Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Sambal Rice Bowl KFC RM 5.50 vs Nasi Ayam RM 5.50 mana lebih berbaloi ?

Assalamualikum dan Salam Sejahtera

Kalau admin dan family ke KFC.Menu wajib adalah snack plate,cheezy wedges dan set ayam + nasi. Jaranglah admin nak ambik set bunger ayam kerana bagi admin kurang sedap.Hihihihi..itu pendapat ikhlas admin.

Baru-baru ini admin ada singgah KFC tetapi admin pesan Sambal Rice Bowl dengan harga RM 5.50 dan belum dicampur harga air.Sebab terkenangkan admin belum pernah cuba menu ini maka admin cuba beli dan rasa. Setelah selesai makan, terdetik satu kekesalan tidak terhingga kerana pilih menu Sambal Rice Bowl.

Rasanya harga RM 5.50 terlampau mahal dengan kuantiti yang disaji.Nasi + sambal + ayam yang dipotong kecil.Sepatutya harga diletakkan dalam RM 3.00 - RM3.50. Memang untung besar kalau orang beli.Tiada istimewa pun Sambal Rice Bowl KFC.

Banik dengan harga yang sama anda pergi warung nasi ayam.Kalau order nasi ayam ikut tempat biasanya dalam RM 4.50 - RM 6.00. Di tempat admin tinggal harga nasi ayam dalam RM 4.50.Yang pasti sepinggan nasi ayam = ayam + salad/timun/tomato + sos +sup.Menu lengkap karbohidrat +protein +sayuran.



 Agak-agak la korang pilih yang mana kalau harga kedua-dua menu ini sama RM 5.50.Sila tinggalkan komen anda.

Akhirnya dapat beli Xiaomi Mi Note Original Malaysia set RM 999 guna duit income dari blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Syukur alhamdulillah akhirnya hajad admin untuk memiliki handphone baru telah tercapai.Terima kasih kepada pihak Nuffnang dan Mobicow yang merealisasikan hajat admin ini? Tanpa bantuan mereka tak mungkin admin  berjaya memilikinya.Inilah hasil income dari blog admin yang selama ini menunjukkan hasil sen sen yang dihimpun sejak lama dan akhirnya menjadi bukit wang.Dengan hasil kumpul income dari kedua-duanya admin berjaya mengumpulkan RM 500 dari income blog.So admin mahukan ianya sesuai yang boleh diingati dari hasil titik peluh admin tanpa jemu.Hasil ini admin beli handphone.

Sebelum ini admin beli handphone Xiaomi redmi Note 2 pada tahun 2015 dan usianya sudah menjangkau setahun lebih dan masih berfungsi hingga sekarang.Untuk makluman semua handphone Xiaomi redmi Note 2 juga dari hasil income blog dari iklan adsense.Hahahaha..income dalam senyap..walaupun ambil masa namun hasilnya tidak mengecewakan.

Jadi kenapa admin pilih Xiaomi Mi Note ? Walaupun ianya model lama yang dikeluarkan tahun 2015 pada harga RM 1500 pada masa itu.Namun ianya masih mahal pada pandangan admin walaupun dimaklumkan handphone ini adalah flagship phone dari Xiaomi.Tetapi apabila Xiaomi kelaurka model terbaru iaitu Xiaomi Mi Note 2 bari-baru ini maka harganya telah jatuh menjadi bawah RM 1000. Admin beli dengan Directd sebab syaikat ini tawarkan model ori Malaysia set berbanding syaikat lain yang menawarkan harga yang sama tetapi model import.

Xiaomi Mi Note telah mendapat ulasan yang baik dari pengulas handphone yang menyatakan ianya hampir setanding dengan handphone flagship seperti Samsung Note 4 dan Iphone 6 Plus dari segi kualiti.



Apa yang yang menyebabkan admin pilih Xiaomi Mi Note .

- skrin besar 5.7 in
- RAM 3 gb
- memori 64 gb
- camera ada fungsi OIS (hanya handphone flagship ada OIS)
- camera selfie cantik walaupun 4mp 
- pakai cip snapdragon 801 (cip handphone flagship)


Kesimpulannya,admin selesa dengan Xiaomi Note.Hajat untuk memiliki flagship seperti LG 4/5 atau Samsung 5 / 7 memang tak mampu.Tapi ini sudah memadai kerana ianya sempurna bagi admin.

Tq kerana sudi membaca post ini.

Cara Transfer Duit income iklan Mobicow Dari Akaun Paypal ke Akaun Bank

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini admin ingin berkongsi pengalaman bagaimana cara keluarkan duit USD dari akaun paypal ke akaun bank tempatan.Susah sangatkah nak keluarkan duit dari paypal ini?

Sebenarnya mudah sangat.Tak sampai 5 minit pun dah siap.Yang penting sekarang adalah kena ada duit dalam Paypal.So admin ada sikit hasil income dari iklan Mobicow untuk laman blog admin ini.Hasil kumpul berbulan-bulan dapatlah dalam USD 53.Kalau ada nak tahu apa itu iklan Mobicow,anda boleh tengok post admin pasal Mobicow ini ok.

 TRANSFER DUIT DARI AKAUN PAYPAL KE AKAUN BANK MALAYSIA

1. Mula-mula sekali daftar masuk akaun Paypal.
2. Terus masuk ke bahagian My Account.
3. Untuk perpindahan wang, tekan opsyen WITHDRAW FUNDS seperti pada gambar anak panah dibawah.




Kita boleh pilih nak withdraw dan transfer masuk terus ke dalam akaun bank yang kita set dalam akaun atau transfer masuk ke kad. Untuk kad ni, rasanya Kad Kredit service charge RM20 untuk setiap keluaran.Tapi admin pilih untuk transfer masuk akaun bank je.

Untuk akaun bank Malaysia memerlukan 2-3 hari bekerja untuk duit clearance masuk ke dalam akaun. RM 3.00 dikenakan sebagai service charge jika pengeluaran kurang dari RM400. So, kalau nak jimat RM3.00, kumpul-kumpul sampai lebih RM400 baru withdraw.


Masukkan nilai berapa USD yang kita nak withdraw pada kotak yang disediakan. Wang akan dimasukkan ke akaun bank yang kita set masa mula-mula register akaun Paypal. Macam admin, Maybank.

 Selepas puas hati dengan review,klik withdraw.

Selesai.Tunggu 2-3 baru masuk dalam akaun bank.

Mudahkan? Pihak paypal akan hantar email pengesahan memaklumkan urusniaga ini.



 

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca