Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Tips Game : Ketagih bermain game Clash of Clan @ Kedah Sempoi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sejak memakai smartphone android banyak permainan yang admin sudah main dan salah satu daripadanya adalah Candy Crush. Awal permainan memang best tetapi sejak asyik sangkut level menjadikan game cepat membosankan.

Lepas itu admin beralih dengan game Button and Scissors iaitu satu permainan yang santai dan tak stress macam game candy crush. Tetapi lama ke lamaan ianya menjadi boring sebab asyik menggunting butang kain sahaja setiap level. Selepas itu admin beralih kepada game strategi online. Game yang menjadi tumpuan awal adalah Castle of clash dan menjadi fanatik pula pada game ini. Berjaya juga hasut adik bongsu main game ini.Tetapi tak lama kemudian admin jadi boring sebab salah satunya puncanya apabila mereka update grafik yang huduh terus hilang selera untuk bermain. 



Dalam mencari games online yang sesuai admin tertengok video iklan game clash of clan seperti di atas. Terus tangkap lentuk untuk main games ini. Permulaan games ini macam Castle of Clan cuma yang membuat admin bermain game ini adalah grafiknya tidak melampau. Permainan strategi online macam ini memang jarang la admin hendak main kerana memerlukan sambungan internet. Tetapi apa akan daya bila dah terjebak game ini sukar nak tinggal. Dalam game ini kita kena bina base camp kita dan buat pasukan perang, kemudian mereka  hantar berperang untuk mendapatkan thropy dan duit (emas dan minyak).

Game ni lebih kurang pasal kita kena bina empayar. Bina pasukan perang, bina alatan peperangan dan bina defences pada Town Hall kita. Then kita boleh menyerang dan diserang. Kalau kita menang or dapat pertahankan Town Hall kita, kita akan dapat trofi.Dalam pada itu,kita perlu join group clan of clash kerana sekarang ini ada siri peperangan antara clan.
Clash of Clans dalam bahasa mudah iaitu satu permainan berupa strategi, memerlukan pengguna untuk membina perkampungan mereka, melatih tentera, dan berlawan dengan pemain lain secara online.Permainan ini ditawarkan secara percuma, dan seperti kebanyakkan permainan lain, ia menyertakan ciri-ciri freemium untuk beberapa perkara.Untuk Android, mereka yang berminat boleh memuat-turunnya secara percuma daripada Google Play Store.

Base camp milik Admin

 Kalau pernah main Red Alert, War Craft dan seangkatan dengannya pasti tahu ia adalah tergolong dalam game Strategi perang. Bezanya ia dalam mode iPhone atau ipad, banyak aktivi penerangannya agak terbatas dan grafik yang berkualiti. Apa yang menarik game ini tiada Cheat Code setakat ini seperti games yang lain. Anda dikehendaki bermain dengan melengkapkan misi. Ada banyak stage, setiap stage ada kekuatan yang tersendiri.  Anda akan diserang oleh musuh yang juga pemain online lain ketika anda tidak aktif.  Bagi menguatkan pasukan anda, anda perlu join clans, atau sekutu yang boleh membantu antara satu sama lain. 




Group Clan pilihan admin sekarang ini adalah Kedai Sempoi. Member-member dalam clan Kedai Sempoi memang sempoi gila.Owner clan iaitu 5zal  sangat ramah dan pemurah dari segi perkongsian troops dan apa saja masalah tentang game ini.Beliau akan membantu sebaik mungkin.Beliau dibantu co-leader dan elder  seperti  BB , Alam Perwira, Kokolie, Matkrie dan Azuana.Terdapat juga pemain wanita dalam clan Kedah Sempoi ini iaitu Peah dan Osyien.

Jom kita main....seranggggg !!!!!

45 comments:

  1. Cayalah bro..terima kasih kerana komen anda

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:41 AM

    aq ade link ni...dia bgtaw dia bg gems..cba la click n korg cri link dia bg n share http://clashofclansgemsrewards.com/?ref=1PrjJcTKd

    ReplyDelete
  3. Gan gua udh dpet 10kliker tapi kok gx bisa di ambil ya tu gem

    ReplyDelete
  4. Anonymous3:45 AM

    This is amazing! Visit http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Best players use this!! (nU62UO88NH)

    ReplyDelete
  5. .. PERHATIAN . . BERITA GEMBIRA BUAT PLAYER2X COC . .
    . . sekarang dah ada cara untuk dapat gift card atau pun duit free . . . . caranya hanya menggunakan aplikasi WHAFF REWARD . .
    . . download aplikasi WHAFF di play store . .
    . . ini bukan hack . . hanya kumpulkan kredit untuk di tukar kan dengan benda lain . . seperti gems di game coc . .
    . . cara ini 100% berkesan . . tiada unsur penipuan . . ramai yg dah mencuba untuk dapatkan gems coc dengan percuma . . . . SIAPA YG BERUSAHA DIA AKAN BERJAYA . .
    1. download aplikasi WHAFF REWARD
    2. log in guna akaun facebook
    3. masukkan invitation code ini : AH81866 di ruangan yg telah di sediakan
    4. tahniah anda telah memperolehi kredit
    5. sekarang anda boleh memperolehi gems di game clash of clans
    caranya dapat kredit :
    1. download apps yg di tawarkan
    2. promote code korang
    cara tebus kredit :
    1.cari bahagian "browser"
    2. pilih "exchange"
    3. pilih mna satu korang mahu
    *sila tukar tempat tinggal facebook anda ke united states kerana google play gift card hanya ada di uk
    cara tambah gems coc :
    1. buka clash of clans (coc)
    2. pilih "add gems"
    3. pilih yg mana satu korang mahu
    4. pilih redeem
    5. masukkan code google play gift card
    *kredit itu juga boleh di tukar ke xbox live card , amazon card , steam card , dan banyak lagi...
    *ingat harus masukkan code invitation code ini : AH81866 untuk mendapatkan kredit permulaan...

    ReplyDelete
  6. Check out http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Couldnt believe at first but it really works!(QnPYcp9PER)

    ReplyDelete
  7. Check out http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Couldnt believe at first but it really works!(QnPYcp9PER)

    ReplyDelete
  8. I FOUND A CLASH OF CLANS GEMS GIVEAWAY! http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Everybody uses this now!

    ReplyDelete
  9. I heard that people use http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME GUARANTEED! (c06nuiUKjn)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum... Kepade peminat clash of clans/boom beach, 'whaff reward'adalah salah satu cara untuk dapatkan gems.diamond...
    1)Untuk install, pergi kepada playstore dan download whaff reward... Selesai download,open whaff...
    2)log in dengan akaun fb anda pada sebelah atas kanan.
    3)selesai log in, akan terpapar invite code...
    4)masukkan AF49714
    5)Selepas masukkan code, anda akan dpt $0.30.
    6)untuk dapatkan gems/diamond sebanyak 1200, anda perlu install apps dan games yg tertera...
    7)install sehingga $12 untuk 1200 gems/diamond...
    8)bila mencapai $12 pergi ke browser dan tekan exchange dan pilih google play gift card... Dan dia akan bg code...
    9)masuk coc/boom beach , pergi ke gems/diamond dan pilih yg 1200 gems/diamond...
    10) lepastu masukkan code yg google play bg dan gems received... Ok slamat mencube
    ###sy sudah dapat anda bagaimana???##

    ReplyDelete
    Replies
    1. BERITA GEMBIRA BUAT PLAYER COC sekarang dah ada cara untuk dapat gift card atau pun duit free.
      Ini bukan hack hanya kumpulkan kredit untuk di tukar kan dengan benda lain seperti gems di game coc, cara ini 100% berkesan.
      Tiada unsur penipuan ramai yg dah mencuba untuk dapatkan gems coc dengan percuma. SIAPA YG BERUSAHA DIA AKAN BERJAYA.

      1. Download aplikasi WHAFF REWARD
      2. Log in Guna Akaun Facebook
      3. Masukkan Invitation Code Ini : AZ23943 di ruangan yg telah di sediakan
      4. Tahniah anda telah memperolehi kredit
      5. sekarang anda boleh memperolehi gems di game clash of clans

      caranya dapat kredit :
      1. download apps yg di tawarkan
      2. promote code korang

      cara tebus kredit :
      1. cari bahagian "browser"
      2. pilih "exchange"
      3. pilih mna satu korang mahu
      *sila tukar tempat tinggal facebook anda ke united states kerana google play gift card hanya ada di us

      cara tambah gems coc :
      1. buka clash of clans (coc)
      2. pilih "add gems"
      3. pilih yg mana satu korang mahu
      4. pilih redeem
      5. masukkan code google play gift card @ itunes gift card

      *kredit itu juga boleh di tukar ke xbox live gift card , amazon gift card , steam gift card, dan banyak lagi
      *ingat harus masukkan code invitation code ini : AZ23943 untuk mendapatkan kredit permulaan

      Delete
  11. Anonymous8:32 PM

    Found the working one generator of coins and gems and theres nothing to download.. Its here http://clashofclanshackunlimitedgems.com Just try it and you will see!(ZaKrvCOc6p)

    ReplyDelete
  12. Anonymous5:18 PM

    Amazing! http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Recommended!(mf35fqmFe7)

    ReplyDelete
  13. Anonymous10:10 PM

    Now I know: people use free clash of clans gems from http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME GUARANTEED! (hB9VPBAVUK)

    ReplyDelete
  14. http://clashofclansgemsrewards.com/?ref=zEGfl0U2b

    ReplyDelete
  15. Anonymous12:56 AM

    Check out http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! It rocks!!(GFgtTfaKVQ)

    ReplyDelete
  16. Check out http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Recommended!(U4FHGGGx59)

    ReplyDelete
  17. Anonymous12:51 AM

    aku tengok clan of clan cam tak taik jerk....game budak kecix

    ReplyDelete
  18. If you wanna clash of clans advantage go to http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! It really works! (cYFXZLHcUP)

    ReplyDelete
  19. If you wanna clash of clans advantage go to http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! It really works! (cYFXZLHcUP)

    ReplyDelete
  20. If you wanna clash of clans advantage go to http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! It really works! (cYFXZLHcUP)

    ReplyDelete
  21. Check out http://clashofclanshackunlimitedgems.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Top players use this to get gems!!(ds0LydmGzx)

    ReplyDelete

  22. nih saya ada trik buat dapet gems di clash of clans atau dragon city ataupun get rich secara gratis dan legal tentunya, ikuti aja langkah-langkah di bawah ini :
    1. Download aplikasi Whaff Rewards di playstore
    2. Setelah ke intsall buka appnya
    3. Setelah di buka klik tombol login, login ajaa pake akun facebook kalian
    4. Abis itu ada kotak invitation code
    5. Masukan kode AI23840
    6. Setelah masukan kode diatas kalian bakal dapet $0.3, lumayan kaan, kalian tinggal ngumpulin deh sampe 10$
    7. Cara ngumpulinnya gampang, tinggal invite orang lain atau download aplikasi yang ada di app tersebut
    8. Setiap download aplikasi kalian akan mendapat hadiah sebagai reward, hadiahnya bisa $0.17, $0.22 sampe $0.66
    9. Setiap hari kalian pun akan mendapat reward bila setelah di download aplikasi tersebut tidak di uninstall lagi lumayan kaan setiap hari uang kalian bertambah hehehe
    10. Setelah terkumpul $10 baru deh kalian bisa tukerin ke voucher google play, kalian bisa deh beli gems.

    Coba dulu bro jangan nyerah duluan, ngumpulin $10 cepet kok, saya aja baru 2 hari udah kekumpul %6.7, duitnya juga gk cuma buat get rich, bisa juga semua game yg terhubung dengan playstore, atau juga bisa untuk pay pal, steam gift card, facebook gift card, macem macem deh pokoknya

    -Selamat Mencoba-
    Jangan lupa share trik berguna ini ya

    ReplyDelete
  23. If you wanna clash of clans advantage go to http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! It really works! (msIOPBBOGY)

    ReplyDelete
  24. id lvl 87 .. murah saja.. pm .. id wechat : eyyjal

    ReplyDelete
  25. Anonymous10:41 PM

    My clan friends on CoC told me that on http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! It really works! (OAhEIBHdUR

    ReplyDelete
  26. Anonymous10:42 PM

    My clan friends on CoC told me that on http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! It really works! (OAhEIBHdUR

    ReplyDelete
  27. Anonymous10:43 PM

    My clan friends on CoC told me that on http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! It really works! (OAhEIBHdUR

    ReplyDelete
  28. tak puas main game ni.. game handphone yang paling lama aku main game ni la.. da ketagih betul :)

    ReplyDelete
  29. This is amazing! Visit http://clashofclanshackunlimitedgems.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Everybody uses this now! (ePRmW771HM)

    ReplyDelete
  30. This is amazing! Visit http://clashofclanshackunlimitedgems.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Everybody uses this now! (ePRmW771HM)

    ReplyDelete
  31. Amazing! http://www.getcocgem.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Everybody is already using free gems from here.(HCE478iqsU)

    ReplyDelete
  32. Anonymous7:22 AM

    admin rusher

    ReplyDelete
  33. If you wanna CoC advantage for your clan go to http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! Best clans use this!! (FKIjc92ef2)

    ReplyDelete
  34. Hey, try http://clanshelper.com/ - I got free CoC gems here! Get yous too in less than two minutes!! THE ONLY WORKING FREE GEMS GIVEAWAY FOR COC!!(S1kpzUIvOX)

    ReplyDelete
  35. My clan friends on CoC told me that on http://clanshelper.com - you get free Clash of Clans gems instantly! Everybody uses this now! (ynEvwLwLEx)

    ReplyDelete
  36. banyak nye spam msg.Apa2 pn sapa yg ingin membeli dan menjual ID COC boleh le ke http://www.id-coc.com

    ReplyDelete
  37. I FOUND A Clash of Clans GAME GEMS GIVEAWAY FOR ALL CLANS! http://maxclashgems.com - Best free source for Clash of Clans gems! Best clans use this!! (TRvqpEN6af)

    ReplyDelete
  38. There is a chance you're eligible to get a Apple iPhone 7.

    ReplyDelete

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca