarkan tetingkap command prompt ni terbuka sepanjang anda online dan saksikan  perubahan speed internet anda !

Selamat Mencuba !!!

Tips / Cara Lajukan Internet streamyx / Internet Broadband menggunakan Windows XP

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kelajuan capaian Internet adalah bergantung kepada kapasiti bandwidth  Internet yang dilanggan. Namun begitu, terdapat beberapa kaedah atau panduan penggunaan komputer yang boleh diamalkan untuk dapatkan prestasi kelajuan capaian internet pada tahap optimum daripada kadar kapasiti yang dilanggan.


Untuk pengetahuan anda, Microsoft telah menyimpan 20% daripada bandwidth yang tersedia untuk tujuan mereka sendiri antaranya digunakan untuk "Windows Updates" sekiranya perlu. Jadi, bagaimana untuk mendapatkan 20% ini tanpa memberi kesan pada pc anda?

Caranya mudah sahaja iaitu anda perlu mengubah had limit bandwidth yang anda gunakan.Admin hari ini ingin berkongsi dengan semua berkaitan tips untuk melajukan internet streamyx di komputer.Ini adalah berdasarkan kelajuan internet komputer admin agak berbeza sebelum ini.Yang pasti admin berkongsi dengan semua.Caranya cukup mudah sahaja.


Ikuti langkah-langkah di bawah ini :

Langkah 1. Go to Start  > RunLangkah 2. Type "gpedit.msc" and click on ok
Langkah 3. In tree view select Local Computer Policy -> Administrative Templates -> Network -> QoS Packet Scheduler

 

Langkah 4. Double click on "Limit reservable bandwidth" Langkah 5. Enable it and set bandwidth Limit to 0%
Langkah 6. Click OK

Langkah 7. Close "gpedit.mcs"


Restart komputer anda dan cuba layari internet serta lihat perbezaannya.
 

Selamat Mencuba.


PS: Sila bagi komen setelah anda mencuba tips admin berikan ini sama ada berjaya atau tidak.

Khasiat Air laut masin atasi masalah penyakit kulit

Peranan air laut yang dianggap dapat membantu menghilangkan gatal atau kudis pada kulit.air masin di tengah laut saja yang mengandungi khasiat garam yang baik lagi berkesan untuk digunakan.

Penyakit kulit seperti gatal, kudis atau lain-lain penyakit kulit boleh menggunakan air masin pilihan di tengah laut yang bersih. Air itu dibasuh pada kulit atau bahagian kudis yang sudah dibersihkan terlebih dulu. Air masin yang sudah disimbah kepada kulit hendaklah dibiarkan hingga kering supaya garamnya meresapkan pada kulit atau kudis.

Kulit anda akan terasa kering dan bergaram. Dan, garam inilah yang memainkan peranan sebagai penawar atau ubat pada penyakit berkenaan. Sebaik kering dan bergaram di kulit, anda hendaklah membiarkannya untuk beberapa waktu supaya meresap dalam kulit. air masih di tengah laut boleh dijadikan petua yang perlu diamalkan sebagai satu ikhtiar mengubati penyakit kulit.

Kesimpulannya,jika anda mengalami masalah penyakit kulit,rajin-rajinlah bawa ahli keluarga mandi manda di laut.


Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca