Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Hati-hati menerima panggilan nombor 03 2059 1888 (Scammers)

Assalamualaikum dan Salah Sejahtera.

Admin nak post pasal satu nombor telefon yang semakin tular di alam maya iaitu 03 2059 1888. Walaupun setakat ini admin belum lagi menerima panggilan dari nombor berkenaan namun admin khuatir ramai akan menjadi mangsa sekiranya tiada tindakan untuk alert kepada mereka tentang Scammers ini.Admin bimbang golongan veteran atau mangsa yang mudah panik akan menjadi mangsa mereka.


Si pemanggil mendakwa dari Pusat Khidmat Pelanggan Maybank dan menyatakan bahawa anda sudah tertunggak bayaran ansurans 3 bulan bagi pinjaman peribadi dan talian anda disambungkan ke IPK Polis.

Ayat pemanggil adalah seperti di bawah namun mereka akan tukar taktik ayat apabila rahsia mereka mula terbongkar.

"Ini adalah panggilan peringatan dari Pusat Khidmat Pelanggan Maybank mengenai tunggakan pinjaman peribadi anda berjumlah RM 2,900. SIla tekan 9 untuk bercakap dengan operator pelanggan kami"Anda boleh semak dalam website ini mereka yang pernah menerima panggilan penipu ini. 

http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/0320591888/2 Sila sebarkan nombor ini kepada kenalan anda bagi mengelakkan mereka tertipu dan ditipu.

Terbeli penapis air alkali Cuckoo King Top RM 60 sebulan secara sewabeli

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Siapa yang dirumah ada penapis air? Rata-rata mempunyai penapis air dan kebanyakannya jenis biasa hanya fungsi menapis air sahaja. Namun ada yang berfikir banyak kali, kenapa perlu Penapis Air di rumah ? Tak cukup bersih ke air yang dibekalkan melalui paip rumah?

Menurut laman web Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), air yang dibekalkan melalui bekalan air awam adalah selamat namun perlu dididihkan dan perlu ditapis.Antara sebab utama air perlu ditapis adalah untuk elak dari logam berat dan kotoran yang mungkin ada pada saluran paip air. Bau dan rasa yang tak menyenangkan. Yang paling bahaya adalah bila berlaku pencemaran air di sungai dan bekalan air bersih.


Admin pun salah seorang pengguna penapis air biasa dari jenama Cosway Hexagon.Walaupun penapis air ini menyatakan bahawa air ini tidak perlu dimasak namun admin tetap melakukannya.Admin didihkan air untuk dijadikan simpanan air panas dan bakinya dijadikan air minuman sejuk dan disimpan dalam botol air.Ya secara kasar memang kerja ini agak susah dan memakan masa bukan.

Baru-baru ini admin terlihat promosi di facebook tentang penapis air dari Cuckoo dengan bayaran serendah RM 60 sahaja. Bagaimana admin boleh terbeli ? Admin terpikat dengan pakej sewabelinya yang murah setiap bulan. pihak Cuckoo menawarkan produk penapis air jenis King Top dengan bayaran bulanan serendah RM 60 sebulan selama 7 tahun.Tiada bayaran pendaftaran dan pemasangan.Admin dimaklumkan sebelum promosi dikenakan bayaran RM 265.Selain harganya yang admin mampu bayar berbanding jenama pesaing tanpa gagal.

Spefikasi produk Cuckoo

NAMA PRODUK: PENAPIS AIR CUCKOO KING TOP

  • ​Penapis Air Alkali Ringan Bermineral
  • Cuckoo King TOP (2 suhu -Panas/Sejuk)(Suhu sejuk boleh laras)

​SPESIFIKASI CUCKOO KING TOPFilter dan Penukaran berkala
1. Sediment Filter – setiap 4 bulan
2. Pre-Carbon Filter – setiap 8 bulan
3. Natural Filter – setiap 12 bulan
4. Nano Positive Filter – setiap 12 bulan

PAKEJ PLAN KING TOP

  • RM60 - 84 bln
  • RM70 - 72 bln
  • RM80 - 60 bln
  • RM90 - 48 bln
  • RM100 - 36 bln
  • RM110 - 30 bln
  • RM120 - 24 bln
  • RM130 - 18 bln

Harga bulanan Termasuk Pakej Servis dan Penyelenggaraan (NCS Package)
termasuk penukaran filter setiap 4 bulan sehingga tamat tempoh bayaran

SERVIS


Pakej Servis dan Penyelenggaraan (NCS Package) – setiap 4 bulan
RM450/setahun : selepas tamat pakej NCS percuma

Pakej servis termasuk:
1. Penukaran filter
2. Pembersihan produk menggunakan kaedah pengewapan (Steam Sterilization)
3. Pemeriksaan produk berkala (15 NSC points)
4. Baikpulih kerosakan (jika ada)
5. Steril papan pemotong dan sinki dapur rumah anda.

​​Kenapa admin pilih sewa beli 7 tahun ?


 Jom kita bandingan dengan sewa beli 18 bulan dengan 84 bulan punya ansurans.Yang mana lebih berbaloi.

 Pakej RM 60 sebulan x 84 bulan

RM 60 x 84  = RM 5040 

# Pakej bulanan ini meliputi Servis dan Penyelenggaraan (NCS Package) adalah percuma termasuk penukaran filter setiap 4 bulan sehingga tamat tempoh bayaran selama 84 bulan.

Bagaimana pakej RM 130 x 18 bulan ?

RM 130 x 18 = RM 2340 (pakej servis percuma hanya sehingga 18 bulan sahaja dan selepas itu kita kena bayar RM 450 setahun untuk kos
Pakej Servis dan Penyelenggaraan (NCS Package)RM 450 x 6 tahun = RM 2475

Total kos kasar = RM 4815

Penjimatan RM 225 sahaja.


Yang mana jadi pilihan anda ?
Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca