Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

ETS Platinum tiada lagi sediakan snack rail untuk penumpang ?

Assalamulaikum dan salam sejahtera, Baru-baru ni admin balik Alor Setar naik ETS kerana tak larat bawa kereta selama 3 jam setengah untu...

Post Paling Popular Minggu Ini

Mesti Baca : Hati-Hati Dengan Fenomena Kepala Air di Musim Tengkujuh

Peringatan Kepada Yang Bercadang Berkelah di Air Terjun Sewaktu Musim Tengkujuh.

Assalamualaikum..

Musim cuti sekolah akan menjelma tidak lama lagi dan pada masa yang sama negara sedang mengalami musim tengkujuh. Mungkin ada di antara kita yang merancang untuk membawa ahli keluarga kita sempena musim cuti sekolah untuk pergi berkunjung ke lata air terjun untuk berkelah dan bermandi-manda. 

Tetapi tahukah anda terdapat bahaya yang sedang menanti anda di situ di mana ia mampu menukar kegembiraan anda berkelah menjadi suatu tragedi?

Kalau diikutkan, bahaya memang akan ada di mana-mana tetapi kita selaku manusia seharusnya mengambil iktibar dari pelbagai cerita yang berlaku sebelum ini. Sebagai contoh, kepala air adalah satu fenomena peningkatan kuantiti air pada lata @ air terjun yang menyebabkan pengaliran air deras yang akhirnya boleh membawa maut. Kepala air ini bermula akibat takungan air dah aktiviti hujan di hulu sungai. 

Kepala air atau sumber sungai bermaksud punca aliran air dalam kuantiti yang besar mengalir dari hulu sungai atau air terjun ke sungai utama. Lazimnya, ia berpunca daripada hujan lebat yang berlaku di hulu sungai. 

Apa yang menjadi bahayanya, ia akan membawa bersama apa sahaja bersamanya. Rempuhan air ini lazimnya boleh membawa maut. Apa tidaknya, dengan kayu balak, ranting kayu, kelodak dan apa sahaja, semuanya terkumpul sekali.

Sebagai contoh kejadian fenomena kepala air yang telah berlaku di  sebuah pusat peranginan terkenal Mag-Aso, di Kepulauan Bohol, Filipina. Gambar ini dikatakan dirakamkan pada 30 Jun 2009.
Suasana indah dan nyaman yang biasa dilihat tempat air terjun
 
Tempat tumpuan  ramai para pengunjung
kelibat 2 pemuda sedang mandi manda di air terjun

Secara tiba-tiba berlaku perubahan mendadak pada arus sungai tadi yang telah berubah menjadi deras dan laju. Anak panah menunjukkan lokasi kedua-dua pemuda tadi yang masih berada di situ.



Ketika ini kelibat kedua-dua pemuda tadi telah hilang dari pandangan
Paris air telah menenggelamkan pemuda-pemuda tersebut

 * Difahamkan kedua-dua pemuda di awal tadi telah hanyut dibawa arus dan mayat mereka dijumpai 5 kilometer hilir dari lokasi ini.*

 



Hero Bollywood Aamir Khan mengerjakan ibadah haji 2012

Hero filem Bollywood, Aamir Khan dan ibunya, Zeenat Hussain telah berangkat ke Mekah Jumaat lalu untuk mengerjakan ibadah haji, lapor portal berita India Today. India Today melaporkan, walaupun Aamir sibuk dengan komitmen kerja, dia tetap berpegang kepada janji mengerjakan haji bersama ibunya.

 Aamir yang memakai pakaian ihram dilihat berlepas dari Mumbai bersama ibunya serta lapan saudara mara lain pada pukul 6.30 petang Jumaat lalu. Ia merupakan perjalanan haji pertama buat pelakon, penerbit dan pengarah filem berusia 47 tahun itu. Beliau tiba di sini dari Chicago, Amerika Syarikat pada Khamis lepas kerana sibuk menyiapkan filem akan datangnya bersama aktres Katrina Kaif, Dhoom 3. Bintang pujaan ramai itu dijadualkan pulang dari mengerjakan rukun Islam kelima pada 3 November depan.

 Selain berada di Mekah, Aamir dan anggota keluarganya akan melawat beberapa bandar berdekatan Madinah dan makam Nabi Muhammad SAW. Mereka dilaporkan akan menginap di Hotel Al Massa dan Hotel Elaf Taiba masing-masing di Mekah dan Madinah. Aamir merupakan salah seorang pelakon paling terkenal Bollywood ekoran kejayaannya menerusi filem Lagaan, Rang de Basanti dan Three Idiots. - Agensi







Amir Khan bersama Shahid Afridi pemain kriket Pakistan



Doa Untuk Ibubapa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini Admin ingin berkongsi satu doa untuk ibubapa yang boleh dijadikan amalan ketika berdoa selepas solat 5 waktu. Marilah kita kenangkan dosa kita kepada orang tua kita. Siapa tahu hidup kita dirundung nestapa kerana kedurhakaan kita. Kerana kita menghisap darahnya, tenaganya, airmatanya, keringatnya. Istighfarlah,Istighfarlah...

MYRIGHTAD.COM - Jana Pendapatan Hanya Klik , Tengok dan Dapat Wang


ALAMAT SYARIKAT
My Right Advertisement Limited
Level 20, AiA Tower
251 - 301 Avenida Commercial De
Macau, Hong Kong

DIBAYAR OLEH SYARIKAT BERJENAMA DAN GERGASI HANYA DENGAN TENGOK IKLAN



DAFTAR MYRIGHTAD.COM 

LOCK POSITION ANDA SEKARANG !
KLIK SINI 


MyRightAd
Masukkan penaja : MY82614BWSX
Position    : Left




Apa Itu MyRightAd?

1. MyRightAd adalah merupakan syarikat pengiklanan antarabangsa yang berdaftar dengan Hong Kong Special Administrative Region (HSAR) dibawah pendaftaran Quality Management System ISO- 9001 – 2008, yang berasaskan perkhidmatan pengiklanan secara online dalam Bahasa Inggeris dan berbagai-bagai bahasa bagi membolehkan pengiklan mencapai ribuan pelawat dari seluruh duni dengan menampilkan iklan mereka di halaman MyRightAd.com – Affiliate Program.

2. Perkhidmatan iklan ini adalah terbuka kepada pelawat dari seluruh dunia (world wide) dan sesuai kepada pengiklan yang inginkan “target market” pelanggan dalam malaysia dan luar negara. Apa yang cuba diketengahkan oleh MyrightAd.com adalah ingin memperkenalkan satu khidmat iklan yang murah, pantas, berkesan dan pelbagai aneka pilihan iklan mengikut citarasa serta strategi pengiklan.


BAGAIMANA ANDA MENJANA INCOME BERSAMA MYRIGHTAD.COM?

(Untuk 1 akaun MyrightAd.. anda boleh melanggan sehingga 5 AdStation)
-
 Anda langgan 1 AdStation.. bonus klik iklan adalah USD6 seminggu
-
Anda langgan 2 AdStation.. bonus klik iklan adalah USD14 seminggu
-
Anda langgan 3 AdStation.. bonus klik iklan adalah USD24 seminggu
-
Anda langgan 4 AdStation.. bonus klik iklan adalah USD36 seminggu
-
Anda langgan 5 AdStation.. bonus klik iklan adalah USD50 seminggu
-
(BONUS KLIK AKAN DIBAYAR SELAMA 44 MINGGU BERTURUT-TURUT)
-
**untuk 1 akaun MyrightAd yg ada 5 AdStation perlu klik 15 iklan seminggu**
(proses klik satu iklan mengambil masa lebih kurang seminit sahaja)
-
satu kerja yang sangat mudah dan sangat pantas
KLIK JER.. USD MA$UK
Anda boleh membuka seberapa banyak akaun MyRightAd mengikut kemampuan anda
Contoh : Jika anda mempunyai 10 akaun yang mempunyai 5 AdStation pada setiap akaun.. 
maka bonus klik iklan anda adalah seperti berikut :-
BONUS KLIK UTK 1 AKAUN adalah USD50 SEMINGGU x 10 AKAUN = USD500 @ RM1525 SEMINGGU


SETIAP PAKEJ SEPERTI DI BAWAH DI BAYAR SELAMA 44 MINGGU !

USD100  - seminggu USD 06
USD200 - seminggu USD 14
USD300 - seminggu USD 24
USD400 - seminggu USD 36
USD500 - semingggu USD 50

LEBIH KURANG ROI 40% SEBULAN





BONUS SPONSOR
SEKIRANYA MENAJA DAPAT10% DARI NILAI PAKEJ TAJAAN REAL TIME



PAIRING BONUS
BONUS PAIRING (1:1) USD10 MAXIMUM PAIRING USD1000 (sehari)
TAK KIRA PAKEJ MANA, FLUSHING LEG KECIL..LEG BESAR CARRY FOWARD




Pre register FREE kalau ada volume pun kita dapat juga walau pun tak upgrade lagi (kira carry foward)





APA YANG ANDA PERLU TAHU APABILA SUDAH DAFTAR DENGAN MYRIGHTAD.COM ?

1. Jika anda daftar minggu ni, minggu depan duit masuk dan terus boleh transfer
ke LR (Liberty bReserve). clear 2-3 hari, wang dari LR boleh beli pin pendaftaran untuk kawan kawan yang lain pula.

2. Duit tengok iklan di bayar ikut hari masuk kalau masuk isnin ..iklan keluar
isnin depan terus click dan copy paste code ..duit terus masuk..isnin tersebut.

3. Lesen melihat iklan adalah untuk 44 minggu (11 bulan).


BAGAIMANA CARANYA NAK KLIK IKLAN?
CONTOH :-
ANDA UPGRADE PAKEJ SATU USD 100. 


SETIAP MINGGU ANDA DIBERI 3 IKLAN DI DALAM ADSTATION ANDA UNTUK DI KLIK


SELEPAS KLIK ANDA PERLU MASUKKAN / TAIP CODE YANG DIBERI


TUGAS ANDA SELESAI APABILA 3 IKLAN YANG DIBERIKAN TELAH DIKLIK,COPY PASTE CODE.




* SETELAH SELESAI KLIK 3 IKLAN..DUIT USD 6 PUN BERDAZZUP MASUK DALAM AKAUN.*


KAT SINI PUN BOLEH LA!!!


CEPAT !!! Daftar FREE dulu  dan lock position pun boleh dapat volume Sales Carry Foward..




MY SPONSOR ID : MY82614BWSX
POSITION : LEFT POSITION

*Perhatian, semasa pendaftaran jika ada tulis ‘wrong member id’ , anda kena masukkan nombor upline id last sekali sebelum tekan button submit. :)



MYRIGHTAD.COM - Earn Online, Work From Home and Get Commisions from Advertisers.


NOW It's Time For You To Start Making
Serious Money ! 
Just Use Our Unique Marketing Package
And Our Extremely Profitable Super Special Binary 

Welcome Opportunist of Income!

At MYRIGHTAD we obtain a positive Impact on your financial health.

If You Are Interested In Joining with Online Jobs at Home, Then This Is The Most Important Page You’ll Ever See….Keep Reading... 

What is Online Jobs at Home? 

If someone looking for some extra income during spare time, this is one of good opportunity for them. Since this is Online work you should have Computer & internet connection only. Today as internet populated & available everywhere, anyone can earn extra income with internet during his or her spare time.
MyRightAd’s major business is to provide low cost advertising and marketing solutions around the world through online networking. It is already working in GLOBAL more than 120 countries of the world successfully. Its back office is located in MACAU, HONG KONG and country office is Level 20, AIA Tower, , 251-301 Avenida Commercial De Macau, Hong Kong. It is duly registered by Government of HONG KONG. MYRIGHAD’s work is very much demanding in WORLD WIDE. 


With success the MYRIGHTAD and guaranteed because he has excellent products advertisement video!
There are 3 income streams with which you can earn:-
1) REFERRAL - 10$

2) BINARY - 10$


3) ROI - 38%


www.myrightad.com is the same kind of LAC and WSL which click advertising and copy and paste the code .. View this week and by next week may transfer money continues to come in clear LR 2-3 days. e-PIN register point advertisement should buy on pay days come in when entered monday .. ads  will come out by next monday, keyin the code .. money continues to come in. .. every Monday.



SIGNUP FIRST TRY USD100 if entry has pakage $500 a week to $50 to $200 x 4 weeks a month.
100 income account $ 500 will get pay usd5000 week ($ 50 x 100) a month was USD20,000.

No need sponsoring, just look at the ad campaign for .. Easy for who was not good at sponsoring or not sponsoring people.
You can start up as many income lines as you want.
It doesn't get any easier than this.
Start now FREE pre-register! 



MY SPONSOR ID : MY82614BWSX
POSITION : LEFT POSITION

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca