Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Qoo10 Malaysia promosi Samsung Note 2 lte version hanya RM 499 sahaja

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Walaupun muncul handphone baru silih berganti namun dalam pencarian handphone berskrin besar seperti 5.5 inci di mana wujud persaingan sengit antara pengeluar handphone..

Admin masih lagi terkial-kial mencari phablet yang betul betul berbaloi dengan nilai wang dengan budjet tidak seberapa. Pada asalnya admin berura-ura untuk memilih Samsung Note 2 lte version sebagai phablet pilihan memandangkan ia adalah flagship phone pada tahun 2012 dan masih lagi relevan untuk digunakan sehingga kini.Sehinggalah admin terlihat promosi dari Qoo10 Malaysia iaitu Note lte 32gb harga RM 499. Fuyooo murahnya. Memang terbaik murahlah jika dibandingkan dengan harganya dengan phablet yang lain seperti Honor 4x ataupun Lenovo A7000.


Malangnya promosi adalah masa terhad. Jika anda berminat nak beli sila ke sini. Dan jika link ini berjaya membawa anda ke link yang betul.tahniah !!! jika tidak bermakna promosi itu telah pun tamat.

Amalan makan tauhu penyebab buah pinggang penuh dengan batu karang ?

Tahu adalah makanan yang berasal dari negeri China. Penganan ini dikenal dengan beragam nama di Asia. Ada yang menyebutnya tofu, orang Cina sendiri menamainya doufu. Orang Indonesia serta Malaysia dan Thailand lebih suka menyebutnya sebagai tahu. 

Tahu merupakan sumber protein yang sangat bermanfaat untuk kesehatan. Kandungan protein yang tinggi pada tahu, juga dapat dimanfaatkan untuk menjauhkan segala macam penyakit berbahaya.

Namun begitu lain pula ceiruta di negara China, Gara-gara gemar makan tauhu dan minum hanya sedikit air pada setiap hari, seorang lelaki terpaksa menjalani pembedahan membuang sebanyak 420 butir batu karang dari badannya pada minggu lalu. Portal People’s Daily melaporkan, lelaki yang dikenali sebagai He, 55, itu, menjalani pembedahan di sebuah hospital di wilayah Zhejiang, timur China selepas mengadu sakit di bahagian abdomen.
Pemeriksaan awal mendapati, buah pinggang He penuh dengan batu karang, menyebabkan dia terpaksa menjalani pembedahan segera kerana bimbang organnya itu terpaksa dibuang akibat kekurangan air. Pakar bedah yang merawat He, Wei berkata, dia terkejut melihat jumlah batu karang yang dikeluarkan dari buah pinggang pesakitnya itu.

“Saya tidak pernah melihat kejadian seperti ini. Pembedahan memakan masa dua jam dan 45 minit untuk mengeluarkan semua batu karang terbabit.

“Apabila pembedahan selesai, tangan dan kaki saya lenguh. Dulang yang digunakan juga dipenuhi dengan 420 butir batu kecil,” katanya.

Menurut Wei, batu karang itu berkumpul berikutan tabiat He yang gemarkan makanan berasaskan soya terutamanya tauhu.

Jelasnya, produk berasaskan soya buatan penduduk di Dongyang mempunyai kandungan kalsium yang tinggi dan mudah menyebabkan batu karang.- 9 Jun 2015 BEIJING


Sumber Utusan 

Income adsense kali kedua USD 103.37 selepas dapat USD 102.57 pada 25.3.2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Syukur akhirnya akaun adsense admin telah melepasi USD100 dan boleh dikeluarkan tidak lama lagi. Setelah menunggu hampir setahun dan 2 bulan barulah pendapatan kali kedua adsence admin mencapai targetnya.

Bagi setengah orang USD100  terutama blogger adsense expert memang anggap biasa USD100 pendapatan minggu diorang tetapi tidak bagi admin.Hehehehehe. Setahun sekali baru dapat dah merasa,macam dapat BR1M plak.

Adalah diharapkan dengan adanya ole-ole dari adsense ini akan menyemarak kan admin untuk terus beradsense dan berblog sekadar yang termampu.

Apa yang hendak dengan dilakukan denagn ole-ole dari adsense ini?

Hmmm.. sudah tentulah upgrade handphone.Hehehehehe. Kalo boleh yang boleh mengantikan tugas komputer hanya melalui smartphone sahaja.Model apa yang dok impikan tuh? Hmmm tengok budjet juga? Mungkin Samsung Note 3 ? atau Samsung Note 2 kot ? atau Alcatel Flash Plus? Honor 4X?


Mana pilihan hati ?

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca