Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Onexox Prepaid bantu anda dapatkan duit topup bulanan secara percuma melalui UGU (User Get User)

Assalamualaikum & Salam sejahtera,

Kebanyakan drpd kita selalu merungut apabila berlaku kenaikan harga barangan keperluan. Tetapi tidak ramai yang mahu mengambil peluang apabila ada ruang untuk menjimatkan perbelanjaan barangan keperluan kita.

Di sini saya ingin guide anda bagaimana utk menjimatkan perbelanjaan penggunaan telefon anda.Caranya adalah dengan menjadi pengguna pelan prabayar ONEXOX.Anda boleh pilih sama ada ingin membeli nombor baru ONEXOX atau menukarkan rangkaian untuk nombor sedia ada anda kepada ONEXOX.Kos untuk menjadi pengguna ONEXOX ialah RM10 sahaja.


Sekiranya anda mengesyorkan pengguna lain untuk berjimat dengan simkad ONEXOX, anda akan mendapat ganjaran dalam bentuk top-up PERCUMA atau TUNAI setiap bulan.Syarat- Syarat UGU ?

TERMA & SYARAT:

– Program ini dibuka kepada pelanggan ONEXOX sahaja.
– Setiap pelanggan layak untuk melantik seberapa ramai kenalan tanpa ada had yang ditetapkan.
– Tiada yuran atau sebarang caj tambahan yang dikenakan.
– Pengguna perlu mendaftarkan kenalan mereka melalui PENGEDAR ONEXOX yang sah sahaja. 

Sila rujuk LOKASI PENGEDAR di http://www.onexox.my/  

GANJARAN:
– Ganjaran akan diberikan dalam bentuk RELOAD/TOPUP.
– Sebanyak 5% akan dikira sebagai ganjaran daripada jumlah reload yang dibuat oleh kenalan yang dicadangkan.
– Berdasarkan jumlah ringgit yang dipamerkan. cth: Jumlah ganjaran: RM28.90 akan dinilai RM28 sahaja.


Mekanisma Ganjaran:

1. 5% ganjaran keatas jumlah tambah nilai yang dibuat oleh kenalan melalui pengedar Sah ONEXOX atau mana-mana rangkaian pusat jualan tambah nilai yang diiktiraf oleh ONEXOX Sdn. Bhd. sahaja.

2. Ganjaran adalah berdasarkan kepada jumlah angka ringgit yang dipamerkan. Contoh:- Jumlah ganjaran RM28.90 akan dinilai RM28 sahaja.

3. Ganjaran terkumpul pada bulan semasa akan dilunaskan pada bulan berikutnya diantara 16-20 haribulan (hari bekerja).

4. Jumlah ganjaran dibawah RM50 akan dilunaskan dalam bentuk tambah nilai sahaja.

5. Jumlah ganjaran RM50 dan keatas akan dilunaskan dalam bentuk tunai ke akaun bank terpilih. Caj perbankan RM3 dikenakan bagi setiap transaksi.

6. Kemaskini maklumat perbankan: Daftar dan login ke Sahabat ONEXOX dan kemaskini maklumat perbankan. Account Manager -> View Profile -> Isi ruangan ‘Maklumat Perbankan’ -> klik ‘Kemaskini’

Berminat menjadi warga Onexox prepaid dan berjimat selama 2 tahun 4 bulan serta menjana income pasif setiap bulan?

Wassap saya 

Fadzlil 019 5464747

 

Cara ubati puting payu dara ibu terluka bertambah teruk kerana Nipple shield

Masalah puting payu dara ibu terluka selepas menyusukan bayi bukanlah perkara luar biasa. Namun kesakitan yang ditanggung sukar digambarkan. Sebahagian besar ibu yang baru pertama kali menyusukan bayi mengalami masalah ini dan ianya juga tidak terkecuali bagi ibu yang mempunyai anak kedua ,ketiga dan keempat.

Antara punca utama berlaku masalah puting luka adalah kerana kedudukan menyusukan bayi tidak betul. Posisi bayi yang tidak betul menyebabkan aerola ibu tidak masuk ke dalam mulut bayi sehingga dia hanya menghisap puting dan susu ibu tidak keluar.  Akibatnya bayi yang tidak dapat susu akan berasa marah membuatkan dia menggigit puting ibu lalu membuatkan ia luka.


Nipple shield digunakan untuk:

1. Bayi yang mengalami keliru puting dan yang menolak payudara. Gunakan nipple shield untuk merangsang semula bayi menerima penyusuan dari payudara.

2. Bayi pramatang untuk mendapatkan lekapan yang lebih stabil. Bagi kes bayi pramatang, bayi perlu mencapai berat atau umur tertentu untuk belajar menyusu dari payudara kerana ia memerlukan lebih tenaga berbanding penyusuan dari botol. Jadi bayi perlu dilatih dengan penyusuan melalui botol susu dulu.

3. Bayi yang tidak dapat melekap dengan betul selepas lahir. Namun begitu, saranan saya sebelum mengambil keputusan untuk menggunakan nipple shield, ibu dapatkan dahulu bantuan penyusuan dengan cara yang betul dari kaunselor laktasi berdekatan kerana tidak semua ibu sesuai menggunakan nipple shield. Banyak kes sebenarnya ibu dapat melekap dengan baik selepas latihan, walaupun tanpa nipple shield.

4. Elakkan penggunaan nipple shield semasa menyusu jika puting mengalami luka. Dalam banyak kes yang dijumpai dalam internet, penggunaan nipple shield boleh menyebabkan luka bertambah teruk, dan boleh mengakibatkan jangkitan pada payudara.


Jika puting anda sangat pedih dan merekah atau berdarah, anda boleh sapukan minyak atau krim lanolin yang ditulenkan. Dengan cara ini, puting anda dapat sembuh tanpa membentuk kerak luka. Anda juga tidak perlu membersihkan puting daripada kesan minyak sebelum penyusuan seterusnya.


Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca