Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

cara download film ke computer dari watch movie online

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pernah anda tengok movie online sama ada di website mahupun di facebook share? Pasti tak best kan kalao internet tak laju dan filem jadi sangkut sebab loading kan. 

Post kali ini admin nak berkongsi cara mudah untuk download sebarang movie ke komputer anda.Kebiasaanya banyak website  yang tawarkan watch movie online namun ianya akan jadi masalah bila connection internet bagaikan kura-kura.

Jadi perjalanan filem tersebut akan sangkut-sangkut dan pastinya akan membuat kita cepat jemu dengan keadaan ini seterusnya niat menonton movie jadi terbantut.

Apa yang perlu anda lakukan ?

1. Klik Add Ons pada Firefox anda.



 2. Anda cari add Ons Video Downloader Prime dan install


Langkah pertama selesai.Syabas 


2. Anda cari mana website yang menawarkan watch movie online. Admin cadangkan anda ke website http://www.hdmovieswatch.net/



Anda pilih mana-mana movie yang anda berminat nak menonton.Admin akan bagi contoh Filem Thor.

Anda klik pada gambar Filem Thor sejak keluar player movie macam di bawah ini.

 
Notis Penting : 

Bila anda klik nanti akan keluar pelbagai popup.jadi jangan panik,anda perlu close popup yang ada.Anggaplah popup ads itu sebagai saguhati kita kepada pemilik website. Kemudian anda klik play sehingga movie itu mula memulakan tayangan.


Kemudia anda perhatikan pada hujung sebelah kanan tanda merah dekat macam gambar di bawah ini.Anda klik situ dan akan ada list movie yang anda tengok.


 Kemudian anda klik save kat tanda anak panah tunjuk ke bawah.

So anda tunggulah sehingga download selesai dan anda bolehlah tengok movie dalam pc ada tanpa sebarang masalah sangkut.

Senang bukan.

 Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca