Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Cara Transfer Duit income iklan Mobicow Dari Akaun Paypal ke Akaun Bank

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini admin ingin berkongsi pengalaman bagaimana cara keluarkan duit USD dari akaun paypal ke akaun bank tempatan.Susah sangatkah nak keluarkan duit dari paypal ini?

Sebenarnya mudah sangat.Tak sampai 5 minit pun dah siap.Yang penting sekarang adalah kena ada duit dalam Paypal.So admin ada sikit hasil income dari iklan Mobicow untuk laman blog admin ini.Hasil kumpul berbulan-bulan dapatlah dalam USD 53.Kalau ada nak tahu apa itu iklan Mobicow,anda boleh tengok post admin pasal Mobicow ini ok.

 TRANSFER DUIT DARI AKAUN PAYPAL KE AKAUN BANK MALAYSIA

1. Mula-mula sekali daftar masuk akaun Paypal.
2. Terus masuk ke bahagian My Account.
3. Untuk perpindahan wang, tekan opsyen WITHDRAW FUNDS seperti pada gambar anak panah dibawah.




Kita boleh pilih nak withdraw dan transfer masuk terus ke dalam akaun bank yang kita set dalam akaun atau transfer masuk ke kad. Untuk kad ni, rasanya Kad Kredit service charge RM20 untuk setiap keluaran.Tapi admin pilih untuk transfer masuk akaun bank je.

Untuk akaun bank Malaysia memerlukan 2-3 hari bekerja untuk duit clearance masuk ke dalam akaun. RM 3.00 dikenakan sebagai service charge jika pengeluaran kurang dari RM400. So, kalau nak jimat RM3.00, kumpul-kumpul sampai lebih RM400 baru withdraw.


Masukkan nilai berapa USD yang kita nak withdraw pada kotak yang disediakan. Wang akan dimasukkan ke akaun bank yang kita set masa mula-mula register akaun Paypal. Macam admin, Maybank.

 Selepas puas hati dengan review,klik withdraw.

Selesai.Tunggu 2-3 baru masuk dalam akaun bank.

Mudahkan? Pihak paypal akan hantar email pengesahan memaklumkan urusniaga ini.



 

1 comment:

  1. terima kasih dgn info nya, sangat membantu.

    ReplyDelete

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca