Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Matikan lampu hanya selama 1 jam pada 31 Mac 2012 jam 8.30 malam

Jom support Earth Hour...


Jangan lupa Earth Hour 2012 akan dilaksanakan pada 31 Mac 2012 jam 8.30 malam selama hanya 1 jam sahaja.


Earth Hour lebih untuk meningkatkan kesedaran orang ramai. Bukanlah sekadar mematikan lampu selama sejam dalam setahun, bahkan ada matlamat lebih dari itu, sebagai suara untuk memelihara bumi bagi masa depan alam sekitar yg lebih baik.......


Earth Hour 2009 menyebabkan rekod penggunaan pengguna Malaysia merosot sebanyak 550 Mwh, anggaran 14 juta lampu fluorescent 40 Watt dipadamkan dalam tempoh 1 jam tersebut....lebihkurang RM165 ribu! 550Mwh dikatakan boleh menghasilkan pembebasan 312 ton CO2.

Earth Hour 2010 pula hanya menyebabkan rekod penggunaan pengguna Malaysia merosot sebanyak 203 Mwh, anggaran 5.2 juta lampu fluorescent 40 Watt dipadamkan dalam tempoh 1 jam tersebut....lebihkurang RM 61 ribu sahaja! 203 Mwh selari dengan pembebasan 115 ton CO2.

Kempen 2010 kurang mendapat publisiti dari MEDIA.

Earth Hour 2011 telah dilaksanakan pada 26 Mac 2
011 jam 8.30 malam selama hanya 1 jam.










Lawak Siot :Koleksi Gambar Yang Ada Salah Ejaan Bahasa Melayu/Inggeris Part 2


Assalamualaikum dan salam sejahtera..


Gambar-gambar yang terpapar ini bukanlah niat hendak menyinggung sesiapa.Ianya cuma sebagai santapan hiburan bagi yang tengah stress, murung dan bagi sesiapa yang ada penyakit sukar ketawa. Selamat berhibur..:)


baik ambik 5 batang seringgit jugak...

Oh Azizah..BM mu dapat berapa?

Hebat seluar dalamdalam arkitek

Sabut? Sabut kelapa ke?


Ooo...BSN Bank Barisan Nasional rupanya.

Perghh..hebat hukuman untuk penceroboh...boleh insaf.

Ni mesti pakai google translate.hehehehe

POILS....penjenamaan semula?

Habis murid sekolah kantoi eja sekolah lepas nie...

Jom kita tampar...

Ada berani...

Dengan harapan lepas lembu baca, lembu pun keluar balik


ni nak cari pemandu lori ke penangkap ayam?

Ini bahasa rojak....haiyaaa

Teksi jepun di Malaysia

Terus was-was nak makan

Lori...bukan loli...haiyaaaa

Lori maut.ganasss

skill bisnes yg mantop...esok bangkrap la

Sapa minum berdosa...

Sepatah haram aku x paham.Anda bagaimana?

Pesta golongan sundal



ter"erect" aku jap... haha....

Haram pakai...

Baik punya translate gudang=godown..

Kesian Zulhilmi..dapat tahi...

Lawak Siot :Koleksi Gambar Ejaan Lawak Ker Der Part 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Gambar-gambar yang terpapar ini bukanlah niat hendak menyinggung sesiapa.Ianya cuma sebagai santapan hiburan bagi yang tengah stress, murung dan bagi sesiapa yang ada penyakit sukar ketawa. Selamat berhibur..:)



Sudhu VS Garubu

Jawatan bapa ayam dicari..

Kat mana lah aku nak duduk lepas nie....


Agak-agak bila mau beranak?

Sanggupkah penagih nak derma dadah mereka?


Habis rosak kek ulang tahun perkahwinan..sapa mau ganti


Bahaya makan roti ni


Kalo punai patah..gunalah jari???

curcuit?apa punya ejaan daaa!!!

Kesian..tokey kedai ni....heheheehehe


Air karat pun dijual...

Tandas awam untuk dijual 20 sen

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca