Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Jom kumpul satoshis secara percuma melalui faucet bitcoin


Hari ni admin ingin berkongsi dengan pembaca cara mengumpul bitcoin secara percuma, tanpa sebarang modal. Tapi sebelum tu anda semua mesti tahu dulu apakah itu bitcoin?  

Bitcoin adalah matawang digital yang digunakan di internet dan sistem pembayaran digital yang pantas. Ia boleh dihantar dari satu individu kepada individu lain melalui website di internet tanpa melalui bank (seperti p2p) . Ini bermakna kos penghantaran wang adalah lebih mudah, cepat dan murah.

Matawang digital tunggal ini boleh digunakan di seluruh dunia oleh sesiapa saja tanpa perlu tertakluk kepada sebarang jenis matawang dunia. Matawang ini juga tidak boleh dibekukan kerana ia tidak melalui mana-mana bank.


Macamana nak kumpul Bitcoin percuma tanpa sebarang modal?

Bitcoins ni mempunyai unit yang lebih kecil yang dipanggil Satoshi, ia adalah kira-kira 100 juta daripada Bitcoin.


(1 Bitcoin = USD 547 = RM 2200 ) 
(1 Bitcoin = 100,000,000 satoshis) 
(174,000 satoshis = USD 1 )
(10,000 satoshis = USD 0.05 cent )
 

Kita boleh dapatkan satoshi secara percuma dengan menyertai faucet bitcoin. Faucets adalah laman web yang memberikan satoshis percuma apabila anda melawat laman web mereka. Anda boleh mendapat kira-kira 100 – 10.000 satoshis pada satu masa. 

Apakah Faucet Bitcoin?
 
Faucet Bitcoin adalah sebuah laman web yang memberikan bitcoin percuma dalam pertukaran untuk melakukan satu tugas yang mudah , seperti klik pada sebuah iklan , menyelesaikan CAPTCHA atau melihat halaman web bagi jumlah masa yang tertentu.
 

Berikut disenaraikan  faucet bitcoin untuk anda kumpul bitcoin secara percuma.


1. Moonbitcoin. - Yang dipercayai setakat ini

http://moonbit.co.in/?ref=0e1098e42887
 Claim sehingga 30 satoshi setiap 5 minit. Dapat 1%-100% satoshi dari tajaan anda yg aktif. Semua komisyen akan dibayar mingguan terus ke wallet Bitcoin anda pada hari Sabtu / Ahad , apabila baki satoshi anda ada sekurang-kurangnya 10,000 Satoshi. Setakat ini admin sudah berjaya keluarkan Satoshi dari Moonbit ke wallet bitcoin admin di Coinbox.

Dimana nak simpan Satoshi Bitcoin yang ada perolehi dari faucet bitcoin?
 
Sebelum memperoleh sebarang bitcoins, anda mesti mempunyai wallet Bitcoin. Ia adalah seperti dompet bitcoin, yang bertujuan untuk mengumpul satoshi yang anda dapat secara percuma tadi. Wallet Bitcoin pertama admin ialah Coinbox, yang dibangunkan oleh anak tempatan Malaysia.


COINBOX menyediakan servis seperti Bitcoin Wallet, Trading dan Jual Beli BitcoinServisnya sangat pantas & rate yang tinggi. Yang paling penting adalah PERCUMA!Kini rakyat Malaysia boleh membeli dan menjual Bitcoin di COINBOX dan  COINBOX beroperasi 24 jam sehari, tanpa cuti.

Apa yang admin paling suka tentang COINBOX adalah, kadar tukaran Bitcoin ke Ringgit Malaysia atau Ringgit Malaysia ke Bitcoin adalah sangat tinggi berbanding dengan syarikat lain.Maknanya kita kumpul bitcoin, dan bila dah banyak boleh jual Bitcoin & keluarkan duit ke dalam akaun bank. COINBOX boleh melakukan pengeluaran sepantas 24jam sahaja untuk kesemua jenis bank yang ada di Malaysia dengan kadar caj 1% dari jumlah pengeluaran
 


Panduan untuk mengumpul satoshi bitcoin percuma di Moonbitcoin.

1.Buka laman web faucet bitcoin.-Moonbitcoin


2.Isikan dalam kotak itu samada email atau alamat bitcoin anda.


3.Klik butang “I am not a robot” dan lengkapkan captcha dengan memilih beberapa gambar tepat seperti diarahkan.


4.Klik “Claim” @ “Claim Free BTC Now”


5.Setelah selesai anda dapat melihat berapa bilangan satoshis yang telah terkumpul. Ulangi semula klik claim bitcoin anda setiap 5 @ 10 @ 15 @ 60 minit mengikut jenis kesukaan anda.


6.Kebiasaannya anda boleh keluarkan satoshi anda jika ianya telah mencecah 10,000 satoshi pada hujung minggu (sabtu/ahad).


Selamat mengumpul !!!!Jom

9 comments:

 1. €€€€€€€ BITCOIN FAUCET ROTATOR ¥¥¥¥¥¥¥
  * CLAIM AT LEAST 10 THOUSAND Satoshi in only 4 MINs.
  * MAXIMUM Satoshis from Claim ratio.
  * HIGH PAYING FAUCETS, start with 5,000 satoshi per claim.
  $$$$$$$ www.iacbit.org/faucet-rotator/ $$$$$$$

  ReplyDelete
 2. If you are searching for the ultimate Bitcoin exchange company, then you should know Coinbase.

  ReplyDelete
 3. If you are looking for the biggest Bitcoin advertising network, try out MellowAds.

  ReplyDelete
 4. Post yg menarik. Jom lawat ke blog saya untuk tengok cara lain mengumpul bitcoin secara percuma dan juga teknik melabur Bitcoin untuk keuntungan jangka panjang. http://bit.ly/2g4IbQU

  ReplyDelete
 5. Claim faucet bitcoins at Easy Bitcoin. Up to 33 satoshis every 10 minutes.

  ReplyDelete
 6. Claim free bitcoins over at Moon Bitcoin. 29 satoshis every 5 minutes.

  ReplyDelete
 7. Claim from the BitFun Faucet. Claim every 5 mins.
  Play the DICE game for your shot to 2X your bitcoins.

  ReplyDelete
 8. If you are looking to buy bitcoins online, Paxful is the ultimate source for bitcoins as it allows buying bitcoins by 100's of payment methods, such as MoneyGram, Western Union, PayPal, Credit Cards and they even allow converting your gift cards for bitcoins.

  ReplyDelete
 9. BitKONG - Fun & Addictive, provably fair bitcoin game.

  DON'T Forget: Claim bitcoins every 10 mins from the free btc faucet.

  ReplyDelete

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca