Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

download lirik lagu langit Yuna

I can see the sky
The bird are flying
Cloud are moving by my heart is light
The moon will be my witness tonight
In my dream i see myself fly

Terbang terbang tinggi walau
Tanah di kaki kan ku cari langit
Terbang terbang tinggi
Awan biru menanti bersama pelangi

Always thought that i
Could be your my own
They make me feel alive
And i dont feel alone
The moon will be my witness tonight
Coz in my dream you and i we’re both fly

Terbang terbang tinggi
Walau tanah di kaki kan ku cari langit
Terbang terbang tinggi
Awan biru menanti bersama pelangi
Terbang terbang tinggi
Walau tanah di kaki kan ku cari langit
Terbang terbang tinggi
Awan biru menanti bersama pelangi

I can see the sky
The bird are flying

Lagu : Langit
Artis : Yuna
Album : OST Short Film “Terbang”

Terlupa password internet streamyx dan cara dapatkannya kembali

Pernahkah anda tahu password streamyx anda ? Sejak admin langgan streamyx dari tahun 2010 sehinggalah sekarang tidak mengetahui atau tidak ingat sewaktu wakil streamyx datang pasang.Yang hanya admin tahu adalah password Wifi sahaja. Jangan keliru password internet streamyx dengan password Wifi kerana ianya entiti yang berbeza. 

Kenapa perlu tahu password ini mungkin salah satunya kita nak akses hotspot TM atau kita nak set IP kat modem itu. Jadi admin akan tunjukan cara untuk dapatkan semula username dan password  bagi  streamyx sekiranya anda terlupa.Terdapat dua cara yang anda boleh cuba password streamyx iaitu:-

Cara 1.Mendapatkan password streamyx dengan  bantuan 100

1: Masuk ke menu router modem, di address bar web browser tu masuk ke address http://192.168.1.1 (atau http://192.168.1.254) dan lihat pada setting PPPoE / PPoA .
Username standard streamyx biasanya adalah  @streamyx dan @tmnet.

2. Call 100, dan masuk ke menu “perkhidmatan internet”, ke menu “bantuan teknikal” sediakan maklumat pemegang account streamyx seperti nama penuh, no ic, maklumat pengebilan (address) untuk pengesahan operator( ala borang yang nada mula mula isi masa daftar dulu tu)
3. Operator TM akan mengajar anda satu persatu mengatasinya, namun sebelum itu  pastikan telefon anda berdekatan komputer kerana anda boleh menaip terus apa yang di arahkan nanti. kalau tulis di buku nanti anda akan keliru.


Cara 2. Mendapatkan password streamyx tanpa bantuan (buat sendiri)

Default password  biasa streamyx ialah tmnet123, ftx123, net123, password, abc123.Selain dari default password itu jika anda cuba login keluar dialog box  authentication failure (login streamyx dail-up yang gagal) bermaksud password telah berubah atau di ubah dari default password.Oleh itu anda kena beralih ke cara no. 1.


Selamat mencuba.

Plan Celcom X2 : Celcom naik harga sms 1 sen ke 2 sen per sms mulai 2.10.2014

Nampaknya Celcom pun terkesan dengan kenaikan harga minya minyak.Admin merupakan saki baki pelanggan Celcom yang masih menggunakan plan X2. Walaupun plan X2 ini telah dimansuhkan namun bagi pengguna yang sedia ada dikekalkan sehingga sekarang atau sehinggalah mereka bertukar plan.Admin masih lagi kekal dengan plan ini kerana merasakan plan ini merupakan plan Celcom yang paling berbaloi kepada pengguna berbanding plan yang terbaru dan sebelumnya.Namun jangka hayatnya tidak panjang kerana pihak Celcom telah menamatkan plan ini dengan menggantikan plan X24.
Berbalik kepada kadar baru,nampaknya admin terpaksa menerima apa yang telah ditentukan oleh pihak Celcom.Kadar sms X2 telah dinaikkan dari 1 sen kepada 2 sen per sms.Itulah hadiah dari Celcom kepada pengguna setianya. Syabas Celcom !!!


Nampaknya bukan saja plan X2 yang terlibat dengan kadar baru sms bahkan semua plan seperti di bawah


Nampaknya alasan kenaikan bukan pasal minyak naik..hehehehe tetapi disebabkan harga per sms syarikat Telco yang lain lebih tinggi dari kadarnya.Memang dasar cekik darah betul.

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca