Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Berjaya beli Tilam Hotel Jenama Dreamland harga murah dari pasaran

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hujung tahun ini banyak pula idea nak post dalam blog.Kali ini post admin adalah pasal tilam.Last admin beli tilam kelamin masa kawin dulu iaitu tahun 2006 di Court Mamonth dengan harga RM 400-500 macam tulah.Jenama tilam KingKoil jenis tilam spring.

Bakal dapat imbuhan adsense yang sudah mencecah USD 100.20 pada Disember 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah admin panjatkan kesyukuran kepada yang maha Esa.Sejak berkecimpung dalam penulisan blog terutama pengiklanan adsense ini.Boleh dikatakan sejak 2-3 tahun kebelakangan ini blog admin menjana hasil dari pengiklanan Adsense.

Walaupun tidak sehebat blogger  yang menerima income adsense secara bulanan mencecah ribuan ringgit berbanding admin hanya menerima income adsense purata setahun sekali sahaja.Purata dalam RM 400 sekiranya dilihat pada nilai pertukaran mata wang asing.

Pada Julai 2015 admin telah menerima income dari adsense berjumlah USD 100.kali ini Disember 2016 iaitu perkiraan setahun 5 bulan barulah akaun adsense admin menceceah USD 100 untuk memboleh admin dapat merasai income sekali lagi.Walaupun pada target admin setahun sekali namun apakan daya,prestasi traffic dari satusatu blog admin tidak kosisten.Jadi admin redha je lah.Hahahaha..maklumlah benda ini side income sahaja.

Rekad pembayaran income adsense 2015
Tahun lepas admin menggunakan Western Union sebagai cara pembayaran.Tahun ini pun admin masih menggunakannya memandangkan ianya mudah dan tidak dikenakan caj yang mahal berbanding meggunakan pembayaran cek.

Tak sabar menantikan income setahun sekali dari adsense ini.Sesiapa ada blog dan mempunyai ramai follower seeloknya ambil peluang untuk jana pendapatan sampingan ini.

beli harga basikal senaman cardio ( 4 In 1 Air Strider ) bawah RM 750 di www.fitnessconcept.com.my

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Post kali ini admin nak berkongsi pengalaman baru-baru ini beli alat senaman di rumah.Sebelum ini admin memang mencari alat senaman di rumah yang boleh digunakan oleh seluruh keluarga admin.

Xiaomi Flagship smartphone 2015 vs Samsung J7 Prime vs Oppo F1.Mana lagi berbaloi ?

Assalamualikum dan Salam Sejahtera.

Untuk pengetahuan anda semua,Xiaomi Mi Note adalah telefon pintar flagship yang dilancarkan pada 22 julai 2015 oleh Xiaomi Malaysia ke pasaran tempatan. Telefon pintar bersaiz 5.7-inci akan dijual pada harga RM1549 dengan storan 64gb.

cara download film ke computer dari watch movie online

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pernah anda tengok movie online sama ada di website mahupun di facebook share? Pasti tak best kan kalao internet tak laju dan filem jadi sangkut sebab loading kan.Post kali ini admin nak berkongsi cara mudah untuk download sebarang movie ke komputer anda.

Used Xiaomi Redmi Note 2 (ada waranty hingga 17.11.2016) untuk dijual RM 300 sahaja - Sold

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Admin ada smartphone untuk dilepaskan. Smartphone ini dibeli pada 17.11.2015 di Mi Malaysia pada harga RM 649.Handphone telah dijaga dengan baik kerana kerana smartphne admin pakai tempered glass dan casing sebelum ini.


Tujuan dijual kerana sudah memiliki handphone yang baru.Jadi admin ingin lepaskan kepada sesiapa yang berminat.



1 Unit Xiaomi Redmi note 2 untuk dijual

Processor MTK Helio X10 2.0Ghz Octacore 64bit
2Gb Ram ddr3
16Gb storage
13MP rear camera
5MP front camera
Support 2 sim with 4g LTE
Li-po 3060 mAh battery
Support micro sd card up to 32Gb
MIUI 8 Android 5.0.2 Lollipop
kondisi 9/10

Package termasuk :
1 unit Xiaomi Redmi Note 2
Box Original
Wall Charger
User Manual


Harga tetap : RM 300.00
Kos pos : RM 10


Admin juga ada buat iklan di lelong.com.my. Sila rujuk sini

First come First Serve.

Contact admin : 019 546 4747

# Kalau kat mudah.com.my -rata-rata jual dalam RM 400 ke atas.


 UPDATE

Smartphone ini telah dijual kepada En zulkifly Bomba Besut.
Terima kasih

Murah gila beli Aloe Vera Forever Living hanya RM 51.50 kat Lazada.com.my

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Admin mula mengenali produk Forever Living bila ada video demo kat facebook yang tentang manggi yang di celupkan dalam larutan aloe vera. Memang tidak dinafikan produk ini bagus kerana khasiatnya telah diketahui sejak ribuan tahun yang lalu.Namun apabila melihat harga produk..hmmm dekat RM 100 jugalah harganya bagi seliter.So hasrat untuk membeli dan mencuba terbantut.

Aloe Vera atau lidah buaya adalah sejenis pokok berdaun runcing dari keluarga Liliaceae sama seperti bawang putih dan merah.Hampir 100 peratus pokok Aloe Vera mengandungi air. Bahagian dalam pelepahnya dipenuhi isi berbentuk gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk kesihatan dan kecantikan.

Aloe Vera mengandungi lebih 200 komponen aktif antaranya vitamin, mineral, asid amino, enzim serta lemak asid malah sudah digunakan masyarakat dunia sebagai terapi untuk kesihatan sejak lebih 5,000 tahun lalu.


Terdapat banyak kelebihan dan khasiat Aloe Vera yang boleh membantu badan anda lebih sihat.

  • Mengawal pertumbuhan tumor.
  • Membantu mengawal kolestrol dalam darah.
  • Membantu mengurangkan masalah gout.
  • Memperbaiki sel darah.
  • Membantu menghalang penyakit batu karang.
  • Melancarkan sistem penghadaman dan penyakit ulser
  • Menyingkirkan toksin dalam usus dan melindungi usus.
  • Membantu memberi KESEIMBANGAN asid/alkali dalam badan
  • Membantu menyingkirkan kafein yang terhasil dari kopi atau teh
  • Mengurangkan masalah tekanan darah tinggi.
  • Membekalkan mineral, vitamin dan enzim yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
  • Memulihkan kanser usus.
  • Memulihkan sakit buasir
  • Memulihkan sembelit kerana bertindak sebagai pelincir untuk sistem perkumuhan.
  • Membantu mengawal kadar gula dalam darah (sesuai untuk pesakit kencing manis).
  • Menguatkan daya ketahanan atau sistem imunisasi badan.
  • Memelihara kesihatan buah pinggang.
  • Mengawal dan memulihkan gastrik
  • Mencantikkan kulit.
  • Membekalkan tenaga
  • Mengawal berat badan.
  • Mengawal kolestrol dalam badan 


Baru-baru ini admin saja buka smarphone dan window shopping kat Lazada.Pergh...terjumpa plak produk Forver Living ini dengan harga yg sangat murah. Paling murah RM 63.90 rasanya.Boleh belilah kalau macam ini.Kebetulan plak Lazada bagi voucher diskaun plak RM 20 bagi pembelian melalui smartphone.Apa lagi tebus guna beli Aloe Vera Forver Living..admin beli 2 botol dapat RM 123- voucher RM 20 = RM 103 lebih kurang. Hahahaha..memang berbaloi


Sambal Rice Bowl KFC RM 5.50 vs Nasi Ayam RM 5.50 mana lebih berbaloi ?

Assalamualikum dan Salam Sejahtera

Kalau admin dan family ke KFC.Menu wajib adalah snack plate,cheezy wedges dan set ayam + nasi. Jaranglah admin nak ambik set bunger ayam kerana bagi admin kurang sedap.Hihihihi..itu pendapat ikhlas admin.

Akhirnya dapat beli Xiaomi Mi Note Original Malaysia set RM 999 guna duit income dari blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Syukur alhamdulillah akhirnya hajad admin untuk memiliki handphone baru telah tercapai.Terima kasih kepada pihak Nuffnang dan Mobicow yang merealisasikan hajat admin ini? Tanpa bantuan mereka tak mungkin admin  berjaya memilikinya.

Cara Transfer Duit income iklan Mobicow Dari Akaun Paypal ke Akaun Bank

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini admin ingin berkongsi pengalaman bagaimana cara keluarkan duit USD dari akaun paypal ke akaun bank tempatan.Susah sangatkah nak keluarkan duit dari paypal ini?

Akhirnya jumpa juga spirulina paling murah RM 35 untuk 300 biji

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Anda pernah makan Spirulina ?
Spirulina adalah langkah pertama kita untukdapatkan  pemakanan yang seimbang dalam kehidupan harian kita..Ia juga merupakan makanan tambahan yang sesuai untuk mencapai kesihatan maksimum dan bertenaga. Ia mengandungi lebih 60 jenis nutrien termasuk 46 jenis nutrien penting dan ia juga 100% organic, 100% semula jadi dan 100% alkali. 

Sedap sungguhkah KFC Cheezy Onion Crunch? Jom dengar ulasan ini

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sejak akhir ini KFC tayang iklan menu terbarunya.Pada admin kalau KFC keluar menu baru memang admin tak akan lepas peluang untuk mencuba.Biasalah zaman dulu-dulu ayam KFC jadi makanan kegemaran admin sehinggalah sekarang.Tapi sejak berumur ini selera dah kurang pada ayam.Hehehehe..

Apabila Lagu when we are young versi Fernando Daniel The Voice Portugal lebih sedap dari Adele

Seriusnya admin tak tahu langsung dengan kewujudan lagu nyanyian Adele ini.Tetapi apabila peserta The Voice Portugal iaitu Fernando Daniel telah membawa lagu ini dengan gayanya tersendiri memang wow faktor jadinya.admin cuba dengar naynyian original namun admin lebih menyukai versi Fernando Daniel.Admin banyak kali ulang lagu nyanyian Fernando Daniel walaupun banyak gangguan maklumkanlah gangguan tepuk penonton dan para juri.Harap pihak The Voice Portugal akan buat versi studio untuk lagu ini so admin boleh pasang di dalam kereta.Jom layan.





Ini pulak versi Adele


Wajib Tonton : Filem Train To Busan sebuah filem sarat dengan air mata, kegembiraan, ketakutan dan rasa benci.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Entah bagaimana filem Train to Busan menjadi trending di media sosial.Admin tak sangka boleh terjebak sama untuk menonton filem ini.Filem ini admin download dari sumber internet dan menontonya bersama keluarga di rumah semalam.Yang agak mengecewakan adalah sarikata bahasa inggeris yang diperolehi tidak kemas dan sepenuhnya namun admin masih boleh memahami jalan cerita ini.

Filem ini berkisah pasal zombie.Awal cerita ini dilihat bagaiaman satu pasukan dari agensi kerajaan buat pembersihan mekanikal ke atas van yang kemudiannya secara tidak sengaja telah melanggar seekor rusa  di atas jalanraya.Dari situ admin rasanya punca zombie untuk merebak kerana melihat rusa yang mati hidup kembali dengan matanya keputihan.Mungkin rusa itu telah mengigit manusia dan menyebakan virus zombie cepat merebak.

Sinopsis cerita ni pasal sepasang suami isteri yang telah berpisah dan si anak tinggal bersama ayahnya. Masa harijadi budak tu, dia ingin berjumpa maknya kat Busan. Si ayah dan si anak perempuannya  serta penumpang train tidak menyedari semasa  train tu hendak berlepas, ada sorang penumpang yang dijangkiti virus zombie terlepas masuk dalam train dan mula dari situ hampir semua dalam train kena gigit jadi zombie.

Mangsa pertama digigit zombie pramugari keretapi

Bagi admin filem ni penuh dengan emosi sebab sepanjang cerita ada rasa sedih, gembira, takut dan geram. Tapi banyak sedih dari yang lelain tu. Ending cerita pun diluar jangka dan kesedihan membawa sampai ke minit terakhir film ni. Nasib baik filem ini sarikatanya tak complete kalau tak mau berjurai air mata admin menontonnya.Scene paling sedih admin rasa waktu si anak meraung dan menangis kerena terpaksa berpisah dengan ayahnya selamanya deminya menyelamatkan dirinya.

Dalam filem ini mengangkat  banyak nilai-nilai murni yang cukup sinonim dengan budaya asia dan ketimuran. Filem ini mengangkat hubungan manusia antara anak dan ayah, suami dan isteri, kakak dan adik dan pasangan couple.
Tapi jalan cerita utama filem ini antara si ayah dan si anak.Tidak lupa juga watak jahat yang dalam filem ini yang digambarkan mementingkan diri semasa bencana itu berlaku dan akhirnya telah memisahkan si ayah dan si anak.


 
zombie mengejar si ayah dan si anak serta wanita mengandung

scene paling sedih


Kesimpulannya,filem ini memang best walaupun bukan dari filem Hollywood namun jalan ceritanya bertaraf antarabangsa.Pastikan kalau nak tengok filem ini ada subttitle barulah kita lebih faham jalannya ceritanya. Admin bagi 4 bintang untuk filem ini.

Ulasan Filem The Martian : filem yang menarik ditonton dengan jalan cerita yang tersusun

Sejak admin beli Skybox V7 nih,dapatlah admin layan filem-filem terbaru dari HBO.Antara filem yang menraik perhatian admin adalah Filem The Martian.Sekali pandang tengok posternya rasanya macam berat jalan cerita filem ini dan sudah pasti boring. Akan tetapi minggu lepas admin HBO ada buat tayangan  dan kebetulan cerita dan bermula awal.

So admin cadangnya sekadar tengok tengok sahaja tetapi malangnya admin mula melekat menonton filem ini sehingga habis.Semalam admin terlayan cerita ini lagi dan menonton sehingga habis walaupun sudah tengok sebelum ini.Entah kenapa admin cukup suka jalan cerita filem ini.Jalan cerita mendatar tapi klimaks tiada sekadar letupan rumah tanamannya menyebabkan Matt Damon terpaksa catu makanannya sehingga dia dapat diselamatkan.Kalau admin hadapi situasi yang sebenar macam filem ini rasanya sudah kena strok. Tapi mungkin latihan angkasawan yang membuatkan si Matt Damon ni rasa cool ja walaupun ditinggalkan seorang diri.

Dalam filem ini dok sebut SOL,admin pun tak tahu sebenarnya..adakah kiraan kilometer atau maksud lain. 1 SOL di Marikh bersamaan 24 jam 37 minit & 22.664 saat di Bumi. Kiranya satu hari di Marikh lebih 2.7% masa 24 jam waktu Bumi. Lepas tu, 414 hari (setahun lebih) perjalanan dari Bumi untuk sampai ke Marikh. Satu ilmu baru tetang putaran masa di Marikh yang admin dapat apabila menonton filem ini.Hahahaha...

Apa yang menyebabkan admin boleh terpaku menontonnya sehingga habis? Rasanya filem The Martian  memiliki kekuatan pada dialognya pada setiap watak-watak dalam filem ini. Bukan pada hanya pada dialog serius, tapi juga banyak dialog lucu yang akan membuat penonton tertawa sepanjang filem ini. 

Sebagai filem bertema science, tentunya ilmu sains di tonjolkan dalam filem itu sendiri. Sebagai rakyat biasa yang tiada ilmu angkasa lepas. Filem ini  menunjukkan Watney bertahan hidup di tanah gersang Mars semua dijelaskan cukup mendetail. Watney terpaksa bercucuk tanam di tanah tandus, dan  membuat air dari reaksi kimia. Beberapa hal seperti komunikasi menggunakan teknologi angkasa dan kod kod sains dan banyak perhitungan-perhitungan angka diperlihatkan dalam film membuatkan penonton mendalami watak secara tidak langsung dalam  filem tersebut.


Fakta Menarik Filem The Martian. Filem bergenre sains fikyen arahan Ridley Scott dan diadaptasi dari novel yang ditulis oleh Andy Weir. Filem ini sedang hangat diperkatakan kerana jalan cerita yang menarik selain dibarisi pelakon handalan Hollywood seperti Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Sebastian Stan, dan ramai lagi.

The Martian mengisahkan tentang misi kemanusiaan NASA ke planet Marikh. Tanpa diduga seorang angkasawan, Mark Watney secara tidak sengaja ditinggalkan krewnya yang lain dan disangka telah meninggal dunia dalam misi itu. Namun Watney terselamat dan keseorangan di Marikh. Dengan bekalan yang terhad, dia mencari jalan untuk terus hidup di Marikh dan berusaha menghantar isyarat kepada Nasa untuk datang menyelamatkannya.


Oleh kerana filem ini mengisahkan misi NASA, setiap apa yang diceritakan dalam filem ini adalah berdasarkan fakta.  Hampir 50 peratus dari filem ini merupakan bahan dari NASA. The Martian menjalani penggambaran di Wadi Rum, Jordan iaitu sebuah padang pasir berwarna merah yang seakan sama dengan permukaan Marikh.


Kesimpulannya,bagi siapa yang suka filem sains maka filem memang sesuai untuk anda.Tengok filem ini secara tidak langsung ada belajar ilmu baru mengenai planet Marikh.

Masalah Air spare tank Radiator Mengelegak macam air panas

Baru-baru ini kereta admin mengalami kejadian overheat.Ketika itu admin dalam perjalan ke pekan di mana secara tiba-tiba ekon tak sejuk.Admin berhentikan kereta dan buka bonet depan dan mendapati  air spare tank kering.Lalu admin tuang air mineral dalam spare tank bagi penuh.Ingatkan benda ini selesai masalah

Rahsia di sebalik Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2016 terbongkar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sambutan Hari Kemerdekaan pada tahun 2016 kali ini menekankan kepada semangat kejiwaan dan bersatu hati rakyat Malaysia apabila Sehati Sejiwa masih dipilih sebagai tema sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia untuk tahun 2016.

Mengapakah tema dan logo Hari Kebangsaan 2016 sama seperti tahun 2015 ? Tema untuk Hari Kemerdekaan pada tahun 2016 telah ditetapkan sama dengan tahun 2015 iaitu #SehatiSejiwa.Tema sehati sejiwa telah dikekalkan dan dipilih sebagai tema Hari Kebangsaan 2016 kerana ia mencerminkan roh kesepaduan, kesefahaman, kekitaan dan kemanusiaan seluruh rakyat di negara ini. Semangat bersatu-padu perlu dipupuk kerana ianya telah lama menjadi amalan dalam kalangan sesama rakyat Malaysia.  

Tahukah anda apakah maksud atau makna di sebalik Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2016 ? 


Bentuk hati merupakan perlambangan kesatuan rakyat Malaysia yang sekian lama hidup dalam aman, toleransi dan harm
BULAN adalah metafora keluhuran Islam sebagai agama rasmi negara manakala BINTANG pecah 14 adalah cerminan perpaduan 13 buah negeri dan Kerajaan Persekutuan.

PETA MALAYSIA mengambarkan keakraban semua negeri dibawah payung negara.

GARIS MERAH di bawah adalah imejan rakyat Malaysia yang berjiwa besar dan berani, di samping rentetan wara BIRU, MERAH, PUTIH, KUNING yang merupakan kombinasi warna Jalur Gemilang kebanggan rakyat Malaysia. 


Merdeka !!! Merdeka !!! Merdeka !!!

Misi menangkap Pokemon di Teluk Senangin,Perak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Baru-baru ini kecoh dalam wassap salah satu group admin yang Pokemon Go sudah boleh dimuat turun di Malaysia.Apa lagi admin terus ambil peluang install dalam handphone ketika on the way bercuti di teluk Senangin baru-baru ini.

Memang pada awalnya memang admin tak tahu sangat cara bermain tetapi lama kelamaan admin dapat memahami cara pemainannya.

Yang pasti kalau nak main Pokemon Go ini kena ada backup powerband.Admin untung pada ketika itu admin menaiki kereta sebagai penumpang.So berpeluanglah admin untuk menangkap  pokemon sepanjang perjalanan menuju ke Teluk Senangin.

Di Lumut memang banyak tempat pokemonstop dan tempat battle bagi pokemon. 

Contoh Pokemonstop
 Di sini kalau jumpa kita boleh dapat item percuma seperti pokemon ball, potion dan lain-lain.

Inilah jumlah pokemon yang admin dapat kumpulkan sepanjang masa bercuti di Teluk Senangin.Kebanyakkan pokemon yang admin dapat kebanyakkannya jenis spesis laut.Maklumlah duduk di tepi laut kan.hahahaha.




Adakah  game pokemon go ini menyeronokkan? Ya bagi admin.memang seronok bagi yang mula-mula main maklumkan satu dunia tengah 'boom' dengan game ini.Yang tak syoknya kena bergerak mencari pokemon.Leceh sangat.Itu yang jadi malas balik,Hahahaha.Bagi anda yang suka pengembaraan oklah kot dengan game ini.Admin lebih suka bermain game Clash Royale berbanding Pokemon Go.Tak perlu keluar peluh.Ngeeeee....


 
Inilah satu contoh pokemon yang berjaya ditangkap oleh admin ketika admin bercuti di teluk Senangin baru-baru ini.


Kesimpulannya,game ini kalau nak main pastikan anda berjalan kaki (naik kenderaan sambil on Pokemon Go adalah dilarang keras bahaya woo!!! ) dan sentiasa alert dengan keadaan sekeliling mana tahu pokemon muncul secara tiba-tiba.Jangan sesekali menceroboh tempat orang tanpa kebenaran semata-mata nak tangkap pokemon.Berkenaan dengan pengharaman game ini kepada umat Islam di Malaysia,admin mengambil langkah pro aktif ke atas nasihat mufti itu. 

Pengalaman menginap di Chalet Sri Senangin di Teluk Senangin,Perak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Baru-baru ini admin bersama keluarga mertua telah berjaya melakukan satu aktiviti riadah 2 hari 1 malam di Teluk Senangin,Perak. Kami berkonvoi dari rumah pada jam 12.00 tengahri dengan sebuah kereta dan sebuah van menuju ke Teluk Senangin yang mengambil masa dalam 2 jam setengah untuk sampai ke chalet Teluk Senangin.

Jom kumpul satoshis secara percuma melalui faucet bitcoin


Hari ni admin ingin berkongsi dengan pembaca cara mengumpul bitcoin secara percuma, tanpa sebarang modal. Tapi sebelum tu anda semua mesti tahu dulu apakah itu bitcoin?  

Bitcoin adalah matawang digital yang digunakan di internet dan sistem pembayaran digital yang pantas. Ia boleh dihantar dari satu individu kepada individu lain melalui website di internet tanpa melalui bank (seperti p2p) . Ini bermakna kos penghantaran wang adalah lebih mudah, cepat dan murah.

Matawang digital tunggal ini boleh digunakan di seluruh dunia oleh sesiapa saja tanpa perlu tertakluk kepada sebarang jenis matawang dunia. Matawang ini juga tidak boleh dibekukan kerana ia tidak melalui mana-mana bank.


Macamana nak kumpul Bitcoin percuma tanpa sebarang modal?

Bitcoins ni mempunyai unit yang lebih kecil yang dipanggil Satoshi, ia adalah kira-kira 100 juta daripada Bitcoin.


(1 Bitcoin = USD 547 = RM 2200 ) 
(1 Bitcoin = 100,000,000 satoshis) 
(174,000 satoshis = USD 1 )
(10,000 satoshis = USD 0.05 cent )
 

Kita boleh dapatkan satoshi secara percuma dengan menyertai faucet bitcoin. Faucets adalah laman web yang memberikan satoshis percuma apabila anda melawat laman web mereka. Anda boleh mendapat kira-kira 100 – 10.000 satoshis pada satu masa. 

Apakah Faucet Bitcoin?
 
Faucet Bitcoin adalah sebuah laman web yang memberikan bitcoin percuma dalam pertukaran untuk melakukan satu tugas yang mudah , seperti klik pada sebuah iklan , menyelesaikan CAPTCHA atau melihat halaman web bagi jumlah masa yang tertentu.
 

Berikut disenaraikan  faucet bitcoin untuk anda kumpul bitcoin secara percuma.


1. Moonbitcoin. - Yang dipercayai setakat ini

http://moonbit.co.in/?ref=0e1098e42887
 Claim sehingga 30 satoshi setiap 5 minit. Dapat 1%-100% satoshi dari tajaan anda yg aktif. Semua komisyen akan dibayar mingguan terus ke wallet Bitcoin anda pada hari Sabtu / Ahad , apabila baki satoshi anda ada sekurang-kurangnya 10,000 Satoshi. Setakat ini admin sudah berjaya keluarkan Satoshi dari Moonbit ke wallet bitcoin admin di Coinbox.





Dimana nak simpan Satoshi Bitcoin yang ada perolehi dari faucet bitcoin?
 
Sebelum memperoleh sebarang bitcoins, anda mesti mempunyai wallet Bitcoin. Ia adalah seperti dompet bitcoin, yang bertujuan untuk mengumpul satoshi yang anda dapat secara percuma tadi. Wallet Bitcoin pertama admin ialah Coinbox, yang dibangunkan oleh anak tempatan Malaysia.


COINBOX menyediakan servis seperti Bitcoin Wallet, Trading dan Jual Beli BitcoinServisnya sangat pantas & rate yang tinggi. Yang paling penting adalah PERCUMA!Kini rakyat Malaysia boleh membeli dan menjual Bitcoin di COINBOX dan  COINBOX beroperasi 24 jam sehari, tanpa cuti.

Apa yang admin paling suka tentang COINBOX adalah, kadar tukaran Bitcoin ke Ringgit Malaysia atau Ringgit Malaysia ke Bitcoin adalah sangat tinggi berbanding dengan syarikat lain.Maknanya kita kumpul bitcoin, dan bila dah banyak boleh jual Bitcoin & keluarkan duit ke dalam akaun bank. COINBOX boleh melakukan pengeluaran sepantas 24jam sahaja untuk kesemua jenis bank yang ada di Malaysia dengan kadar caj 1% dari jumlah pengeluaran
 


Panduan untuk mengumpul satoshi bitcoin percuma di Moonbitcoin.

1.Buka laman web faucet bitcoin.-Moonbitcoin


2.Isikan dalam kotak itu samada email atau alamat bitcoin anda.


3.Klik butang “I am not a robot” dan lengkapkan captcha dengan memilih beberapa gambar tepat seperti diarahkan.


4.Klik “Claim” @ “Claim Free BTC Now”


5.Setelah selesai anda dapat melihat berapa bilangan satoshis yang telah terkumpul. Ulangi semula klik claim bitcoin anda setiap 5 @ 10 @ 15 @ 60 minit mengikut jenis kesukaan anda.


6.Kebiasaannya anda boleh keluarkan satoshi anda jika ianya telah mencecah 10,000 satoshi pada hujung minggu (sabtu/ahad).


Selamat mengumpul !!!!Jom

Beli Skybox v7 menggantikan Skybox F3 yang rosak untuk siaran Astro full channel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Setelah dekat 2 bulan rumah admin bersiaran Astro Njoi kerana gara-gara Skybox F3 admin rosak tempohari pada bulan Jun yang lepas.Selama 2 bulan hanya dapat menonton siaran channel biasa.Rasa macam kosong seperti lagu Najwa latif.Kebiasaaanya setiap kali channel HBO,FOV dan Cinema akan menjadi pilihan utama.Anak-anak pula sudah tentulah channel kartun manakala orang rumah sudah tentu drama melayu jadi pilihan.

Kini dengan adanya dekoder Skybox v7 hidup admin sekeluarga akan kembali ceria.Hahahaha...Harga Skybox v7 ini admin beli melalui kawan admin di Perlis dengan harga RM 280.Hmmm..mungkin agak mahal tetapi bila fikir balik kalau berlaku kerosakkan dalam tempoh setahun waranty bolehlah dapat tukar yang baru berbanding beli online.Kalau beli online mungkin proses menjadi susah sebab kita tak kenal siapa penjual.Sebab pernah ada kes beli dekoder rosak dan penjual lepas tangan.

Siaran? Sudah tentu admin akan dapatkan yang termurah tetapi berkualiti servicenya.Harap2 tidak scrambler teruk.Lepas ni bolehlah layan My Kitchen Rule dan Masterchief Australia.

Sekian.

Rawatan Kanak-Kanak Sumbing Secara Percuma Melalui Program Gift Of Smile

Tahukah anda bahawa dianggarkan 1 dalam setiap 700 bayi yang baru dilahirkan di Malaysia boleh didiagnosis dengan bibir atau lelangit atau sumbing. Walaupun keadaan ini dilihat tidak mengancam nyawa namun kesan psikologi yang besar kepada kanak-kanak yang mengalami masalah sumbing boleh menghalang kanak-kanak ini dari hidup normal seperti kanak-kanak lain.

Charities Ronald McDonald House (RMHC) Malaysia telah ditubuhkan di Malaysia pada bulan Februari 1990 sebagai sebuah pertubuhan bukan keuntungan (NGO). Menerusi Melalui Program Gift Of Smile diwujudkan pada tahun 2004, lebih daripada RM2.9 juta telah digunakan dalam membantu lebih daripada 350 kanak-kanak tempatan dilahirkan dengan 1 peringkat bibir dan lelangit untuk menjalani operasi pembetulan. 


Kerana mereka membesar, kanak-kanak perlu peringkat tambahan & berbeza operasi pembetulan untuk merawat kecacatan kelahiran ini. Mereka mesti mempunyai penjagaan yang betul pergigian, perkhidmatan ortodontik, cantuman tulang alveolar dan juga terapi pertuturan untuk menguruskan atau membetulkan keadaan mereka. Ia adalah satu perjalanan. Sesetengah kanak-kanak mungkin memerlukan sokongan sehingga ke usia 18 tahun.

Jika anda mempunyai masalah kewangan untuk mendapatkan rawatan, McDonald's Malaysia ada memperuntukkan satu dana untuk rawatan sumbing bagi ibu bapa yang memerlukan. McDonald's melalui Ronald McDonald House Charities Malaysia (RMHC Malaysia) telah menaja kos rawatan kanak-kanak yang mempunyai masalah mulut sumbing atau 'cleft lip'.
 
Pengangkutan percuma diberikan kepada keluarga di luar Lembah Klang dan penginapan di Ronald McDonald House (RMH) - PPUKM RM5 / malam.
 
Untuk mencadangkan kanak-kanak yang memerlukan bantuan, sila muat turun borang permohonan atau hubungi RMHC Malaysia Hotline di 012-365 7324.

Keutamaan diberikan kepada keluarga yang mempunyai pendapatan isi rumah sebanyak RM3, 000.00 dan ke bawah.

Ini adalah program dijayakan dengan Hospital Pantai Kuala Lumpur dan PPUKM. 


 Borang Permohonan

Selepas memuat turun dan mengisi borang di atas, terdapat beberapa cara untuk menghantar borang tersebut kepada kami:

1. Scan dan e-mel borang anda untuk azie.manaf@my.mcd.com

2. Post kepada ibu pejabat ke alamat ini:
Cik Norazizan Binti Manaf
Charities Ronald McDonald House (RMHC) Malaysia
Aras 6, Damansara Uptown 3, Bgn. Tabung Haji
No.3 Jalan SS21 / 39, 47400 PJ, Selangor
Tel: 03 7843 3388

3. Fax ke 03 7843 3393  



Website Asal
 

Apakah syarat untuk Bermain Pokemon Go Di Android dan iOS

Permainan Pokemon Go yang sedang diperbincangkan di media sosial ini ternyata memiliki daya tarikannya tersendiri. Admin sebagai pengguna game Clash Royale juga terpaut dengan cara permainan ini.Dengan menggunakan teknologi Augmented Reality (AR) dan wajib mengaktifkan GPS jika bermain Pokemon Go, nampak gaya kena ada powerband sentiasa di sisi.

Jika anda ingin bermain Pokemon Go ini perlu memiliki  bateri yang besar, untuk memberikan keselesaan dalam bermain permainan Pokemon Go ini. Selain itu, jaringan internet yang lancar juga perlu ada sebab permainan ini digunakan secara online.Syarat spesifikasi untuk bermain Pokemon Go juga harus diperhatikan  agar membuat permainan lancar tanpa gangguan(lag) ketika sedang bermain Pokemon Go. 


Spesifikasi Untuk Bermain Pokemon Go Di Android dan iOS

Adapun syarat spesifikasi untuk bermain Pokemon Go di Android dan Juga iOS, berikut Anda dapat membacanya dibawah ini.

Android : Pokemon Go Requirement System

    Jaringan : WiFi, 3G, 4G
    Sistem Operasi : Android versi 4.4 KitKat (lebih tinggi lebih baik)
    Layar : Resolusi 1280 x 720 pixel setara HD
    GPS : Yes

iOS : Pokemon Go Requirement System

    Jaringan : WiFi, 3G, 4G
    Sistem Operasi : iOS 8+ (lebih tinggi lebih baik)
    Perangkat : iPhone 5+
    GPS : Yes

Spesifikasi untuk bermain Pokemon Go diatas merupakan requirement system yang digunakan untuk smartphone  Anda, agar memberikan kenyamanan dan lancar dalam bermain permainan Pokemon Go.

Demikian informasi menganai syarat spesifikasi untuk bermain Pokemon Go. Aura permainan yang sedang hangat di pasaran.Tidak lama lagi Pokemon Go akan boleh di mainkan oleh pengguna Asia.Tidak sabar untuk menantikannya.

Permainan Clash Royale bakal tergugat kerana Permainan Pokemon Go mempunyai daya tarikan luar biasa

Bagi yang lahir tahun 90an,cerita kartun Pokemon memang tidak asing lagi bagi mereka.Kartun pokemon merupakan animasi yang menggunakan binatang sebagai  petarungnya. Kalau tidak salah kartun Pokemon masih lagi ditayangkan di tv tetapi admin tak pasti tv berapa?Kadang-kadang layan juga cerita Pokemon dengan anak-anak tengok cerita kartun ini.

Dalam cerita kartun Pokemon di mana Pokemon adalah berbagai jenis makhluk hidup dalam berbagai bentuk dan ukuran yang hidupnya di alam liar. Dan kebanyakan dari pokemon itu tidak dapat berbicara kecuali bersuara dengan menyebutkan namanya sendiri.

Pokemon Go ini adalah satu permainan sama macam cerita kartun di TV di mana manusia dapat menangkap haiwan liar dan dijadikan haiwan peliharaan dengan menggunakan kandang yang berbentuk seperti bola berwarna putih dan merah. Untuk game Pokemon GO dikeluarkan oleh Nintendo mengambil latar dunia nyata sebagai tempat para pemain atau disebut “trainer” untuk memulai pencariannya.



Dalam permainan Pokemon Go ini,haiwan pokemon akan muncul di dunia nyata dan hanya dapat dilihat melalui perangkat smartphone Android ataupun iPhone menggunakan teknologi Augmented-Reality.


Apa itu Augmented Reality? Augmented Reality adalah konsep game Pokemon GO yang membezakan game pokemon ini dengan game di komputer ataupun yang lainnya. Jika pada game komputer anda mencari pokemon hanya dengan menggerakan jari-jari anda sambil bersantai bersama keluarga.

Sebaliknya Pokemon Go, Anda harus bersaing di dunia nyata untuk mencari Pokemon favorit anda. haiwan Pokemon hanya dapat dilihat menggunakan smartphone android dan iPhone saja. Maknanya anda perlu bergerak dengan petunjuk yang ada untuk mencari haiwan pokemon tersebut. Pokemon yang anda dapatkan bisa anda latih dan bertarung dengan pokemon milik orang lain.

Game Pokemon GO adalah hasil kolaborasi antara Nintendo dan Niantic, iaitu gabungan antara teknologi Augmented Reality dan Pokemon. GPS dan  internet merupakan hal yang wajib dimilik seorang “trainer/pelatih” atau orang yang memainkan Pokemon GO. 


Nak tahu hambaran yang lebih jelas..jom kita layan video Pokemon Go ini

 

Penyakit autoimmune Psoriasis dan SLE dilarang makan suplemen berasaskan Alfalfa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebenarnya banyak khasiat alfalfa jika diamalkan sebagai suplemen namun bagi sesetengah individu yang mempunyai masalah penyakit kulit mngkin sebaliknya.

Pewangi kereta jenis gantung punca cermin depan kereta retak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini admin nak berkongsi pengalaman pakai pewangi kereta yang jenis gantung.Nampaknya nasib tidak menyebelahi admin.Waktu admin balik raya tempohari admin tak perasan ada retakan pada cermin depan kereta.maklumlah bila balik raya ni highway jem teruk dengan sikap pemandu yang suka cilok mencilok.Jadi fungsi breklah yang menjadi kunci utama mengelakkan kemalangan.

Tips servis kereta sebelum balik raya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari raya akan menjelang tiba.Sudah pastinya gambar kampung halaman menjadi tempat untuk pulang berhari raya. Kereta,MPV malah motosikal merupakan kenderaan yang menajdi pilihan selain bas,keretapi dan akpal terbang. namun begitu bagi yang kampung halaman yang jaug baratus batu sudah pasti keadaan kenderaan wajib diselenggara sebelum menggunakannya bagi mengelakkan malang tidak berbau.

Kementerian Kesihatan patut cadangkan guna pemanis stevia bukannya mengenakan cukai kepada minuman bergula (SSB)

Kementerian Kesihatan bercadang untuk mengenakan cukai kepada minuman bergula (SSB) yang diimport atau diproses di kilang dalam usaha mengurangkan jumlah penghidap penyakit kencing manis di negara ini.Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata ia merupakan satu daripada strategi yang dikenal pasti untuk mengawal penyakit tidak berjangkit berkaitan pemakanan.

"Walau bagaimanapun, cadangan cukai ini adalah tertakluk kepada persetujuan pihak Kementerian Kewangan," katanya menjawab soalan Senator Tan Sri Abdul Rahim Abdul Rahman yang ingin tahu cadangan kerajaan untuk melaksanakan cukai gula seperti yang dilaksanakan di Britain, pada sesi soal jawab sidang Dewan Negara hari ini.

Dr Hilmi berkata cadangan itu juga termasuk dalam strategi yang dirangka oleh kementerian melalui Pelan Tindakan Pemakanan Kebangsaan Malaysia III dan 'Policy Options' bagi tahun 2016-2025 untuk menangani masalah obesiti.Selain itu, beliau berkata kementerian juga mengadakan program Kelab Doktor Muda bagi pelajar sekolah rendah dan menengah termasuk di universiti yang menekankan cara pemakanan yang sihat serta kebersihan.

Katanya, kira-kira 3,000 sekolah rendah, 100 sekolah menengah dan tujuh universiti terlibat dengan program berkenaan."Di sekolah, memang ada program menu sihat dan kantin dilarang menjual makanan yang tidak berkhasiat termasuk kantin yang berada 40 meter dari kawasan luar sekolah," katanya.

https://www.malaysiakini.com/news/345542


Berdasarkan artikel di atas,admin rasa kehairanan mengapa pihak kementerian kesihatan tidak terfikir untuk mencadangkan pemanis stevia sebagai alternatif kepada penggunaan gula pasir yang sedia maklum akan memudaratkan jika ambil secara berlebihan.Pelik sungguh.

 

Minyak wangi lelaki paling popular untuk kegunaan malam hari

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pemakaian minyak wangi sepatutnya berbeza mengikut suasana.Sebab itulah pencipta minyak wangi antarabangsa menghasilkan minyak wangi untuk kegunaan harian,waktu santai,waktu malam dan sebagainya.

Minyak wangi lelaki paling disukai wanita untuk dipakai waktu siang hari

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Entri kali ini admin nak berkongsi dengan anda tentang perfume lelaki yang paling umphh untuk kegunaan siang hari.Minyak wangi kalau original memang mahal paling kurang RM 150 ke atas malahan ada harga mencecah ribuan ringgit sebotol.

Bagaimana si suami belanjakan wang Bantuan Khas RM500 sempena persiapan raya Aidil Fitri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak telah mengumumkan pemberian Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada 1.6 juta penjawat awam sebagai persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri.Bantuan khas RM250 akan turut dinikmati 743,000 pesara kerajaan sebagai menghargai jasa perkhidmatan mereka.Pembayaran bagi bantuan khas ini akan dibuat pada 13 Jun ini yang melibatkan anggaran peruntukan kewangan RM1 bilion.

Sebagai ketua keluarga penjawat awam, bantuan khas RM 500 yang diberikan oleh kerajaan akan digunakan sebaik-baiknya untuk persiapan hari raya.Oleh itu mari kita lihat perkara-perkara yang BIASA dibelanjakan menggunakan RM 500 tersebut.

 1. Baju raya untuk isteri - RM 100

Kebiasaanya duit peruntukkan baju raya untuk isteri adalah wajib di mana paling kurang sepasang baju kurung,sehelai tudung dan sepasang kasut.Biasanya si suami belanja RM 100 untuk si isteri bagi membeli barang keperluannya.Walaupun dilihat macam tidak mencukupi tetapi hakikatnya si isteri kena terimalah seadanya.

2. Baju Raya anak-anak (contoh 3 org anak bawah 12 tahun ) - RM 200

Kemudian si suami melihat keperluan baju raya anak-anak.Mempunyai anak-anak kira-kira 3 orang kebiasannya.Jumlah yang dibelanjakan dalam RM 200 sama ada beli baju melayu ataupun pakaian kasual.Anggaran kos sekepala dalam RM 65.00.Walaupun dilihat macam tidak mencukupi tetapi hakikatnya anak-anak kena terimalah seadanya kemampuan ayahnya itu. 

3.  Duit raya - RM 100

Adalah satu kemestian duit raya juga diperuntukkan bagi sanak saudara yang datang ke rumah bila berhari raya nanti.Dengan duit raya RM 1 seorang dilihat cukup untuk menampung 100 orang kanak-kanak.Duit raya 50 sen masih ada lagi mungkin di kampung tetapi kalau di bandar RM 1 pun dikira low class oleh kanak-kanak masa kini.Sabo je lah.

4. Kuih raya/Hidangan raya - RM 100

Takkan meriah hari raya kalau kuih raya tiada disajikan.Paling tidak kuih samperit,maruku,kekacang,ketupat,lemang dan sebagainya.Hidangan hari raya pertama biasanya perlu bagi mengimbangi kuih raya yang tidak banyak.Biasanya menu paling popular adalah laksa dan bihun sup.Dengan budget yang ada itulah diharapkan dapat menu seadanya di hari raya nanti.


Kesimpulannya, mungkin cara belanja yang admin tunjuk di atas mungkin tidak sama dengan semua orang namun pada hemat admin itulah antara perkara-perkara yang bermain di fikiran si suami bila berhadapan dengan persiapan raya terutama yang mempunyai isteri surirumah sepenuh masa.Sekian.

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca