Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Status halal Oat Choco brand Twinfish VS Oat & Wheat brand Cvmallow ?

Anda peminat Oat Choco? Yang manakah benar-benar halal dimakan?b kita tidak mahu kes ini terjadi macam isu Papero Lotte yang menjadi produk terlaris di Malaysia namun status halal diragui. Merujuk kepada oat Choco ini ada dua jenis iaitu jenama  dari Twinfish dan manakala satu  jenama dari Cvmallow.admin dah buat semakan antara keduanya mendati hanya satu sahaja mendapat pengesahan halal JAKIM iaity
Oat Chocolate Choco (Brand : Twinfish)
Berat : 400gm
Kuantiti : 40-45pcs
Status : Halal (logo halal under ARA Halal Development Services Center)Oat and Wheat with White Chocolate.
(Brand : Cvmallow)
Berat : 400gm
Kuantiti : 40-45pcs
Buatan : Malaysia
Status : Halal Malaysia

Jadi,pilihlah dengan bijak. :)

Bagaimana Oat Choco jenama dari Twinfish statusnya halal ?

Memandangkan company yang menjual Oat Choco jenama dari Twinfish keluaran Fujian Fupaiyuan Foodstuff Corp Ltd, China  tidak mendapatkan penegsahan sijil halal JAKIM namun mereka ini memberi penjelasan mengenai status Halal produk ini yang mana memperolehi halal dari ARA Halal Development Services Center in Zhengzhou, Chin .Di antara penjelasan Oat Choco menegaskan bahawa :-

"The factory producing OAT Choco has been certified by ARA Halal Development Services Center in Zhengzhou, China on 26 February 2014. All OAT Choco shipped from March 2014 onwards will be displaying the new logo. The certificate number issued to the factory bears the number: ARA-9011595-1402, which is attached here for your reference.


ARA Halal Development Services Center has been listed as recognised (diiktiraf) foreign islamic body by JAKIM in their Feb 2014 listing."

"Mencari yang HALAL adalah FARDHU (wajib) bagi setiap orang Islam" Riwayat Dailami
.

Kegilaan terhadap Oat Choco dengan RM 5 sebungkus

Tahukah anda bahawa untuk menjaga kesihatan jantung, anda hanya perlu memakan sekurang-kurangnya 70g. oat setiap hari? Oat sudah bertahun lamanya terkenal kerana khasiat kebaikannya kepada kesihatan kita secara keseluruhan, terutama sekali kepada kesihatan jantung.

Ia bermula pada tahun 1854 apabila ‘Raja Oatmeal’ Ferdinand Schumacher memperkenalkan oat di Amerika dan menganggap oat sebagai tambahan yang sihat kepada pemakanan. Dakwaannya kini sudah dibuktikan secara saintifik.

Kini, pakar-pakar pemakanan dan diet memberi penekanan terhadap keberkesanan oat sebagai rumusan paling semulajadi untuk menjaga kesihatan dan mencegah penyakit jantung.Oat mengandungi serat larut yang secara aktif menyerap dan membantu menghapuskan kolesterol berlebihan yang boleh menyumbat arteri anda dan menyebabkan penyakit jantung.

Pengambilan oat membantu menurunkan tahap kolestrol dan akhirnya menjadikan jantung lebih sihat! Penyelidikan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat secara tetap benar-benar berkesan untuk menurun dan memperbaiki tahap kolesterol.

Emping oat bukan sahaja berkesan menurunkan tahap kolesterol darah tetapi juga menjamin kesihatan usus dengan menyediakan sumber nutrien secara perlahan-lahan dan konsisten seperti mana yang diperlukan untuk membaharui sel-sel usus.

Serat merangsangkan pengeluaran air liur, yang memudahkan anda mengunyah dan menelan. Apabila berada dalam perut, ia membantu mencairkan kandungannya, menjadikannya lebih mudah untuk dihadam.Serat dalam usus kecil membantu memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan. Ini memastikan semua nutrien dalam makanan digunakan oleh badan. Serat juga membantu mencegah banyak masalah ketidakselesaan yang dialami oleh orang tua, seperti sembelit dan buasir.

Admin mula mengemari oat sejak isteri admin membawa balik oat choco Brand Cvmallow.Rasanya amat sedap dan juga berkhasiat.Amat sesuai untuk mengurangkan kolesterol dalam dalam badan. Dengan harga RM 10 sebungkus mengandungi 45 paket kecil.Yang bestnya ia merupakan keluaran Malasysia dan memeperolehi cop halal JAKIM.


Admin cuba google internet untuk mendapatkan harga termuah bagi oat choco ini.Namun rata-rata yang menjual dalam RM 8-10 sebungkus. Berkenaan dengan harga sebungkus RM 5 seperti tajuk di atas.Sila tinggalkan komen anda bersama email.Saya akan hantar link kepada anda.

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca