Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Hotel Budget dekat PPLP Bangi: Pengalaman Bermalam di Bangi Lanai Hotel,Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Baru-baru ini admin kena hadir satu taklimat di Bangi pada 28.5.2016.Jadi Hotel Budget menjadi pilihan admin sebagai tempat untuk bermalam untuk sebelum taklimat program pada keesokkan harinya.Hasil carian google mendapati hotel ini adalah tempat yang strategi memandangkan jarak hotel ke tempat taklimat hanya 3 kilometer sahaja. Admin menghubungi pihak hotel dengan menempah 3 bilik Deluxe Room - RM 85 semalam.Tempahan yang dibuat tanpa sebarang cagaran dikenakan.

Admin bertolak dari rumah padajam 6.00 petang dan sampai ke Hotel Bangi lanai pada jam 10.30 malam.Selepas buat pembayaran bilik di kaunter hotel,admin diberikan nombor bilik 114 iaitu bilik tingkat satu dan bertentangan dengan jalan raya.

Lebih kurang bilik macam ini

Keseluruhan bilik memuaskan,walaupun berlantai mozek bukan karpet.Bilik ada kipas dan ekon.meja mekap dan TV dengan saluran ASTRO.Bilik air juga memuaskan dengan sabun mandi dibekalkan bersama tuala mandi.Tilam mungkin tak selesa macam tilam hotel 5 star tapi bolehlah untuk sekadar tidur melepas kepenatan memandu selama 4 jam tanpa henti.

Persekitaran hotel cukup strategik di mana hotel ada kedai jual mee kari,laksa dll.Selain itu juga ada mini market yang dibuka sehingga jam 11.30 malam.bersebelahan hotel ada Masjid Al-Solihin Teras Jernang.Bertentangan hotel ada restaurant dan kedai 7eleven.Pada hemat admin,tak perlu jalan jauh untuk mencari makan dan keperluan kudap.Memang puas hati.

Kesimpulannya,admin pernah menginap di hotel ini dahulu iaitu 7 tahun yang lalu rasanya.Memang banyak perubahan yang berlaku pada hotel ini.Bilik semakin bertambah dan kepesatan sekitar hotel juga dapat dilihat.Bagi sesiapa yang bercadang menginap di sini.Hotel ini tidak menjanjikan hotel taraf 4-5 bintang tetapi memadai untuk sekadar untuk bermalam khusus yang mahukan  low budget bilik.Inilah salah satu tempatnya.

Website: http://www.hotelbangi.com/

Bangi Lanai Hotel, Bandar Baru Bangi Address: Lot 2191-2A, Jalan Makmur, Off Jalan Teras Jernang, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.







 

Room rate (as published in the hotel's website):

1) Standard Room - RM 60.00
2) Deluxe Room - RM 85.00
3) Family Room

Tel : 019-655 5302
Fax : 03-8925 2493
Email : info@HotelBangi.com

Nearby locations/attractions:
- 2 KM dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).
- 8 KM dari Alamanda Putrajaya.
- 8 KM dari Hospital Serdang.
- 1 KM dari Tol Bangi (PLUS).
- 2 KM dari NIOSH dan ILKAP.
- 5 KM dari UNITEN.
- 9 KM dari Pusat Pentadbiran Putrajaya.
- 10 KM dari UPM / MARDI.
- 10 KM dari Bandar Kajang.
- 35 KM dari KLIA.
- 25 KM dari Kuala Lumpur.
- 3 KM dari MINT.
- 3 KM dari Pusat Perubatan Darul Syifa.
- 10 KM dari Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS).
- Bersebelahan dengan Uni-KL (MFI) dan Kolej Polytech MARA Bangi.
- Bersebelahan dengan Rumah Anak Yatim Darul Izzah.
- Bersebelahan dengan Masjid Al-Solihin Teras Jernang.
- 3 KM dari Maktab Perguruan Islam (MPI).
- 3 KM dari Pusat Latihan Perindustrian & Pemulihan Bangi.
- 5 KM dari Pusat-Pusat Latihan (BANK).
- 15 KM dari Nilai, Negeri Sembilan.
- 20 KM dari Puchong, Cheras dan Cyberjaya.
- 20 KM dari Seri Kembangan, Mines Wonderland dan Balakong.
- 20 KM dari Bandar Tun Razak, Sg. Besi dan Bandar Tun Hussein Onn.
- 40 KM dari Gombak.

Nearby facilities:
- Mini Market.
- Restoran 24 jam
- Masjid.
- 7e

Koleksi Video : Kesalahan jenayah menampar,menumbuk,menendang isteri dan sesiapa sahaja

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kerap kali di media sosial ada viral kes pompuan ditampar oleh suami,dipukul di kepala malah ada ditendang tanpa sedikitpun rasa kasihan. Serius admin bersimpati dengan nasib mereka.

Sudah menjadi lumrah wanita adalah kaum yang lemah dan kita sebagai lelaki sepatutya menjadi pelindung kepada mereka.Lihat sahaja kes keganasan rumahtangga yang berlaku di sekeliling kita.Yang mana perempuan kerap kali jadi mangsa tampar dan pukul hingga lebam sana sini malah berdarah pun ada.

Akan tetapi kaum lemah ini jarang sekali melawan atau membuat report kepada pihak polis untuk menegakkan haknya dari dizalimi.Kenapa wanita tidak pernah melawan? Biasanya kaum wanita memberi alsan demi masa depan anak2 kerana bimbang anak2nya nanti tidak berbapa.Biarlah mereka hidup sengsara asalkan anak-anaknya berbapa.

Yang jelas si wanita/mangsa mungkin tak tahu wujudnya undang-undang yang boleh melindungi mereka.Mungkin juga si pelaku@ si suami tidak menyedari bahawa terdapat satu undang-undang  bagi kesalahan jenayah mencederakan orang sekiranya satu report polis dibuat.


Di sini admin kongsikan contoh video yang pernah viral di media maya di Youtube yang mempunyai kaitan dengan kesalahan jenayah jika disabitkan.


 


 
 

Menyebabkan Kecederaan
 
Sesiapa yang menyebabkan kecederaan badan atau anggota badan atau mendatangkan kelemahan tubuh seseorang adalah melakukan kesalahan menyebabkan kecederaan (menumbuk, menendang, dll). Jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga satu (1) tahun atau denda sehingga RM 2,000 atau kedua-duanya sekali (Seksyen 323 Kanun Keseksaan)



 


Luka dengan menggunakan senjata

Jika perbuatan itu mendatangkan luka dengan menggunakan senjata (kayu, pisau, gunting, pensel, pen, dIl) akan disabit dengan kesalahan mencederakan dengan senjata. Jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga tiga (3) tahun atau denda atau sebatan, atau mana-mana dua dari hukuman tersebut (Seksyen 324 Kanun Keseksaan).

 

 
Mencederakan dengan senjata itu sehingga menyebabkan mangsa cedera parah

Jika perbuatan mencederakan dengan senjata itu sehingga menyebabkan mangsa cedera parah (patah tangan / kaki atau keretakan tulang) akan disabitkan dengan kesalahan mendatangkan cedera parah. Jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga sepuluh (10) tahun dan denda atau sebatan (Seksyen 326 Kanun Keseksaan).

Huawei Y5C harga RM 252 + 20% voucher diskaun = RM 202 di Lazada.com.my.Murah giler !!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bab beli smartphone, admin biasanya akan carikan harga yang termurah dan berpatutan. Target admin adalah smartphone low budget iaitu Huawei Y5C pada asalnya dilancarkan harga dalam RM 350 lebih pada waktu mula-mula dilancarkan dulu.

Kebiasaanya admin akan  survey pada 2 website iaitu lelong.com.my atau lazada.com.my. Setelah survey di lelong.com.my,admin  boleh dapatkan smartphone ini dalam RM265 + kos pos RM 10.Hmm..masih agak mahal bagi admin walaupun sebenarnya sudah murah sangat tuh dengan specfikasi smartphone berbanding brand lain.Dengan saiz 4.5 in,dual sim dual standby,RAM 1 gb dan camera 8mp memang terbaiklah specfikasinya.

Berikut adalah specfikasi penuh Huawei Y5C:-

4.5-inch WVGA (480 x 800) IPS display, 207ppi

Dual-SIM, Dual-Standby, 3G,
1.2GHz Spreadtrum SC7741G quad-core CPU
Mali-400 MP2 GPU
1GB RAM
8GB internal storage
up to 32GB via microSD
8MP rear camera w/ Dual LED flash
2MP front camera
1,730mAh battery
Android 4.4.2 KitKat w/ Emotion Lite 3.0 UI
143 g 



Bagi pembelian kali ini admin tengah cari free postage.Jadi admin tengok di  web lazada.com.my sebab lazada.commy tawarkan free postage bagi pembelian RM 75 ke atas. Di lazada.com.my admin jumpa lagi murah dalam RM 252 + free postage. Admin ada voucher diskaun bagi pembelian pertama iaitu 20%. So admin masukan kod voucher semasa proses akhir pembayaran.Dapatlah diskaun RM 50.Jadi harga keseluruhan yang kena bayar dalam RM 202.Memang jimat beli dengan Lazada.com.my nih.Hahahaha..



Tips nak beli sesuatu barang di lazada.com.my ialah pastikan seller itu mempunyai prestasi bintang ***** yang banyak.Maksudnya seller itu ada rekod dipercayai oleh pengguna yang pernah membeli dengannya berbanding yang tiada bintang.

Kesimpulannya,admin rasa bertuah dapat voucher 20% diskaun tuh dari lazada.com.my.Terima kasih Lazada.memang jimat beli di lazada.com.my..jimat kos pos + ada voucher diskaun.Perghhh..gempak abis..Sayangnye tak guna voucher untuk beli Xiomi Redmi Note 3 lagi bagus kan.Huhuhuhuhu

Smartphone bawah RM 300 antara Huawei Honor Y5C vs ASUS Zenfone GO 4.5' vs Samsung Galaxy J1 Ace

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini admin nak berkongsi anda diluar sana yang ingin mencari smartphone  budget rendah iaitu bawah RM 300 - RM 350.Biasalah smartphone jenis ini menjadi pilihan para pelajar peringkat sekolah mahupun muda mudi dan tak dilupa juga golongan veteran.Kebiasaanya bagi smartphone low- spec budget ini menampilkan dengan RAM hanya 512 dengan kualiti camera yang rendah.

Setelah digoogle banyak tempat rujukan seperti lelong.com.my dan lazada.com.my untuk panduan harga termurah bagi smartphone pilihan admin.Berdasarkan pemilihan admin terhadap aspek RAM dan camera secara khusus maka dapatkan disimpulkan bahawa inilah yang terbaik untuk anda jika anda ingin membeli smartphone budget rendah.Pilihan adalah mengikut susunan nombor.

Berikut adalah smartphone pilihan admin.

1. Huawei Honor Bee / Honor Y5C


Harga Asal dalam RM 350 tetapi sekarang ini anda boleh dapatkan dalam RM 260 sahaja melalui pembelian online samaada lelong.com,my ataupun di lazada.com.my.

Specfikasinya :-

4.5-inch WVGA (480 x 800) IPS display, 207ppi

Dual Sim, 3G, Wi-Fi 
1.2GHz Spreadtrum SC7741G quad-core CPU
Mali-400 MP2 GPU
1GB RAM
8GB internal storage
up to 32GB via microSD
8MP rear camera w/ LED flash
2MP front camera
Dual-SIM, Dual-Standby
1,730mAh battery
Android 4.4.2 KitKat w/ Emotion Lite 3.0 UI
143 g 



2. ASUS Zenfone GO 4.5' (ZB452KG)

 

Model ini menjadi pilihan admin memandangkan specfikasinya memenuhi kehendak admin.Terdapat dua versi smartphone ini iaitu perbezaan pada specfikasi camera iaitu 5MP Camera + VGA Front Camera/8MP Camera + 2MP Front Camera dan harga juga berbeza. Admin fokus pada versi 5MP Camera + VGA Front Camera kerana harganya dibawah RM 300.Akan tetapi ada  penjual Online ada serendah RM 280.Kekurangannya berbanding Honor Y5C adalah kamera depan hanyalah 0.3 mp.Zaman sekarang paling kurang kamera depan 2mp untuk kegunaan selfie.Apapun ianya masih smartphone yang menarik.

Specfikasinya :-

4.5 inch 480 x 854 pixels (~218 ppi pixel density)
1GB RAM ,
Dual-SIM, Dual-Standby
1.2 GHz Quad Core
Qualcomm MSM8212 Snapdragon 200
5MP Camera + VGA Front Camera
8GB
internal storage
microSD, up to 64 GB (dedicated slot)
Android OS, v5.1 (Lollipop) 

 2. Samsung Galaxy J1 Ace


Bagi peminat smartphone jenama Samsung.Dengan harga RM 365 (yang paling terendah yang ditawarkan oleh Superbuy) mungkin menjadi pilihan anda.Cuma yang mendukacitakan pada zaman ini Samsung masih mempertaruhkan model ini dengan RAM hanya 768mb bagi versi model  J110G (Malaysia, Indonesia, Singapore).Selain itu memori dalam hanya 4gb berbanding Huawei Y5C adalah 8gb. Agak memalukan.Pada admin dengan harga RM 365 itu anda boleh dapatkan smartphone dengan specfikasi yang lebih baik.


Specfikasi Samsung Galaxy J1 Ace

Dual Sim, 3G, Wi-Fi

480 x 800 pixels (~217 ppi pixel density)
Quad-core 1.2 GHz
768 MB RAM, 4 GB inbuilt
1800 mAH Battery
4.3 inches, 480 x 800 px display
5 MP Camera with flash
Memory Card Supported, upto 64 GB
Android, v4.4

131 g (4.62 oz)


Kesimpulannya,belilah dengan bijak.Jika jenama jadi pertaruhan anda mungkin sanggup labur sedikit lagi wang untuk smartphone pilihan.Apapun admin pernah guna smartphone Huawei ada ianya tidak mengecewakan.

Ulasan Minyak wangi lelaki paling macho RUMI by Remy Ishak For Men

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kini macam trend  artis popular melancarkan perfume dengan jenama mereka.Antara yang terlebih dahulu laris dengan minyak wangi ialah Rozita Che Wan dan  Shiela Rusly.Kemudian Remy Ishak melancarkan satu wangian keluarannya iaitu RUMI.RUMI dikeluarkan oleh  RISA Team Global (RISA) di bawah label syarikat miliknya iaitu By Remy Ishak yang dijual pada harga RM49.90 sebotol pada kandungan 35 ml untuk lelaki dan wanita.

Namun timbul isu sebaik sahaja pelancaran minyak keluarnya,Minyak wangi RUMI For Women yang dikatakan ala-ala baunya macam minyak wangi keluaran Che Ta, tapi telah disangkal oleh En Remy yang juga pemilik Syarikat RISA Team Global (RISA), mengatakan ia adalah satu kebetulan.Admin kebetulan pula kenal salah seorang ejen perfume artis tempatan dan cuba dapatkan perfume Remy Ishak.

Dengan harga RM 49.00 admin diberi sekotak perfume serba hitam.Harapan admin bahawa wangi lelaki dari jenama Remy Ishak akan membuatkan admin jatuh hati dengan bauannya. Dimaklumkan bauan RUMI Lelaki adalah bauan mewah kayu kayuan.Sebenarnya tiada lagi review tentang perfume RUMI for men dalam google.

So admin ambil kesempatan bagi ulasan dari sudut peribadi admin yang sudah pakai perfume RUMI for Men.Secara keseluruhan bagi peminat perfume yang bau woody mungkin menyukainya.Bagi admin, setiap kali spray perfume ini mengeluarkan bau note keras dan kurang sedap dihidu oleh admin pada awalnya.First impression kalau pompuan bau perfume ini, dia akan cakap busuk.Hahaha. Namun lama ke lamaan bau dia bertukar menjadi sedap biasa-biasa sahaja.Ketahanan wangian lebih dari 5 jam kalau dispray kat baju.

So mungkin perfume Remy Ishak tak mengikut selera admin.Mungkin sebelum ini koleksi perfume admin lebih kepada note bauan Lavender,vanilla,citrus dan grape.Sebagai tanda sokongan kepada artis tempatan yang mengeluarkan perfume sendiri,admin pun beli.Menyesal beli ? Secara jujurnya Ya.Hahahaha.Admin kalau tambah sikit duit boleh beli De Xandra perfume.Pilihan admin mungkin One Million / Le Male By Jean Paul Gaultier  ataupun Eternity By Calvin Klein.

So bagi peminat Remy Ishak anda boleh dapatkan perfume RUMI for Men di pasaran sekarang.Cuba dulu mungkin citarasa admin tak sama dengan anda yang mungkin menyukai bauan seperti RUMI For Men by remy Ishak.

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca