Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Bacaaan Merdu Surah Yusuf oleh Juruteknik Filipina ketika menguji sistem audio di masjid Arab Saudi

Lelaki warga Filipina ini seorang juruteknik yang ditugaskan untuk memasang dan menguji sistem pembesar suara di masjid tersebut.Tetapi siapa sangka sewaktu dia hendak menguji sistem audio di masjid berkenaan, lelaki tu telah mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran dengan begitu syahdu sekali.

Dia membaca Surah Yusuf- ayat 12 yang bermaksud;

” Ini adalah ayat-ayat Kitab (Al-Qur’an) yang nyata (dari Allah).  Sesungguhnya Kami menurunkannya berupa Al-Qur’an dengan berbahasa Arab, agar kamu memahaminya. “Susulan selepas itu ada video beliau diupload oleh saudara islam di sana dengan bacaan surah Yusof dengan audio yang lebih baik.


 

Alhamdulillah Cek Pertama dari Program Google Adsense

Sebenarnya admin sudah lama nak buat post pasal terima cek google adsense.Bayagngkan 8 tahun menunggu untuk keluarkan duit Google Adsense  di mana akhirya pada bulan Mac 2014 pendapatan adsense admin sudah mencapai target USD100 iaitu syarat minimum untuk keluarkan duit ini.

Begi mereka yang baru nak kenal apa itu Google Adsense secara ringkasnya adalah jana pendapatan pengiklanan dari google (iklan Google Adwords) di blog kita. Bila iklan google muncul di blog kita, dan pembaca atau pelawat blog kita klik iklan tersebut, kita akan dapat bayaran. Bayaran adalah berbeza mengikut ‘harga’ sesuatu iklan. Ada yang 1 klik kita dapat 10 sen, ada juga yang 1 klik kita dibayar sehingga USD2 atau pun lebih.

Admin mula berjinak-jinak program buat duit dengan Google Adsense ini sejak tahun 2006 lagi. Bersandarkan 2 blog yang admin hasilkan iaitu blog 8vertising dalam bahasa Melayu dan FMS On Line dalam bahasa Inggeris. Setelah penantian selama 8 tahun akhirnya minggu lepas admin dapat cek pertama admin dari Google Adsense. Cek yang pertama adalah cek yang sekian lama saya nantikan. Cek pendapatan saya dari Google Adsense! Cek dari Google Adsense ini berjumlah USD102.57.

Pada peringkat awal, kadang-kadang tiada pendapatan langsung, kadang-kadang hanya dua tiga sen. Akan tetapi, sekarang sudah meningkat sedikit. Paling tinggi pendapatan saya dari Adsense untuk sebulan ialah USD10 lebih.Itulah, sabar itu separuh dari iman. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Sehari dua tiga sen, akhirnya cecah juga USD102.57 walaupun ambil masa bertahun lamanya. Syukur Alhamdulillah.

 
Kesimpulannya masih banyak lagi yang admin perlu belajar dalam program adsense ini. Tetapi dengan kehadiran cek ini mungkin membakar semangat saya lagi untuk terus gigih dalam program adsense.Bukan senang nak wang tanpa disertakan dengan sedikit usaha. Yang penting sabar dalam melakukan sesuatu.Insyaallah mungkin perlu personel training dari Otai Adsense contohnya Encik Zazali or Encik Shahrul Amri mungkin dapat membantu meningkatkan pendapatan admin melalui program adsense ini.Tapi sudikah mereka?

Broadband Celcom,Digi,Maxis Jadi Portable Wifi Murah dengan TP-Link TL-MR3020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukah anda apabila anda on 3G melalui handphone anda untuk berinternet akan membuat kuasa bateri anda menyusut dengan banyaknya. Bagi anda yang di luar sana yang mempunyai broadband sendiri tetapi ingin kongsikan dengan kawan-kawan yang tiada internet untuk berfacebook ataupun games on-line.

Walaupun handphone anda boleh jadi Wifi tetapi menyebabkan bateri handphone anda dengan cepat habis kerana signal 3G.Oleh yang demikian, bagi mengelakkan bateri anda terus kekeringan kerana signal 3G maka  alat ini adalah jawapan kepada masalah anda.Admin sendiri telah beli alat ini di Lelong.com.my dengan harga RM 60. Hanya pasang dan cukup broadband sahaja terus jadi wifi.Sangat sesuai kegunaan semasa balik kampung.

TL-MR3020 adalah ultraportable wayarles-n router, yang boleh beroperasi dalam tiga mod iaitu:
  • sebagai router 3G (apabila digabungkan dengan USB-berkaitan 3G modem yang serasi), 
  • sebagai wayarles pembekal khidmat internet (Unting) pelanggan (WISP), atau 
  • sebagai pusat akses wayarles mudah.(AP Mode)
Reka bentuk adalah mudah, dengan dilabelkan dengan jelas mod suis di sebelah (3G, WISP atau AP), dan satu butang yang berfungsi sebagai Wi-Fi Protected Setup (WPS) dan menetapkan semula. Empat LED status disusun sepanjang satu kelebihan: kuasa, internet, Wi-Fi dan Ethernet.
Satu termasuk 'Pemasangan Pantas Panduan', yang lipatan turun ke hanya yang melebihi saiz perniagaan kad, membuat persediaan dalam mana-mana mod pandangan yang semudah mungkin. Ia termasuk semua kilang-mungkir (alamat IP, nama pengguna, kata laluan) yang anda perlu di jalan raya.

 
Seluruh pakej - adapter, kabel dan router bersama-sama - berat hanya 160 gram, kira-kira berat purata telefon pintar. Penggunaan utama bagi peralatan tersebut adalah untuk berkongsi internet yang disediakan oleh 3G 'USB melekat'. Ini membolehkan beberapa peranti untuk berkongsi internet 3G melalui Wi-Fi.
Yang MR3020 juga menawarkan lebih daripada sekadar fungsi 3G perkongsian. Sebagai contoh, anda boleh menyambung MR3020 untuk bilik hotel anda, pejabat kecil atau rangkaian berwayar rakan melalui port 10/100Mbps Ethernet, dan mewujudkan pusat akses wayarles yang selamat anda sendiri untuk komputer riba anda, tablet, telefon pintar dan peranti internet yang dibolehkan lain. Memandangkan bilangan hotel yang menyediakan hanya internet berwayar atau perkhidmatan tanpa wayar tidak mencukupi, penggunaan ini sahaja menjadikan MR3020 yang mesti mempunyai peranti untuk pelancong perniagaan.
Prestasi kelajuan akan bergantung sepenuhnya kepada sumber  internet - sama ada 3G, Unting atau Ethernet.


Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca