Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Pengguna tak puas hati bacaan bil TNB 2 bulan sekali tetapi tidak kisah bacaaan bil air 2 bulan sekali

Dulu pernah kecoh di media perdana dalam tahun 2011/2012 apabila pihak TNB memperkenalkan bacaan bil 2 bulan sekali kepada bil elektrik pengguna.Kesan dari bacaan bil 2 bulan sekali telah menyebabkan terlalu ramai pengguna mengeluh apabila bil elektrik mereka terima pada bulan berikutnya  begitu tinggi berbanding sebelum ini.

Walaubagaimanpun maslah itu telah diatasi dan bacaan bil elektrik telah kepada kepada bacan asal itu sebulan sekali.Tetapi yang menjdi peliknya pula ada pengguna tidak kisah jika kaedah yang sama digunakan bagi bacaan bil air 2 bulan sekali ?Mengapa jadi begitu? Dalam keadaan sara hidup yang semakin meningkat dan harga barang yang mahal saban hari serta kuasa beli pengguna semakin menyusut. Sebenarnya pengguna air tidak sedar bahawa mereka telah memberi sedekah sejumlah wang kepada pihak bertanggungjawab menguruskan air setiap 2 bulan tanpa disedari.

Apakah yang dimaksudkan sedekah kepada pihak pengurusan air dalam secara tidak sedari itu. Rujuk post terdahulu saya di sini.

Kesimpulannya,sampai bila kita sebagai pengguna akan diperlukan sampai sebegini.Dengan gaji yang semakin mengecil nilainya masayakat mulai sedar tentang perkara inisama ada  cepat atau lambat. Adakah pihak yang berhormat tahu perkara ini ? Ini isu rakyat jelata sepatutnya YB lebih tahu dan mereka dipilih bukan semata-mata penyeri pentas program-program tetapi berkhidmat untuk rakyat.Tepuk dada tanya hati.

Game Clash of Clans : Kenali watak-watak penting sebelum berperang

Salah satu game paling popular di iOS, Clash of Clans, akhirnya telah dapat dinikmati oleh pengguna gadget Android. Pencipta Supercell mengumumkan hal ini pada (8/10/2013) melalui akaun Twitter resminya.

Kehadiran game peperangan ini di Android menurut CEO Supercell, Ikka Paananen, memang untuk untuk  SuperCell mendominasi menguasai pasar global, terutama Asia.

Game ini sudah  dimuat turun melalui Google Play sejumlah 10 juta dan secara link berikut iaitu Clash of Clans dapat digunakan pada smartphone ataupun tablet Android versi 4.0.3.Game Clash of Clans ini mempunyai watak-watak penting dan bagi seorang pemain, anda perlu anda tahu watak-watak dan fungsinya sebelum bermain game ini. Watak-watak ini yang membantu anda untuk menyerang pemain lain  atau apabila bermain kempen Peta. Anda boleh membuat watak-watak ini di berek dan mereka akan diletak di kem-kem tentera.

Antara watak-watak yang perlu anda ketahui dalam game Clash of Clans:
The Barbarian adalah unit pertama yang anda membuka kunci di berek. Kemunculan askar adalah seorang lelaki dengan, pertempuran-siap ungkapan marah, rambut kuning dan misai kuning . Dia memakai kilt coklat dengan tali pinggang kulit dan besi perisai berbentuk strap. Beliau juga mempunyai berduri pergelangan tangan-band di kedua-dua lengan, dan juga pedang pendek di tangan kanannya dan sandal di kakinya. Watak ini digunakan semasa anda berada level rendah.Namun watak ini boleh diupgrade kekuatan yang diingini..


Archer adalah satu unit watak yang unik.Di Clan Kedah Sempoi, kami gelarnya Maya Karin kerana Ianya digambarkan sebagai seorang perempuan dengan rambut dan tajam mata merah jambu, pakaian hijau muda, tali pinggang dengan sebuah beg kecil yang melekat padanya, cincin emas pada bahunya, dan bulu merah jambu untuk penerbangan arrow beliau. Pemanah tidak mempunyai sasaran pilihan, menyerang apa sahaja yang datang dalam rangkaian mereka.Kebanyakkan pemanah menjadi pilihan pemain dalam konteks menyerang pihak lawan.


Goblin atau toyol adalah watak yang paling cepat dalam permainan. Sasaran pertama mereka adalah bangunan sumber emas dan elixir di mana menjadikan mereka tentera yang ideal untuk menggunakan jika kebimbangan utama anda daripada serbuan mengumpul sumber-sumber. Mereka membuat kerosakan dua kali kepada bangunan sumber (lombong emas, pengumpul penawar dan penyimpanan untuk setiap satu). Ini bermakna kekuatan mereka   2x ebih daripada kerosakan dari Barbarians dan 3x dari Pemanah kepada jenis bangunan. Perwatakan toyol memang fokus utamanya emas dan  Elixir maka  toyol akan mengabaikan semua pertahanan, jadi mereka boleh terdedah kepada serangan mortar,wizard tower dan cannon.Oleh yang demikian, watak ini wajib ada backup tentera seperti babarian atau Archer sebagai tentera untuk sokongan.


Giants adalah askar gergasi mampu membuat kerosakan besar, tetapi kesan impak sangat sedikit sebagai balasan dalam kuantuti kecil. Ssaran mereka terutamanya sasaran pertahanan, jadi dalam kumpulan yang besar mereka boleh menjadi sangat kuat pada melumpuhkan sebuah kampung. Oleh kerana nyawa giant agak tinggi, pemain biasanya menggunakan mereka  bagi melindungi askar-askar lain lemah tetapi lebih menyakitkan hati daripada pertahanan.Penampilan Wall Breaker ini ialah rangka kecil yang memakai topi pilot coklat dan mempunyai parut kecil di seluruh mata kanan. Ia membawa bom yang besar. Serangan Wall Breaker dengan menjalankan secara terus kepada sasaran, yang dinding yang paling hampir, dan meniup sendiri sehingga gaya kamikaze. Ia mampu memberi 40x kerosakan kepada dinding.Dan bagi base camp yang level tinggi, yang wall mereka diperbuat dari permata memerlukan wall breaker bagi memudahkan serangan berjalan lancar. Setiap kali wall breaker dinaik taraf, bom ia memegang menjadi lebih besar. Di level 3, bom itu menjadi lebih besar. Di level, 5 bom Breaker Wall bertukar emas.Belon adalah perlahan bergerak unit udara yang melakukan jumlah dahsyat kerosakan percikan dengan sasaran tanah.Belon, seperti gergasi, sasaran struktur pertahanan pertama.fungsi lebih kepada sasaran pertahanan.
Wizard adalah  askar ajaib yang memakai jubah biru bergantung kepada tahap ia dan tali pinggang kulit dengan strap emas dan but coklat. Wizard ini sangat serupa dengan pemanah dalam bahawa ia menggunakan serangan yang antara dan boleh menembak melepasi dinding. Kuasa  bola api yang boleh menyebabkan kerosakan yang tinggi, tetapi ia memerlukan sokongan kerana ia mempunyai hitpoints (nyawa) agak rendah dan mudah boleh dibunuh oleh pertahanan.
Healer adalah satu unit terbang. Beliau tidak mempunyai sebarang kebolehan serangan, tetapi hanya boleh menyembuhkan apa-apa unit tanah, kecuali apabila dalam pertahanan (di mana dia menyembuhkan bangunan yang rosak).

Apabila healer itu dikerahkan, kuasa muncul di sekeliling beliau. Jika semua unit mempunyai kesihatan penuh, beliau tidak akan melakukan apa-apa. Sekiranya unit yang semakin lemah nyawanya, dia akan terbang ke atas dan mula penyembuhan.
Naga adalah satu unit menakutkan terbang dan mampu keganasan kedua-dua tanah dan unit udara. Tidak seperti belon, yang juga lalat, naga mempunyai serangan yang antara, sama pemanah.
PEKKA adalah tentera yang terakhir dibuka di berek. Ia mempunyai perisai yang kuat dan kerosakan dalam apa unit dalam permainan. Walau bagaimanapun, ia adalah yang paling mahal daripada mereka semua.
Beliau mempunyai pancang kristal ungu yang tumbuh di sisi beliau, dan membawa pedang.

Di peringkat 3 perubahan warna perisai PEKKA daripada biru gelap kepada hitam, memberikan beliau kelihatan sukar.
Raja adalah lebih besar daripada Giant dan paling sukar dalam semua Barbarians! Membuat retard ini daripada Dark Elixir. Yang Babarian King merupakan unit abadi, jadi dia hanya perlu dilatih sekali. Walau bagaimanapun, jika dia jatuh dalam pertempuran dia mesti menjana semula kesihatan beliau dengan meletakkan dia untuk tidur sebelum dia boleh digunakan lagi. Juga, apabila anda menyerang seorang Babarian King semasa ia masih pengisian, mengubah mereka akan kosong.


Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca