Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

langkah-langkah tunaikan income google adsense guna Western Union

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebelum ini admin ada post pasal income Adsense yang admin  telah withdraw guna Western Union pada Disember 2016.Selepas admin withdraw dari akaun adsense,admin jadi buntu seketika.Sebelum ini admin pernah keluarkan income adsense tahun 2015 tetapi sudah lupa caranya.
 

Admin terus jadi blurr cara nak withdraw duit Western Union,admin masih menunggu pihak Google hantar surat ke alamat rumah untuk admin keluarkan duit Western Union di Pos Malaysia.Tunggu punya tunggu sampai masuk Februari 2017 dah.Hahahaha.

Rupanya  22.12.2016 pihak adsense dah hantar email bagitau boleh withdraw duit tetapi admin masih tunggu surat susulan  dijadikan bukti yang admin boleh keluarkan duit.Sepatutnya admin tengak transaksi bahagian payment dalam account adsense.Hampir dekat 2 bulan sebelum sah laku 60 hari payment nak tamat tempoh.Nasib baik cepat sedar dari lamunan.Ngeee....

Klik history payment dan printkan Payment Adsense History.Di dalam resit itu akan tertera nombor Western Union MTCN.Nom ini akan membolehkan admin keluarkan duit income adsense.

So admin pun pergi ke kaunter Pos Malaysia dan isi borang terima duit Western Union dan bagi IC.
Dalam 5 minit menunggu dah dapat duit.Memandangkan admin keluarkan USD 100.20 maka selepas pertukaran wang asing dapatlah admin dengan nilai RM 440.25. Syukur alhamdulillah. So simpanlah resit buat kenangan.Hehehehe.

 

Bak pepatah kata income "duit terpijak" maklumlah admin buat income blogger adsense  ni sekadar hobi sahaja. So setahun sekali merasalah komisyen dari adsense.

Thanks GOOGLE !!!!!!!

1 comment:

  1. If you're looking for a reputable contextual advertising network, I suggest you try Chitika.

    ReplyDelete

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca