Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Berjaya beli Tilam Hotel Jenama Dreamland harga murah dari pasaran

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hujung tahun ini banyak pula idea nak post dalam blog.Kali ini post admin adalah pasal tilam.Last admin beli tilam kelamin masa kawin dulu iaitu tahun 2006 di Court Mamonth dengan harga RM 400-500 macam tulah.Jenama tilam KingKoil jenis tilam spring.

Namun sejak 1-2 tahun kebelakangan ini admin hilang keselesaan nikmat tidur.Mungkin tilam admin sudah mencapai masanya untuk ditukar. Pengalaman tidur di hotel dengan rasa tilam yang empuk,lembut dan selesa memberikan inspirasi kepada admin untuk mencari tilam yang digunakan di hotel.Ditambah pula dengan rasa sakit belakang setiap kali bangun tidur menguatkan alasan untuk membeli tilam baru.

Hasil carian terdapat ramai penjual yang menjual tilam hotel termasuk tilam hotel terpakai. tetapi alang alang pakai biarlah yang tilam baru kan.Hasil carian admin boleh  dapat harga RM 850 bagi tilam hotel jenama Dreamland.Harga Tilam Chirotel Hotel by Dreamland jenis saiz Queen (asal RM 2097) dengan tebal Tilam 9.5 inci dan jaminan warranty 10 tahun.Tilam jenis ini kebanyakkan digunakan oleh hotel di Malaysia bagi bilik Deluxe ataupun standart.

 APA YANG DIGEMBAR GEMBURKAN BESTNYA TILAM HOTEL INI?

1. Tentunya kualiti. Bayangkan nikmat tidur atas tilam empuk di hotel kini boleh dirasai tilam hotel di rumah sahaja. 


2. Kebanyakan Tilam keluaran Dreamland menggunakan spring teknologi Miracoil yang sangat bagus untuk support tulang belakang di samping keselesaan yang berpanjangan.

3. Jaminan kualiti tilam pada ketahanan spring dengan warranty selama 10 tahun!

4. Kestabilan Thepresa Spring (jika pasangan turun katil,kita x rasa goyang dan x effect apa2)

5. Resapan haba. Tidur di tilam hotel ini tidak akan panas tidak seperti kebanyakan tilam lain.

6. Pastinya harga mampu milik, yang amat bersesuaian dengan bajet anda.

7. Tilam adalah BARU fresh dari kilang bukan tilam terpakai.



Bagaimana cara admin beli  tilam Dreamland? 

Macam biasalah admin guna carian google.Pada awalnya admin dapat WhatApps nombor telefon en Safa iaitu pemilik website tilamhotel.com namun maklumbalas diberikan agak lambat kerana dimaklumkan penama sibuk dengan karnival MAHA 2016. Jadi admin terpaksa cari alternatif seller,admin terjumpa satu artikel suratkhabar sinarharian online tentang jual tilam hotel iaitu Pengusaha perniagaan Tilam Hotel Online by Venezia Suite.

Tilam-Hotel-Online-by-Venezia-Suite


Admin terus dapatkan nombor telefon dan berwhatsapp dengan Pn Adilah iaitu pegawai pemasaran Venezia Suite.Penama beri respon yang baik dengan soalan2 admin dengan pelbagai cadangan tilam,cadar,bantal dll.Memang hebatlah Pn Adilah punya penerangan.

Jadi admin tempahlah tilam Chirotel dengan pembayaran online RM 850.00 + kos penghantaran RM 90 + beli bantal pada hari Sabtu dan dimaklumkan pihak Venezia Suite akan key in order pada hari isnin (waktu hari bekerja). Korang tau tilam yang admin order sampai bila ??? Mana admin tak marah, hari rabu lori Dreamland sudah ada depan rumah.Laju tahap gaban service pihak Dreamland nih.Memang terbaik....TQVM  Venezia Suite.

Memandangkan katil asal admin jenis besi.Admin terpaksa beli papan playwood untuk alas tilam.Takut gak rosak spring tilam.Bagaimana rasa tilam baru ni? Perghhhhh....sukar digambarkan.Tilam rasa tinggi.kalo bergerak pun tak terasa.Tebal dan nyaman woooo....Tak sia-sia beli.

Bakal dapat imbuhan adsense yang sudah mencecah USD 100.20 pada Disember 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah admin panjatkan kesyukuran kepada yang maha Esa.Sejak berkecimpung dalam penulisan blog terutama pengiklanan adsense ini.Boleh dikatakan sejak 2-3 tahun kebelakangan ini blog admin menjana hasil dari pengiklanan Adsense.

Walaupun tidak sehebat blogger  yang menerima income adsense secara bulanan mencecah ribuan ringgit berbanding admin hanya menerima income adsense purata setahun sekali sahaja.Purata dalam RM 400 sekiranya dilihat pada nilai pertukaran mata wang asing.

Pada Julai 2015 admin telah menerima income dari adsense berjumlah USD 100.kali ini Disember 2016 iaitu perkiraan setahun 5 bulan barulah akaun adsense admin menceceah USD 100 untuk memboleh admin dapat merasai income sekali lagi.Walaupun pada target admin setahun sekali namun apakan daya,prestasi traffic dari satusatu blog admin tidak kosisten.Jadi admin redha je lah.Hahahaha..maklumlah benda ini side income sahaja.

Rekad pembayaran income adsense 2015
Tahun lepas admin menggunakan Western Union sebagai cara pembayaran.Tahun ini pun admin masih menggunakannya memandangkan ianya mudah dan tidak dikenakan caj yang mahal berbanding meggunakan pembayaran cek.

Tak sabar menantikan income setahun sekali dari adsense ini.Sesiapa ada blog dan mempunyai ramai follower seeloknya ambil peluang untuk jana pendapatan sampingan ini.

beli harga basikal senaman cardio ( 4 In 1 Air Strider ) bawah RM 750 di www.fitnessconcept.com.my

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Post kali ini admin nak berkongsi pengalaman baru-baru ini beli alat senaman di rumah.Sebelum ini admin memang mencari alat senaman di rumah yang boleh digunakan oleh seluruh keluarga admin.

Admin mencari basikal cardio yang memberi fokus pergerakkan badan, lengan dan kaki.Kalau basikal sahaja nampak macam membosankan kalau lama-lama.Tetapi basikal cardio ini lebih nampak pergerakan badan dan menghasilkan peluh dengan cepat.

Admin dah survey di internet contoh di Lazada boleh dapat harga RM 599 kalau basikal cardio.Memang murah kalau dibandingkan harga di kedai alat senaman seperti Takshima dan Gintell yang berharga ribuan ringgit.Namun admin memikirkan kesan jangka panjang jikau rosak susah untuk claim warranty.

Akhirnya admin terjumpa satu iklan basikal cardio iaitu 4 In 1 Air Strider dari website www.fitnessconcept.com.my yang menawarkan harga promosi RM 832 seunit bersama jaminan waranty setahun.Jadi admin pun telepon cawangan fitnessconcept Taiping dan bercakap dengan Mr Albert bagi mengetahui masih ada stok atau tidak.Kebetulan pulak masa itu kalau pembayaran melalui kad kredit maybank akan dapat 10% diskaun.Bagai pucuk dicita ulam mendatang....hehehehe penjimatan yang hebat.So dapatlah harga dalam RM 749.00

Menurut Mr Albert bagi kos penghantaran akan dikenakan  sebanyak RM 150 bagi setiap pembelian namun kalau alat senaman ini dapat muat dalam kereta maka tak perlu bayar kos penghantaran.Alhamdulillah basikal cardio ini muat dalam kereta wira admin.Jimat lagi duit admin RM 150.Huhuhuhu..

Cara penggunaan basika cardio


Admin bersama adik ipar ke Aeon Mall Taiping dan berjumpa dengan Mr Albert.Selesai pembayaran dilakukan dan pemasangan mengambil masa satu jam.Mr Albert membantu membawa basikal cardio ke kereta admin.Basikal cardo berjaya sampai rumah dan diletakkan dalam bilik stor.

Alhamdullah sambutan terhadap penggunaan basikal cardio amat menggalakkan dari orang rumah admin dan juga anak-anak admin.Cuma admin je belum berkesempatan nak menggunakannya.Mungkin belum sampai seru lagi kot walaupun badan tahap obisiti tahap 3.Hahahahaha. 

Xiaomi Flagship smartphone 2015 vs Samsung J7 Prime vs Oppo F1.Mana lagi berbaloi ?

Assalamualikum dan Salam Sejahtera.

Untuk pengetahuan anda semua,Xiaomi Mi Note adalah telefon pintar flagship yang dilancarkan pada 22 julai 2015 oleh Xiaomi Malaysia ke pasaran tempatan. Telefon pintar bersaiz 5.7-inci akan dijual pada harga RM1549 dengan storan 64gb.

Tapi malangnya ianya mendapat sambutan yang agak dingin oleh pasaran tempatan disebabkan harga terlampau tinggi (over price).Ini kerana pengguna boleh mendapatkan specfikasi yang sama dengan harga yang lebih murah iaitu smartphone flagship Oneplus One dalam lingkungan harga RM 1199.

Masa berlalu dan kini apabila Xiaomi melancarkan Xiaomi Mi Note 2 secara automatik harga Xiaomi Mi Note telah jatuh mendadak.Banyak penjual online kini menawarkan RM 999 bagi set Xiaomi Mi Note Original Malaysia.

Admin adalah salah sorang pengguna yang menantikan saat ini untuk memiliki Xiaomi Mi Note.Alhamdulillah admin berjaya memilikinya melalui penjual Directd dengan harga RM 999.00.

Siapa tak bangga sebab berjaya memiliki smartphone taraf flagship dengan harga sama dengan smartphone keluaran terbaru yang taraf mid-range seperti Samsung J7 Prime (RM 1119) dan Oppo F1(RM 998)

Kelebihan Xiaomi Mi Note berbanding Samsung J7 Prime  dan Oppo F1



Skrin lebih besar 5.7 in vs skrin 5.5 in smartphone pesaing.



Kamera ada OIS (antara sebab utama admin pilih smartphone ini) berbanding di luar sana tiada OIS kecuali bagi smartphone high-end flagship sahaja.

 Speaker bunyi kuat kerana menggunakan Hi-Fi audio System,24 bits/192khz loseless playback support.

 
Ada sensor Gyro, Sensor Barometer berbanding smartphone mid-range terkini tiada sensor ini.
 
Guna cip high-end Snapdragon flagship smartphone.


Kekurangan Xiaomi Mi Note

  • Tiada fingeprint sensor
  • Tiada micro sd slot 
  • Tiada  Phase Fast Autofokus 

Kesimpulannya,Kekurangan Xiaomi Mi Note yang ada tidak menjejaskan nilainya sebagai flagship smartphone.Namun smartphone Xiaomi Mi Note keluaran tahun 2015 namun masih lagi relevan dan berdaya saing untuk bersaingan dengan smartphone masa kini. 

Adakah masih berbaloi dengan harga yang ditawarkan sekarang? Apa pendapat anda?



cara download film ke computer dari watch movie online

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pernah anda tengok movie online sama ada di website mahupun di facebook share? Pasti tak best kan kalao internet tak laju dan filem jadi sangkut sebab loading kan. 

Post kali ini admin nak berkongsi cara mudah untuk download sebarang movie ke komputer anda.Kebiasaanya banyak website  yang tawarkan watch movie online namun ianya akan jadi masalah bila connection internet bagaikan kura-kura.

Jadi perjalanan filem tersebut akan sangkut-sangkut dan pastinya akan membuat kita cepat jemu dengan keadaan ini seterusnya niat menonton movie jadi terbantut.

Apa yang perlu anda lakukan ?

1. Klik Add Ons pada Firefox anda.



 2. Anda cari add Ons Video Downloader Prime dan install


Langkah pertama selesai.Syabas 


2. Anda cari mana website yang menawarkan watch movie online. Admin cadangkan anda ke website http://www.hdmovieswatch.net/



Anda pilih mana-mana movie yang anda berminat nak menonton.Admin akan bagi contoh Filem Thor.

Anda klik pada gambar Filem Thor sejak keluar player movie macam di bawah ini.

 
Notis Penting : 

Bila anda klik nanti akan keluar pelbagai popup.jadi jangan panik,anda perlu close popup yang ada.Anggaplah popup ads itu sebagai saguhati kita kepada pemilik website. Kemudian anda klik play sehingga movie itu mula memulakan tayangan.


Kemudia anda perhatikan pada hujung sebelah kanan tanda merah dekat macam gambar di bawah ini.Anda klik situ dan akan ada list movie yang anda tengok.


 Kemudian anda klik save kat tanda anak panah tunjuk ke bawah.

So anda tunggulah sehingga download selesai dan anda bolehlah tengok movie dalam pc ada tanpa sebarang masalah sangkut.

Senang bukan.

 Selamat mencuba.

Used Xiaomi Redmi Note 2 (ada waranty hingga 17.11.2016) untuk dijual RM 300 sahaja - Sold

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Admin ada smartphone untuk dilepaskan. Smartphone ini dibeli pada 17.11.2015 di Mi Malaysia pada harga RM 649.Handphone telah dijaga dengan baik kerana kerana smartphne admin pakai tempered glass dan casing sebelum ini.


Tujuan dijual kerana sudah memiliki handphone yang baru.Jadi admin ingin lepaskan kepada sesiapa yang berminat.



1 Unit Xiaomi Redmi note 2 untuk dijual

Processor MTK Helio X10 2.0Ghz Octacore 64bit
2Gb Ram ddr3
16Gb storage
13MP rear camera
5MP front camera
Support 2 sim with 4g LTE
Li-po 3060 mAh battery
Support micro sd card up to 32Gb
MIUI 8 Android 5.0.2 Lollipop
kondisi 9/10

Package termasuk :
1 unit Xiaomi Redmi Note 2
Box Original
Wall Charger
User Manual


Harga tetap : RM 300.00
Kos pos : RM 10


Admin juga ada buat iklan di lelong.com.my. Sila rujuk sini

First come First Serve.

Contact admin : 019 546 4747

# Kalau kat mudah.com.my -rata-rata jual dalam RM 400 ke atas.


 UPDATE

Smartphone ini telah dijual kepada En zulkifly Bomba Besut.
Terima kasih

Murah gila beli Aloe Vera Forever Living hanya RM 51.50 kat Lazada.com.my

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Admin mula mengenali produk Forever Living bila ada video demo kat facebook yang tentang manggi yang di celupkan dalam larutan aloe vera. Memang tidak dinafikan produk ini bagus kerana khasiatnya telah diketahui sejak ribuan tahun yang lalu.Namun apabila melihat harga produk..hmmm dekat RM 100 jugalah harganya bagi seliter.So hasrat untuk membeli dan mencuba terbantut.

Aloe Vera atau lidah buaya adalah sejenis pokok berdaun runcing dari keluarga Liliaceae sama seperti bawang putih dan merah.Hampir 100 peratus pokok Aloe Vera mengandungi air. Bahagian dalam pelepahnya dipenuhi isi berbentuk gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk kesihatan dan kecantikan.

Aloe Vera mengandungi lebih 200 komponen aktif antaranya vitamin, mineral, asid amino, enzim serta lemak asid malah sudah digunakan masyarakat dunia sebagai terapi untuk kesihatan sejak lebih 5,000 tahun lalu.


Terdapat banyak kelebihan dan khasiat Aloe Vera yang boleh membantu badan anda lebih sihat.

  • Mengawal pertumbuhan tumor.
  • Membantu mengawal kolestrol dalam darah.
  • Membantu mengurangkan masalah gout.
  • Memperbaiki sel darah.
  • Membantu menghalang penyakit batu karang.
  • Melancarkan sistem penghadaman dan penyakit ulser
  • Menyingkirkan toksin dalam usus dan melindungi usus.
  • Membantu memberi KESEIMBANGAN asid/alkali dalam badan
  • Membantu menyingkirkan kafein yang terhasil dari kopi atau teh
  • Mengurangkan masalah tekanan darah tinggi.
  • Membekalkan mineral, vitamin dan enzim yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
  • Memulihkan kanser usus.
  • Memulihkan sakit buasir
  • Memulihkan sembelit kerana bertindak sebagai pelincir untuk sistem perkumuhan.
  • Membantu mengawal kadar gula dalam darah (sesuai untuk pesakit kencing manis).
  • Menguatkan daya ketahanan atau sistem imunisasi badan.
  • Memelihara kesihatan buah pinggang.
  • Mengawal dan memulihkan gastrik
  • Mencantikkan kulit.
  • Membekalkan tenaga
  • Mengawal berat badan.
  • Mengawal kolestrol dalam badan 


Baru-baru ini admin saja buka smarphone dan window shopping kat Lazada.Pergh...terjumpa plak produk Forver Living ini dengan harga yg sangat murah. Paling murah RM 63.90 rasanya.Boleh belilah kalau macam ini.Kebetulan plak Lazada bagi voucher diskaun plak RM 20 bagi pembelian melalui smartphone.Apa lagi tebus guna beli Aloe Vera Forver Living..admin beli 2 botol dapat RM 123- voucher RM 20 = RM 103 lebih kurang. Hahahaha..memang berbaloi


Sambal Rice Bowl KFC RM 5.50 vs Nasi Ayam RM 5.50 mana lebih berbaloi ?

Assalamualikum dan Salam Sejahtera

Kalau admin dan family ke KFC.Menu wajib adalah snack plate,cheezy wedges dan set ayam + nasi. Jaranglah admin nak ambik set bunger ayam kerana bagi admin kurang sedap.Hihihihi..itu pendapat ikhlas admin.

Baru-baru ini admin ada singgah KFC tetapi admin pesan Sambal Rice Bowl dengan harga RM 5.50 dan belum dicampur harga air.Sebab terkenangkan admin belum pernah cuba menu ini maka admin cuba beli dan rasa. Setelah selesai makan, terdetik satu kekesalan tidak terhingga kerana pilih menu Sambal Rice Bowl.

Rasanya harga RM 5.50 terlampau mahal dengan kuantiti yang disaji.Nasi + sambal + ayam yang dipotong kecil.Sepatutya harga diletakkan dalam RM 3.00 - RM3.50. Memang untung besar kalau orang beli.Tiada istimewa pun Sambal Rice Bowl KFC.

Banik dengan harga yang sama anda pergi warung nasi ayam.Kalau order nasi ayam ikut tempat biasanya dalam RM 4.50 - RM 6.00. Di tempat admin tinggal harga nasi ayam dalam RM 4.50.Yang pasti sepinggan nasi ayam = ayam + salad/timun/tomato + sos +sup.Menu lengkap karbohidrat +protein +sayuran.



 Agak-agak la korang pilih yang mana kalau harga kedua-dua menu ini sama RM 5.50.Sila tinggalkan komen anda.

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca