Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Alhamdulillah...cheque income dar Nuffnang Malaysia dah sampai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Post kali ini admin nak berkongsi income dari blog admin..iaitu Nuffnang.Sebelum ini admin ada post pasal income dari google adsense kan.

Admin telah selamat terima sekeping cek dari mereka dalam 2-3 hari yang lalu.Ini adalah kali pertama admin terima income dari Nuffnang Malaysia.Berapa lama admin ambik masa untuk keluar kan cek ini? 

Dari sistem nuffnang ambil masa 2 bulan proses macam tu.Walaubagaimana pun admin tetapi bersyukur kerana mempunyai pendapatan sampingan ini sekurang-kurang dapat membantu meringan kan kos sara hidup.

Apa pun income dari google adsense dan Mobicow lebih lumayan kerana income dalam nilai matawang USD.




 Sekian.

Telco Onexox bagi data internet 500MB percuma selama 5 tahun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Admin nak kongsi kemeriahan tawaran dari Telco Onexox iaitu satu-satu telco yang patuh syariah. Kini mereka buat promosi terbaru iaitu percuma data internet Season Pass berjumlah 500 mb selama 5 tahun. Menarik bukan ???

Jadi apa helahnya di sini ? Jika s ebelum ini anda topup RM30 setiap bulan untuk panggilan dan data internet kini Onexox bagi free data bagi setiap toup bulanan.

Promosi ini tertakluk kepada Pelanggan BARU dan SEDIA ADA.
Anda Top up minima RM30 sekaligus atau terkumpul setiap bulan bagi melayakkan anda menerima 500MB data berkelajuan tinggi secara PERCUMA setiap bulan.! 


 PERHATIAN. 
Untuk memastikan anda layak menyertai promosi ini,
– Anda perlu membuat topup RM30 sekurang-kurangnya SEKALI dalam tempoh 16/2/2017 hingga 15/5/2017(3 bulan).
– New user yg register selepas 15/5/2017 adalah tidak layak.



Syarat:

– Terbuka kepada SEMUA user Onexox.
– Top up minima RM30 terkumpul atau sekaligus setiap bulan.
– 500mb akan dikreditkan ke dalam akaun season pass bagi setiap top up RM30 sebulan sekali.
– Maximum 30GB bagi user yang membuat top up RM30 setiap bulan selama 5 tahun(60 bulan)
– Bagi user yang tak pakai data, boleh la jual data tu. Takde hal punye.
– 500mb ni HIGH SPEED DATA. BUKAN Data Asas ataupun lebih dikenali sbg Basic Data.

langkah-langkah tunaikan income google adsense guna Western Union

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebelum ini admin ada post pasal income Adsense yang admin  telah withdraw guna Western Union pada Disember 2016.Selepas admin withdraw dari akaun adsense,admin jadi buntu seketika.Sebelum ini admin pernah keluarkan income adsense tahun 2015 tetapi sudah lupa caranya. 

Admin terus jadi blurr cara nak withdraw duit Western Union,admin masih menunggu pihak Google hantar surat ke alamat rumah untuk admin keluarkan duit Western Union di Pos Malaysia.Tunggu punya tunggu sampai masuk Februari 2017 dah.Hahahaha.

Rupanya  22.12.2016 pihak adsense dah hantar email bagitau boleh withdraw duit tetapi admin masih tunggu surat susulan  dijadikan bukti yang admin boleh keluarkan duit.Sepatutnya admin tengak transaksi bahagian payment dalam account adsense.Hampir dekat 2 bulan sebelum sah laku 60 hari payment nak tamat tempoh.Nasib baik cepat sedar dari lamunan.Ngeee....

Klik history payment dan printkan Payment Adsense History.Di dalam resit itu akan tertera nombor Western Union MTCN.Nom ini akan membolehkan admin keluarkan duit income adsense.

So admin pun pergi ke kaunter Pos Malaysia dan isi borang terima duit Western Union dan bagi IC.




Dalam 5 minit menunggu dah dapat duit.Memandangkan admin keluarkan USD 100.20 maka selepas pertukaran wang asing dapatlah admin dengan nilai RM 440.25. Syukur alhamdulillah. So simpanlah resit buat kenangan.Hehehehe.

 

Bak pepatah kata income "duit terpijak" maklumlah admin buat income blogger adsense  ni sekadar hobi sahaja. So setahun sekali merasalah komisyen dari adsense.

Thanks GOOGLE !!!!!!!

Putu kacang tumbuk Lenggong paling sedap dan murah.Jom beli

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari ini admin nak kongsi satu produk kuih tradisional yang sedap dan rugi kalau tak cuba. Biskut Putu Kacang tumbuk adalah antara biskut tradisional yang enak dihidang di hari Raya. Selain itu, Putu Kacang Hijau juga enak dimakan sebagai kudapan sambil bekerja dan juga sambil bersantai sendirian mahupun bersama keluarga samada di rumah, mahupun ketika berkelah.

Ianya turut dihidang kepada tetamu yang berkunjung ke rumah.  Jika dulu, Putu Kacang Hijau zaman dahulu kala ini dijemur di bawah panas matahari,namun kini ada yang membakarnya sahaja di oven.   Walaubagaimana pun Putu Kacang Hijau yang di jemur di bawah panas terik adalah lebih enak berbanding dari yang diovenkan.

Kacang ditumbuk menggunakan lesu kaki bagi mengekalkan aura kekacang ini berbanding kacang yang dikasar guna blender.Selepas itu digaul bahan bahan lain dan ditekap ikut acuan dan seterusnya dijemur di cahaya matahari.Proses memakan masa nak hasilkannya kerana bergantung kepada faktor cuaca tetapi hasilnya dari segi rasa memang terbaik.




Produk Putu Kacang Hijau ini kawan admin (zul) jual pada harga RM20 untuk 50 biji dalam bekas plasic microwave berukuran 6 x 3 1/2 inci lebar dan 2 1/2 inci tinggi.Harapan admin bisnes putu kacang kawan admin akan berjaya.Aminn...

Anda berminat boleh dapatkan putu kacang ini.Paling hampir putu kacang ini boleh didapati kat RNR Sg Perak.


Joe KCB Enterprice
No. 17 Kg Changkat Berangan
33400 Lenggong

Hubungi :-

017 641 5514 (Zul)
017 2371830 ( kak yah)
017 324 3012 (shada)

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca