Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Rahsia untuk blok mesej CELCOM yang tolak kredit kita tanpa disedari

Admin hendak berkongsi cara nak selamatkan credit/bill dari ditelan Telco yang sekarang semakin menjadi jadi.Tak cukup dengan hidden charge oleh pihak Telco, sekarang ni ada saja cara pihak Telco yang nak sedut duit pelanggan tanpa disedari.

Admin sudah buat pemerhatian sendiri sejak-sejak ni apabila kes ibu mertua sendiri jadi mangsa Telco  yang akhirnya terpaksa mengalah dengan membeli simkad baru. Selepas itu pula isteri admin pula menjadi mangsa apabila topup kreditnya menyusut tanpa disedari. Yang pasti sebaik sahaja kredit handphone diisi topup maka ada sahaja masej dari telco masuk walaupun kita tidak pernah melanggannya sebelum ini.Sebagai contoh bila dapat mesej dari nombor pendek contohnya : 33317 credit prepaid akan hilang
mesej ni akan sampai seminggu sekali, dan jelas memang credit akan hilang RM2.50.

Sudah menjadi kebiasaan apabila ada masalah kita akan telefon Service Centre Telco dan macam kebiasaanya operator akan sambut panggilan kita dengan penuh berkhemah dan memberi penyelesaian umum namun masalah ini hanya bertahan sebulan dua sahaja. masalah kehilangan kredit masih berlaku.

Majoriti kes macam ni berlaku di celcom + ada cara selesaikannya...
Kalau ada pengguna telco lain yang "terkena" dan ada cara nak selesaikan,
Tolong lah share untuk kebaikan bersama...

Awas dengan nombor shortcode di bawah ni kerana kredit akan ditolak kalau masuk dalam inbox :
- 33193
- 39339, 32263, 39611
- 39886, 32626
- 33220, 39611
- 37773

Admin telah mendapat info dari carian google untuk blok semua mesej yang telan kredit kita dengan hanya menaip mesej:

STOP ALL dan hantar ke 11911

Selamat mencuba.

PS: Kalau cara ini berjaya sila tinggal komen anda  di ruang komen.Kerana komen ada amat diperlukan untuk melihat sejauh mana keberkesanan cara ini. Terima kasih

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca