Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Bakal dapat imbuhan adsense yang sudah mencecah USD 100.20 pada Disember 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alhamdulillah admin panjatkan kesyukuran kepada yang maha Esa.Sejak berkecimpung dalam penulisan blog terutama pengiklanan adsense ini.Boleh dikatakan sejak 2-3 tahun kebelakangan ini blog admin menjana hasil dari pengiklanan Adsense.

Walaupun tidak sehebat blogger  yang menerima income adsense secara bulanan mencecah ribuan ringgit berbanding admin hanya menerima income adsense purata setahun sekali sahaja.Purata dalam RM 400 sekiranya dilihat pada nilai pertukaran mata wang asing.

Pada Julai 2015 admin telah menerima income dari adsense berjumlah USD 100.kali ini Disember 2016 iaitu perkiraan setahun 5 bulan barulah akaun adsense admin menceceah USD 100 untuk memboleh admin dapat merasai income sekali lagi.Walaupun pada target admin setahun sekali namun apakan daya,prestasi traffic dari satusatu blog admin tidak kosisten.Jadi admin redha je lah.Hahahaha..maklumlah benda ini side income sahaja.

Rekad pembayaran income adsense 2015
Tahun lepas admin menggunakan Western Union sebagai cara pembayaran.Tahun ini pun admin masih menggunakannya memandangkan ianya mudah dan tidak dikenakan caj yang mahal berbanding meggunakan pembayaran cek.

Tak sabar menantikan income setahun sekali dari adsense ini.Sesiapa ada blog dan mempunyai ramai follower seeloknya ambil peluang untuk jana pendapatan sampingan ini.

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca