Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Lirik lagu badabes badabes itu siapa penyanyinya? Meghan Trainor All About That Bass lyrics

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dalam keseronokan mendengar lagu di radio dalam kereta...terdetik di hati admin nak  tahu siapakah penyanyi lirik lagu badabes badabes.. Memandangkan admin jarang dengar radio,itu ketika naik kereta sahaja.

So irama badebes badabes ini memang rancak.So bermula lah misi mencari badabes badabes...oooo rupanya dah jumpa siapa penyanyi badabes badabes..Hehehehehe...Beliau adalah Meghan Trainor dan tajuk "All About That Bass".Lagu irama jazz,pop dan soul pasti menambat hati sesiapa sahaja yang mendenagarnya.Apabila tengok video klipnya pula boleh tergelak tak henti henti .Best juga kalau lagu ini warming up semasa buat senam aerobik.Hahahahaha...

Meghan Trainor "All About That Bass" lyrics

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Yeah it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it like I'm supposed to do
'Cause I got that boom boom that all the boys chase
All the right junk in all the right places
I see the magazines working that Photoshop
We know that shit ain't real
Come on now, make it stop
If you got beauty beauty just raise 'em up
'Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top
Yeah, my momma she told me don't worry about your size
She says, boys they like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick-figure, silicone Barbie doll,
So, if that's what's you're into
Then go ahead and move along

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

I'm bringing booty back
Go ahead and tell them skinny bitches Hey
No, I'm just playing I know you think you're fat,
But I'm here to tell you that,
Every inch of you is perfect from the bottom to the top
Yeah, my momma she told me don't worry about your size
She says, boys they like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick-figure, silicone Barbie doll,

So, if that's what's you're into
Then go ahead and move along

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass




Handphone Android KitKat Harga RM 300 dengan skin 5 inci, 1 Gb RAM untuk isteri telah ditemui

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Rasanya lama tidak mengemaskini blog ini dengan artikel baru disebabkan dengan masalah masa admin yang agak terhad. Apa pun admin berkesempatan kali ini untuk berkongsi dengan anda tentang pembelian handphone budget dalam lingkungan RM 300 dan tidak lebih dari RM 400 termasuk sekali skrin protector dan case.

Baru-baru ini isteri admin telah menyatakan hasrat untuk membeli handphone baru kerana handphone lamanya iaitu Lenovo A369i sudah mengalami masalah selalu hag. Ini mungkin terjadi disebabkan masalah memory RAM yang rendah iaitu 512mb sahaja dan tidak sesuai lagi dengan aplikasi sistem android yang memerlukan RAM yang lebih tinggi.

Jadi admin telah diberi kepercayaan untuk mencari handphone harga berbaloi iaitu budget dalam RM 300-400 termasuk skrin protector dan handphone case. Walaupun isteri admin tak memberi spefikasi handphone yang diingini namun sudah pastinya handphone yang diingini seiring dengan perkembangan semasa. Jadi admin telah meletakkan target ciri-ciri bagi carian handphone ini adalah seperti saiz skrin 4.5'-5.0 inci,  1 gb RAM,  camera 5 mp ke atas dan camera depan yang boleh selfie (optional).


Sebenarnya memang susah hendak mencari handphone seperti spefikasi yang dinyatakan dengan budget RM 300++ ini kerana kebiasanya harga  handphone bagi spefikasi sedemikian dalam RM 400 ke atas. Hasil carian awal di fikiran admin tiada yang lain adalah kepada Asus Zenfone 4 sebab harganya RM 299 dengan 1 gb RAM. Memang susah nak jumpa dengan harga bawah RM 300 untuk  1gb RAM. Jadi admin lihat Asus Zenfone 4  adalah pilihan terbaik akan tetapi setelah admin survey internet mendapati ciri cameranya agak kurang memuaskan dan camera depan hanya VGA sahaja. Disebabkan dunia kini dilanda mood  gambar selfie maka syarikat pengeluar handphone kini  berpusu-pusu menawarkan camera depan 1-2 mp untuk tujuan gambar selfie maka  Asus Zenfone 4 dilihat macam outdated handphone maka ianya terkeluar dari senarai pilihan handphone admin.


Admin cuba meninjau handphone Huawei dalam budget harga RM 300-400 namun tidak dijumpai yang sesuai.Cuma handphone Honor 3C Lite dengan harga RM 399 menepati spefikasi yang admin inginkan namun harganya sedikit tersasar jauh dan pertengahan bulan Disember 2014 baru dilancarkan model ini dari Huawei Malaysia. Sebenarnya, admin sendiri pakai handphone Honor 3C iaitu abang kepada Honor 3C Lite.Jadi dari segi kualiti memang terbaik.Jadi admin terpaksa keluarkan handphone ini dari senarai pilihan disebabkan kosnya akan meningkat jadi RM 450-470  jika beli screen protector dan case.Sudah pastinya ianya tersasar dari budget admin.Apapun kalau anda luar sana admin rekemen model ini.So admin ketepikan dulu model ini dengan status KIV.Jika diberi pilihan memang admin akan sambar Honor 3C Lite ini.


Jadi admin beralih pula kepada mode-model Lenovo. Hasil carian ada 2 model terbaru yang dikeluarkan Lenovo Malaysia iaitu A328 dan A536. Kedua model ini sama dari segi spefikasi dan cuma beza dari segi saiz skrin,memori handphone  dan camera sahaja.Harganya pula dari survey di lelong.com.my A328 dalam RM 299 manakala A536 dalam harga RM 349.

A536 vs A328

Walaubagaimanapun admin telah mengambil keputusan untuk memilih model Lenovo A536  bagi model pilihan admin disebabkan :-

a) Saiz internal memori A536 adalah 8gb berbanding A328 hanya 4 gb sahaja.Walaupun 4 gb dilihat sudah  cukup untuk install aplikasi-apliaksi yang ada namun 8gb dilihat lebih relevan pada masa sekarang. Mungkin internal memori 4 gb lebih sesuai pada 1 setahun yang lalu.

b) Saiz skrin yang besar dan relevan pada waktu sekarang ini iaitu saiz 5 inci. Saiz 4.5 inci bagi model A328 pun sesuai sudah bagi tangan wanita tapi kalau jika kita boleh dapat saiz skrin lebih besar dengan tambah extra RM 30-40 dari kocek kita sahaja.Ini sudah pasti satu peluangsukar untuk dilepaskan.

c) Salah satu faktor admin pilih A536 adalah disebabkan cameranya mempunyai ciri autofocus berbanding A328 hanya fixed focus.Jadi element ini yang mempengaruhi admin untuk pilih model ini Sejauh mana kualiti cameranya admin tidak pasti.Namun admin telah pun sedikit tinjau review di Youtube pasal model ini.Dari segi aspek camera, kualiti gambar yang dihasilkan agak memuaskan bagi 5 mp camera.Jika dibandingkan handhone isteri sekarang hanya camera 1 mp sahaja.Sadis bukan..ngeeee.

Kesimpulannya, model handphone untuk isteri admin sudah dikenalpasti iaitu Lenovo A536.Ianya adalah model yang paling terbaik yang admin survey setakat ini dengan harga RM 300++,1 Gb RAM, camera depan 2 mp dan skrin 5 inci.Harap harap nanti kalau beli kat Greentown Mall Ipoh mungkin boleh dapat free skrin protector n case. 

Mungkinkah model lain yang lebih berbaloi dari A536,admin terlepas pandang dengan sewaktu survey?Kalau ada sila komen di ruang disediakan.

Terima kasih.

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca