Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Broadband Celcom,Digi,Maxis Jadi Portable Wifi Murah dengan TP-Link TL-MR3020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukah anda apabila anda on 3G melalui handphone anda untuk berinternet akan membuat kuasa bateri anda menyusut dengan banyaknya. Bagi anda yang di luar sana yang mempunyai broadband sendiri tetapi ingin kongsikan dengan kawan-kawan yang tiada internet untuk berfacebook ataupun games on-line.

Walaupun handphone anda boleh jadi Wifi tetapi menyebabkan bateri handphone anda dengan cepat habis kerana signal 3G.Oleh yang demikian, bagi mengelakkan bateri anda terus kekeringan kerana signal 3G maka  alat ini adalah jawapan kepada masalah anda.Admin sendiri telah beli alat ini di Lelong.com.my dengan harga RM 60. Hanya pasang dan cukup broadband sahaja terus jadi wifi.Sangat sesuai kegunaan semasa balik kampung.

TL-MR3020 adalah ultraportable wayarles-n router, yang boleh beroperasi dalam tiga mod iaitu:
  • sebagai router 3G (apabila digabungkan dengan USB-berkaitan 3G modem yang serasi), 
  • sebagai wayarles pembekal khidmat internet (Unting) pelanggan (WISP), atau 
  • sebagai pusat akses wayarles mudah.(AP Mode)
Reka bentuk adalah mudah, dengan dilabelkan dengan jelas mod suis di sebelah (3G, WISP atau AP), dan satu butang yang berfungsi sebagai Wi-Fi Protected Setup (WPS) dan menetapkan semula. Empat LED status disusun sepanjang satu kelebihan: kuasa, internet, Wi-Fi dan Ethernet.
Satu termasuk 'Pemasangan Pantas Panduan', yang lipatan turun ke hanya yang melebihi saiz perniagaan kad, membuat persediaan dalam mana-mana mod pandangan yang semudah mungkin. Ia termasuk semua kilang-mungkir (alamat IP, nama pengguna, kata laluan) yang anda perlu di jalan raya.

 
Seluruh pakej - adapter, kabel dan router bersama-sama - berat hanya 160 gram, kira-kira berat purata telefon pintar. Penggunaan utama bagi peralatan tersebut adalah untuk berkongsi internet yang disediakan oleh 3G 'USB melekat'. Ini membolehkan beberapa peranti untuk berkongsi internet 3G melalui Wi-Fi.
Yang MR3020 juga menawarkan lebih daripada sekadar fungsi 3G perkongsian. Sebagai contoh, anda boleh menyambung MR3020 untuk bilik hotel anda, pejabat kecil atau rangkaian berwayar rakan melalui port 10/100Mbps Ethernet, dan mewujudkan pusat akses wayarles yang selamat anda sendiri untuk komputer riba anda, tablet, telefon pintar dan peranti internet yang dibolehkan lain. Memandangkan bilangan hotel yang menyediakan hanya internet berwayar atau perkhidmatan tanpa wayar tidak mencukupi, penggunaan ini sahaja menjadikan MR3020 yang mesti mempunyai peranti untuk pelancong perniagaan.
Prestasi kelajuan akan bergantung sepenuhnya kepada sumber  internet - sama ada 3G, Unting atau Ethernet.


No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca