Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Game Clash of Clans : Kenali watak-watak penting sebelum berperang

Salah satu game paling popular di iOS, Clash of Clans, akhirnya telah dapat dinikmati oleh pengguna gadget Android. Pencipta Supercell mengumumkan hal ini pada (8/10/2013) melalui akaun Twitter resminya.

Kehadiran game peperangan ini di Android menurut CEO Supercell, Ikka Paananen, memang untuk untuk  SuperCell mendominasi menguasai pasar global, terutama Asia.

Game ini sudah  dimuat turun melalui Google Play sejumlah 10 juta dan secara link berikut iaitu Clash of Clans dapat digunakan pada smartphone ataupun tablet Android versi 4.0.3.Game Clash of Clans ini mempunyai watak-watak penting dan bagi seorang pemain, anda perlu anda tahu watak-watak dan fungsinya sebelum bermain game ini. Watak-watak ini yang membantu anda untuk menyerang pemain lain  atau apabila bermain kempen Peta. Anda boleh membuat watak-watak ini di berek dan mereka akan diletak di kem-kem tentera.

Antara watak-watak yang perlu anda ketahui dalam game Clash of Clans:




The Barbarian adalah unit pertama yang anda membuka kunci di berek. Kemunculan askar adalah seorang lelaki dengan, pertempuran-siap ungkapan marah, rambut kuning dan misai kuning . Dia memakai kilt coklat dengan tali pinggang kulit dan besi perisai berbentuk strap. Beliau juga mempunyai berduri pergelangan tangan-band di kedua-dua lengan, dan juga pedang pendek di tangan kanannya dan sandal di kakinya. Watak ini digunakan semasa anda berada level rendah.Namun watak ini boleh diupgrade kekuatan yang diingini..


Archer adalah satu unit watak yang unik.Di Clan Kedah Sempoi, kami gelarnya Maya Karin kerana Ianya digambarkan sebagai seorang perempuan dengan rambut dan tajam mata merah jambu, pakaian hijau muda, tali pinggang dengan sebuah beg kecil yang melekat padanya, cincin emas pada bahunya, dan bulu merah jambu untuk penerbangan arrow beliau. Pemanah tidak mempunyai sasaran pilihan, menyerang apa sahaja yang datang dalam rangkaian mereka.Kebanyakkan pemanah menjadi pilihan pemain dalam konteks menyerang pihak lawan.


Goblin atau toyol adalah watak yang paling cepat dalam permainan. Sasaran pertama mereka adalah bangunan sumber emas dan elixir di mana menjadikan mereka tentera yang ideal untuk menggunakan jika kebimbangan utama anda daripada serbuan mengumpul sumber-sumber. Mereka membuat kerosakan dua kali kepada bangunan sumber (lombong emas, pengumpul penawar dan penyimpanan untuk setiap satu). Ini bermakna kekuatan mereka   2x ebih daripada kerosakan dari Barbarians dan 3x dari Pemanah kepada jenis bangunan. Perwatakan toyol memang fokus utamanya emas dan  Elixir maka  toyol akan mengabaikan semua pertahanan, jadi mereka boleh terdedah kepada serangan mortar,wizard tower dan cannon.Oleh yang demikian, watak ini wajib ada backup tentera seperti babarian atau Archer sebagai tentera untuk sokongan.


Giants adalah askar gergasi mampu membuat kerosakan besar, tetapi kesan impak sangat sedikit sebagai balasan dalam kuantuti kecil. Ssaran mereka terutamanya sasaran pertahanan, jadi dalam kumpulan yang besar mereka boleh menjadi sangat kuat pada melumpuhkan sebuah kampung. Oleh kerana nyawa giant agak tinggi, pemain biasanya menggunakan mereka  bagi melindungi askar-askar lain lemah tetapi lebih menyakitkan hati daripada pertahanan.



Penampilan Wall Breaker ini ialah rangka kecil yang memakai topi pilot coklat dan mempunyai parut kecil di seluruh mata kanan. Ia membawa bom yang besar. Serangan Wall Breaker dengan menjalankan secara terus kepada sasaran, yang dinding yang paling hampir, dan meniup sendiri sehingga gaya kamikaze. Ia mampu memberi 40x kerosakan kepada dinding.Dan bagi base camp yang level tinggi, yang wall mereka diperbuat dari permata memerlukan wall breaker bagi memudahkan serangan berjalan lancar. Setiap kali wall breaker dinaik taraf, bom ia memegang menjadi lebih besar. Di level 3, bom itu menjadi lebih besar. Di level, 5 bom Breaker Wall bertukar emas.



Belon adalah perlahan bergerak unit udara yang melakukan jumlah dahsyat kerosakan percikan dengan sasaran tanah.Belon, seperti gergasi, sasaran struktur pertahanan pertama.fungsi lebih kepada sasaran pertahanan.




Wizard adalah  askar ajaib yang memakai jubah biru bergantung kepada tahap ia dan tali pinggang kulit dengan strap emas dan but coklat. Wizard ini sangat serupa dengan pemanah dalam bahawa ia menggunakan serangan yang antara dan boleh menembak melepasi dinding. Kuasa  bola api yang boleh menyebabkan kerosakan yang tinggi, tetapi ia memerlukan sokongan kerana ia mempunyai hitpoints (nyawa) agak rendah dan mudah boleh dibunuh oleh pertahanan.




Healer adalah satu unit terbang. Beliau tidak mempunyai sebarang kebolehan serangan, tetapi hanya boleh menyembuhkan apa-apa unit tanah, kecuali apabila dalam pertahanan (di mana dia menyembuhkan bangunan yang rosak).

Apabila healer itu dikerahkan, kuasa muncul di sekeliling beliau. Jika semua unit mempunyai kesihatan penuh, beliau tidak akan melakukan apa-apa. Sekiranya unit yang semakin lemah nyawanya, dia akan terbang ke atas dan mula penyembuhan.




Naga adalah satu unit menakutkan terbang dan mampu keganasan kedua-dua tanah dan unit udara. Tidak seperti belon, yang juga lalat, naga mempunyai serangan yang antara, sama pemanah.




PEKKA adalah tentera yang terakhir dibuka di berek. Ia mempunyai perisai yang kuat dan kerosakan dalam apa unit dalam permainan. Walau bagaimanapun, ia adalah yang paling mahal daripada mereka semua.
Beliau mempunyai pancang kristal ungu yang tumbuh di sisi beliau, dan membawa pedang.

Di peringkat 3 perubahan warna perisai PEKKA daripada biru gelap kepada hitam, memberikan beliau kelihatan sukar.




Raja adalah lebih besar daripada Giant dan paling sukar dalam semua Barbarians! Membuat retard ini daripada Dark Elixir. Yang Babarian King merupakan unit abadi, jadi dia hanya perlu dilatih sekali. Walau bagaimanapun, jika dia jatuh dalam pertempuran dia mesti menjana semula kesihatan beliau dengan meletakkan dia untuk tidur sebelum dia boleh digunakan lagi. Juga, apabila anda menyerang seorang Babarian King semasa ia masih pengisian, mengubah mereka akan kosong.


9 comments:

  1. Just tried http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Top players use this to get gems!!(2qcKSb6B1V)

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:21 PM

    I FOUND A CLASH OF CLANS GEMS GIVEAWAY! http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Everybody uses this now! (aQXBlv0yOd)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Kepade peminat clash of clans/boom beach, 'whaff reward'adalah salah satu cara untuk dapatkan gems.diamond...
    1)Untuk install, pergi kepada playstore dan download whaff reward... Selesai download,open whaff...
    2)log in dengan akaun fb anda pada sebelah atas kanan.
    3)selesai log in, akan terpapar invite code...
    4)masukkan AF49714
    5)Selepas masukkan code, anda akan dpt $0.30.
    6)untuk dapatkan gems/diamond sebanyak 1200, anda perlu install apps dan games yg tertera...
    7)install sehingga $12 untuk 1200 gems/diamond...
    8)bila mencapai $12 pergi ke browser dan tekan exchange dan pilih google play gift card... Dan dia akan bg code...
    9)masuk coc/boom beach , pergi ke gems/diamond dan pilih yg 1200 gems/diamond...
    10) lepastu masukkan code yg google play bg dan gems received... Ok slamat mencube
    ###sy sudah dapat anda bagaimana???##

    ReplyDelete
  4. buat kalian semua yg maen coc (clash of clans) pasti butuh gem kan? buat beli builder, barbarian king, archer queen atau juga buat boost :D
    nih gan ane ada cara buat dapetin 1200 gems secara gratis dan legal tentunya, ikuti aja langkah di bawah

    1. Download aplikasi Whaff Rewards di playstore
    2. Setelah ke intsall buka appnya
    3. Seteah di buka klik tombol login, login ajaa pake akun facebook kalian
    4. Abis itu ada kotak invitation code
    5. Masukan kode AG62928
    6. Setelah masukan kode diatas kalian bakal dapet $0.3, lumayan kaan, kalian tinggal ngumpulin deh sampe 10$
    7. Cara ngumpulinnya gampang, tinggal invite orang lain atau download aplikasi yang ada di app tersebut
    8. Setiap download aplikasi kalian akan mendapat hadiah sebagai reward, hadiahnya bisa $0.17, $0.22 sampe $0.66
    9. Setiap hari kalian pun akan mendapat reward bila setelah di download aplikasi tersebut tidak di uninstall lagi lumayan kaan setiap hari uang kalian bertambah hehehe
    10. Setelah terkumpul $10 baru deh kalian bisa tukerin ke voucher google play,
    11. Nah kalian bisa deh beli 1200 gem secara gratis, bisa buat builder, barbarian king, apa aja deh pokoknya lumayan gratiss…

    Coba dulu bro jangan nyerah duluan, ngumpulin $10 cepet kok, saya aja baru 2 hari udah kekumpul %6.7, duitnya juga gk cuma buat coc, bisa juga semua game yg terhubung dengan playstore, atau juga bisa untuk pay pal, steam gift card, facebook gift card, macem macem deh pokoknya :D

    -Selamat Mencoba-
    Jangan lupa share trik berguna ini ya

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:11 PM

    I FOUND A CLASH OF CLANS GEMS GIVEAWAY! http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! It really works! (tztHYEhKS3)

    ReplyDelete
  6. I heard that people who play CoC use http://clanshelper.com/ and its great! You receive your CoC gems instantly!!! Recommend for all clans! (GoC4y4F2Jm)

    ReplyDelete
  7. I FOUND A CoC GAME GEMS GIVEAWAY FOR ALL CLANS! http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! I just tried that with all my clan! (oUfhdCPDzI)

    ReplyDelete
  8. This is amazing! Play CoC? Visit http://clanshelper.com - you receive free C-o-C gems instantly! It really works! (kPg9bJhJSt)

    ReplyDelete
  9. Tempat JUAL BELI AKAUN/ID COC MALAYSIA http://www.id-coc.com

    ReplyDelete

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca