Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Cara Claim Insurans Etiqa Takaful Bagi Cermin Hadapan Kereta Wira Yang Retak

Gambar hiasan
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Lama sudah admin tak posting dalam blog. Kali ini admin ingin berkongsi pengalaman buat tuntutan cermin kereta baru dengan syarikat insurans. Bagi yang pernah buat insuran sendiri bagi kenderaan persendirian, mungkin anda tahu bahawa cermin hadapan kereta kita boleh dilindungi oleh insurans kereta yang kita sertai tanpa menjejaskan NCD anda.

Syarikat insurans admin adalah Etiqa Takaful dan kerete admin mempunyai perlindungan tambahan bagi cermin hadapan kereta.Bagi perlindungan tambahan bagi cermin hadapan kereta, admin telah membayar RM 70 setahun bagi nilai perlindungan RM 450  untuk cermin kereta admin.

Baru-baru ini pada 12 September 2017 admin telah ke Ipoh untuk menukar cermin hadapan kereta admin telah lama retak.Tak perasan bagaimana punca keretakan berlaku. Dalam kepala memang dah memikirkan berapakan harga cermin hadapan kereta jika nak tukar yang baru. 



Apa yang diperlukan untuk claim insuran atau takaful sekiranya cermin hadapan kenderaan retak atau pecah?
 

  • Cover Note Insuran atau Takaful
  • Salinan Geran Kereta
  • Salinan IC

Sediakan 3 dokumen di atas, anda bolehlah pergi ke panel bengkel cermin kereta  bagi jenis insurans anda. Kebiasaaanya antara kedai-kedai cermin kereta yang popular adalah Dr Cermin dan lain-lain bergantung kepada jenis syarikat insuran atau takaful yang anda ambil. 





Dalam situasi admin, harga cermin bagi kereta proton wira original admin adalah RM 500 tetapi perlindungan yang pihak Etiqa Takaful diberikan hanyalah sehingga RM450 sahaja. Jadi admin perlu tambah RM50 secara tunai kepada bengkel cermin tersebut.Panel bengkel cermin yang admin pilih adalah Eng Full windscreen Specialist di Ipoh. Tokey bengkel cukup peramah dan layanan memang memuaskan.

Pemasangan cermin siap dalam masa lebih kurang 2 jam. Waranti bagi pemasangan cermin ini biasanya dalam beberapa bulan sahaja (kurang dari 6 bulan) dan sekiranya terdapat sebarang kebocoran anda perlu bawa kereta anda ke kedai semula untuk diperbaiki.



Pihak bengkel akan buat lingkaran keretakan untuk tujuan bukti rekod bergambar untuk tuntutan insurans.



Proses menanggal cermin yang retak untuk digantikan yang cermin yang baru.

Keluar duit kad CIMB di ATM Maybank tapi duit tak keluar

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Cuba bayangkan apabila transaksi di mesin ATM keluar duit tidak berjaya tapi baki duit dalam akaun kena tolak? Panik? Ya memang panik gila bila duit tiba-tiba hilang dalam akaun.Kejadian ini berlaku pada admin sendiri baru-baru ini. Bagaikan pisau menikam dada sebaik saja tengok baki duit berkurangan.


Kisahnya admin baru baru ini pada 15.7.2017(sabtu) pergi ke ATM Maybank untuk keluarkan duit nilai dalam RM 1.5k guna kad CIMB Bank. Masa proses transaksi itu tiba-tiba mesin ATM Maybank itu tendang kad ATM CIMB admin dan terus "out of service". 


So bagi admin kiranya transaksi tadi tak berjayalah maka terpaksa cari ATM CIMB juga untuk keluar duit.Bila admin semak kat ATM CIMB dengan terkejut beruk dan terketar-ketar kepala lutut tengok baki berkurangan dan dimaklumkan transaksi pengeluaran sebanyak RM 1500 di ATM Maybank sebelum ini berjaya. 

Kepala admin sudah pusing-pusing buat andaian mungkin pelanggan selepas admin ambil duit admin selepas mesin ATM kembali normal.Habislah duit kena curi...apa yang perlu admin lakukan.Salah siapa dalam kes ini?

Apa yang harus kita lakukan kalau terjadi kes keluarkan duit di ATM tapi tak berjaya.... dalam masa yang sama baki duit dalam akaun ditolak?

Apa yang admin lakukan selepas mengetahui duit admin dipotong walaupun transaksi tak berjaya?
 

Apa yang admin lakukan ialah admin call Hotline CIMB Bank.Admin  laporkan kepada pihak bank masalah duit tak keluar tetapi transaksi berjaya. Contohnya  admin keluarkan duit menggunakan kad CIMB tapi pergi cucuk duit di ATM Maybank (MEPS), kena call CIMB terus.Kalau call Maybank pun dia akan suruh buat report dengan CIMB.

Pihak customer service akan ambil segala maklumat termasuk bagaimana kejadian boleh berlaku, masa, tempat.. beserta butiran peribadi anda untuk pengesahan seperti nombor akaun bank. Resit ATM kalau ada boleh dirujuk untuk tengok masa dan tempat bank. 


Pihak customer service akan buat laporan dan bagi nombor rujukan report.Sila simpan nombor rujukan yang diberikan untuk rujukan masa hadapan.Pihak customer service bagitau admin yang proses akan mengambil masa dan wang akan dikembalikan dalam masa 15-30 hari bekerja.

Tapi alhamdulillah duit admin dikredit balik dalam akaun termasuk charge service sekali dalam masa 1 minggu.

Kesimpulannya,admin jadi trauma sekejap nak keluar duit kat MEPS.Hahahaha.






Cara daftar Portal MyASNB dan Semak ASB Secara Online



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukan anda Amanah Saham Bumiputra (ASB) tidak lagi menggunakan buku akaun untuk tambah pelaburan, keluar duit atau kemaskini ?  Jadi tiada lagi cetakan rekod transaksi dan juga baki terkini dalam buku akaun yang boleh disemak / rujuk. Agak menakutkan bukan.

Walau bagaimanapun semakan masih lagi boleh dilakukan, iaitu di kaunter dan juga secara online melalui Portal MyASNB. Bukan hanya ASB, malah portal ini memberi akses kepada kesemua produk unit amanah ASNB iaitu ASB, ASB2, ASW 2020, ASM, AS1M, ASD, ASN, ASN2, ASN3 dan ASG.

Apa yang admin lakukan ialah admin bawa buku ASB yang lama bersama kad pengenalan ke pejabat POS dan beritahu nak kemaskini nom akaun ASB yang baru 12 digit.Jangan lupa isi borang kemaskini maklumat MYASNB untuk nombor telefon bagi tujuan penghantaran TAC.  Setelah selesai balik ke rumah dan buka laman web MyASNB



Untuk mengakses perkhidmatan online yang ditawarkan MyASNB, anda hendaklah terlebih dahulu mendaftar sebagai pengguna MyASNB menerusi laman web di atas. 

Ikuti langkah-langkah berikut untuk mendaftar akaun MyASNB:
1.    Semak nombor akaun ASB anda yang baharu (12 digit) dan kemaskini nombor telefon bimbit (untuk penghantaran TAC) di cawangan atau agen ASNB. Gunakan nombor akaun baharu ini bila mendaftar.
2.    Pergi ke www.myasnb.com.my/.
3.    Klik pada pautan "Mari daftar Portal MyASNB Sekarang".
4.    Ikuti langkah-langkah seperti di arahkan untuk mendaftar. Setelah selesai pendaftaran, kata laluan sementara akan diberikan.
5.    Setelah akaun Portal MyASNB anda diaktifkan, lakukan log in kali pertama (klik pada pautan ‘Log Masuk Kali Pertama’) dengan menggunakan ID Pengguna dan kata laluan sementara. Selepas itu, sistem akan meminta anda supaya menukar kepada kata laluan yang baru.
6. Selepas itu,anda cuba login balik dengan kata laluan yang baru.Tahniah anda telah berjaya.Anda boleh semak baki akaun anda.Jika anda ada 2 akaun iaitu ASB dan Wawasan maka ianya akan tertera pada skrin  monitor.



 

Tips guna dapur kaca elak meletup tiba-tiba

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Kebelakangan ini ada beberapa kes dapur kaca atau glass stove meletup ketika digunakan.Post kali ini admin nak kongsi pengalaman ibu admin pernah menggunakan dapur kaca dan ianya meletup ketika digunakan.

Punca kejadian adalah disebabkan ibu admin memasak dalam tempoh yang lama dan menggunakan periuk besar. 

 Tak kiralah sama ada dapur kaca anda jenis jenama mahal atau cap ayam ataupun dimaklumkan oleh penjual kaca jenis tempered glass yang tahan lasak.Apa apa pun ia tetap kaca dan kemungkinan besar akan meletup jika salah cara penggunaannya. 

Admin ingin menasihatkan anda sebagai pengguna agar menggunakan peralatan ini dengan betul.

Harus diketahui bahawa glass stove sebenarnya bukan kegunaan lasak. Ia lebih kepada 'perhiasan' atau kegunaan dapur kering aka dry kitchen.Oleh yang demikian anda kena pastikan :-

1. Maksimum penggunaan hanya 2jam.

2. Tidak digunakan pada suhu maksimum tinggi.

3. Tidak sesekali mengelap atau membersihkan dapur ini menggunakan kain basah ketika ia masih panas. Ia akan menyebabkan gelas yang panas retak seribu apabila menerima suhu rendah dari kain basah.

4. Jika anda melihat dapur kaca anda mengalami retak seribu. Cuba hadkan atau hentikan penggunaan bagi menggelakkan kejadian dapuĊ• meletup.

5.Buka ruang bawah dapur untuk pengaliran udara panas agar tidak memberi tekanan kepada dapur ini.

6. Selepas memasak, usah tinggalkan periuk / kuali atas tungku dapur ini. Beban yang berat memberi tekanan keatas bahagian kerangka kaca. Ia mengakibatkan bahan lebih cepat reput/retak/rosak. 

Harap info ringkas ini dapat membantu anda sebagai pengguna dapur kaca.

In sha Allah..

10 FAQ TENTANG ISU ZAKAT YANG SERING DIPERTIKAI SETIAP KALI TULAR ISU ORANG MISKIN DI MEDIA SOSIAL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Admin ingin berkongsi satu info dari pihak zakat tentang isu zakat. Secara amnya bila datang bulan Ramadan dan timbul isu orang susah yang ditularkan dalam facebook kerana tidak menerima sebarang bantuan lebih-lebih lagi dari pihak zakat.
Maka berduyun duyun komen negatif terhadap fungsi pusat zakat mahupun kakitangan yang turut terima menerima cacian dan fitnah yang dilemparkan kepada mereka seperti tuduhan makan gaji buta, duduk saja dalam bilik ekon, tak buat kerja, seleweng duit zakat bina bangunan pejabat, bina pagar dll.
Setiap isu yang timbul akan ada komentar serik nak bayar zakat kat pusat zakat dan lebih rela cari org miskin sendiri kerana yakin zakatnya itu akan sampai kepada asnaf depan matanya sendiri. Tidak kurang juga yang menghasut komentar lain untuk memboikot pusat zakat. Lebih teruk lagi ada komentar membandingkan agihan pusat zakat penuh birokrasi berbanding bantuan dari gereja yang mudah sekali tanpa pakai borang atau birokrasi.

Secara realitinya mentaliti masyarakat kini terhadap wang zakat seolah-olah suatu hak yang patut diberikan kepada mereka tanpa mengira sama ada mereka tergolong dalam  asnaf atau tidak. Jika dibanding masyarakat dahulu cukup takut nak mohon atau terima duit zakat kerana khuatir mereka bukan tergolongan golongan asnaf dan bimbang akan berdosa jika menerimanya.

Di bawah ini adalah 10 soalan dan jawapannya tentang isu zakat yang admin perolehi dari kakitangan pusat zakat yang seringkali menjadi isu soalan panas setiap kali tiba bulan Ramadan mahupun isu tular tentang orang miskin di media sosial.

#1 Kutip zakat senang dan mudah. Kenapa nak dapat bantuan zakat susah dan banyak karenah?

Jawapan:
Agihan zakat kena buat dengan berhati-hati sebab ramai sangat orang menipu sekarang. Ramai mengaku asnaf, tetapi ada simpanan RM150K. Sebab itu perlu semak betul-betul, zakat ni amanah orang kaya untuk diagih kepada asnaf.

#2  Saya nak bayar zakat sendiri!  Yakin & pasti sampai terus asnaf!

Jawapan:
Bayar sendiri terus kepada asnaf tak mampu bantu ramai asnaf. Belum tentu cukup nak bayar bil rawatan dialysis asnaf sebulan +-RM3,000. Bila zakat dikumpul oleh pusat zakat, banyak dan macam-macam bantuan boleh asnaf dapat.

#3 Mengapa banyak kaunter pungut zakat tetapi kaunter agih sedikit?

Jawapan:
Banyak kaunter kutipan zakat fitrah tu di bulan puasa sahaja. Zakat fitrah cuma boleh bayar masa Ramadan jer sebab itu banyak nampak kaunter zakat terutama di bazar Ramadan dan pusat membeli belah. Selepas hari raya ada nampak banyak lagi tak kaunter kutip zakat tu?

#4 Adik perempuan saya seorang OKU, mengapa tak dapat bantuan zakat?

Jawapan:
OKU, warga emas, ibu tunggal dan anak yatim bukan asnaf zakat sebagaimana dinyatakan dalam Surah At-Taubah ayat-60. Zakat diagihkan kepada 8 golongan asnaf iaitu _Fakir, Miskin, Amil, Muallaf, Riqab, Gharimin, Fisabilillah dan Ibnu Sabil._

#5  Jiran saya menjaga anak2 yatim, tetapi tak dapat bantuan zakat, apa sebabnya?

Jawapan:
Anak yatim bukan asnaf zakat. Mereka akan diberikan bantuan zakat jika mereka Fakir atau Miskin. Pusat zakat juga ada bantu anak yatim contohnya di KL ada Darul Kifayah.

#6  Mengapa masih banyak orang susah sedangkan kutipan zakat cecah ratusan juta? Tidak bolehkah zakat bantu asnaf terus keluar dari kepompong fakir miskin?

Jawapan:
Persepsi orang miskin bila terima zakat akan terus hidup senang tu tak betul. Bantuan zakat adalah untuk meringankan beban kos sara hidup bukan untuk membantu membiayai kehidupan mereka selamanya. Banyak bantuan termasuk dalam bentuk kemahiran dan keusahawanan tidak akan berjaya tanpa usaha dan komitmen daripada asnaf sendiri.

#7  Pusat zakat memanipulasi hukum Islam sedangkan tidak salah di sisi syarak bayar zakat sendiri terus kepada asnaf.

Jawapan:
Hukum Islam dalam isu zakat sudah jelas. Fatwa keluar untuk manfaat ummah, bukan meraikan golongan tertentu. Hukum zakat boleh dirujuk ke pelbagai kitab fiqh. Apa yang penting, zakat adalah untuk seluruh umat Islam. Jangan lupa amil yang dilantik permerintah pun asnaf. Nak bayar zakat bayarlah pada asnaf zakat.

#8  Mengapa bayar zakat tak perlu borang, tetapi mohon zakat perlu ada banyak borang?

Jawapan:
Zakat adalah amanah untuk asnaf, kena cari betul-betul asnaf tu. Cara nak dapatkan maklumat betul ialah dengan isi borang dan bagi dokumen yang patut. Maklum sajalah, pejabat zakat memang selalu kena tanya oleh audit samada agih zakat betul sampai ke asnaf.

#9 Bagaimana zakat fitrah diagihkan kepada asnaf sebelum hari raya? Sedangkan masih ramai yang last minit bayar zakat fitrah?

Jawapan:
Zakat fitrah hanya *3%* daripada jumlah kutipan zakat setahun. Selebihnya adalah zakat harta. Zakat fitrah dikutip mulanya Ramadan sehingga pagi 1 Syawal. Pusat zakat telah agih zakat fitrah kepada asnaf sebelum raya untuk bantu mereka sambut raya dengan mendahulukan kutipan zakat harta.

#10 Saya telah hantar borang permohonan dan semua dokumen sokongan yang diminta? Kenapa keputusannya gagal?

Jawapan :
Namanya permohonan mestilah ada lulus dan gagal. Begitu juga dengan permohonan dengan Perkeso, KWSP dan agensi lain. Setiap permohonan diproses, ditapis dan dikira pendapatan serta tanggungan. Permohonan lulus bila cukup syarat.

Kesimpulannya isu zakat adalah isu bersama. Jika ada orang susah bantulah mereka mendapatkan bantuan di pusat zakat. Jangan kita cepat menunding jari kesalahan kepada pusat zakat. Rajin-rajinlah melayari website pusat zakat untuk mengetahui bagaimana wang zakat dibelanjakan setiap tahun kerana ada laporan perbelanjaan zakat dan agihan kepada asnaf dipamerkan dalam website pusat zakat. Mari kita berlapang dada dan memberi sokongan kepada pusat zakat kita.

# JOM BERZAKAT.

Tips WAJIP anda perlu buat ketika pulang beraya di rumah mak ayah di kampung

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari raya bakal menjelang tiba tidak lama lagi.Sudah menjadi lumrah bia hari raya,rumah ibu bapa menjadi destinasi utama bila balik beraya di kampung.

Hari ini admin nak berkongsi tip ketika anda balik beraya di kampung khususnya yang mempunyai adik-beradik yang ramai yang turut pulang beraya ke rumah mak ayah anda.

Pastinya raya tahun ini jadi meriah dan rumah sudah tentu  jadi sesak dengan kehadiran ipar, biras dan anak saudara.Untuk mudahkan urusan ketika balik raya di rumah mak ayah di kampung, 

Sila ikuti 15 langkah berikut :

1. Bawa balik seterika sendiri. Supaya tak berebut. Kalau muat bonet, angkut iron board sekali.

2. Rumah di kampung kadang tak ada aircond, kipas plak terhad, bawa balik 1 kipas sendiri. Kalau dapat elakkan tidur hotel atau homestay melainkan wujud keperluan mendesak.

3. Bawa balik extention cable sekali. Taklah berebut nak cas telefon, nak iron, nak blender dll.

4. Kalau perlu, toto pun bawa sekali.

5. Boleh tidur lewat malam raya, tapi jangan sampai terlepas solat di pagi raya. Ramai buat macam tu.

6. Ajar isteri dan anak perempuan untuk tolong mak basuh pinggan dan kemas meja lepas makan. Anak laki tolong atuk kemas rumah sapu laman, bakar lemang, ligan ayam dll.

7. Untuk elakkan anak-anak 24 jam dengan talipon, mak ayah pun kena elakkan dari 24 jam tengok hp. Kepimpinan melalui tauladan.

8. Untuk suasana harmoni, elakkan orang lelaki buka baju atau merokok ketika ramai-ramai di ruang tamu, atau di meja makan. Ia terkait dengan aurat, keselesaan dan 'respect'.

9. Santuni adik beradik yang sedikit 'kurang' berada dari kita. Jangan sembang bab kereta, telefon baru, beli rumah, pergi Korea dll. Kalau ditanya, boleh dijawab ringkas. Fokus pada silaturrahim.

10. Bagi duit raya pada mak ayah ikut kemampuan. Sikit atau banyak, kena bagi.

11. Jangan selalu terperap dalam bilik. Ini biasa hobi menantu perempuan. Ringan-ringankan tulang bantu di dapur.

12. Kalau ada lebihan rezeki, tolonglah beli barang-barang dapur untuk kegunaan raya nanti. Beras pulut, daun palas, daging 3-4 kg. Kuih raya 3-4 balang dll.Jangan sesekali biar mak ayah keluar duit untuk persediaan menyambut raya.

13. Jangan mudah terasa dengan tutur kata adik beradik ipar duai. Belajar berlapang dada. Jangan cemari kemaafan syawal dengan kemarahan kita.Kalau rasa diri memang tak boleh nak berlebih kurang dgn org lain..jgn harap orang lain berlebih kurang dengan kita. Kena belajar erti menghormati …yg tua yg muda…jangan rasa kita hebat.

14. Bagi yang beraya di rumah mertua, cuba enjoy dan menerima seadanya. Mungkin tak sama dengan raya kat rumah sendiri. Tapi nasiblah, sapa suruh kahwin!

15. Kita balik kampung bukan kerana budaya. Tetapi kerana mak ayah kita. Tanggungjawab kita. Kalau mereka sudah tiada, memori masih terpahat di sana. Nikmati masa tersebut. Hargai dan syukuri sebelum ia pergi.

Proses menukar hak milik geran motorsikal terkini tahun 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pernah tak anda menukar hak milik geran kenderaan? Apa yang admin maklum,menukar hak milik geran kenderaan motosikal agak mudah berbanding kereta kerana melibatkan pemeriksaan PUSPAKOM dahulu sebelum proses tukar hak milik geran dilakukan di JPJ.

Admin ingin berkongsi pengalaman cara proses menukar hak milik geran motorsikal di JPJ baru-baru ini.Admin sebelum ini ada motosikal modenas GT 128 yang dibeli tahun 2011 dan telah menjual kepada saudara admin pada tahun 2016 kerana beliau memerlukan kenderaan untuk ulang alik dari tempat kerja.

Memandangkan insurans dan roadtax admin baru sahaja renew jadi rugi kalau admin meneruskan tukar hak milik. Jadi terpaksalah admin tunggu hingga roadtax tamat pada April 2017 barulah buat proses menukar hak milik geran motorsikal di JPJ.

Prosesnya memang mudah.Tak perlu salinan fotokopi kad pengenalan pun.Yang penting pemilik dan pembeli motosikal kena ada bersama semasa proses menukar hak milik geran motorsikal di JPJ dan juga geran mesti dibawa bersama.



Bila sampai di JPJ,admin minta borang tukar hak milik di kaunter.Boragn itu admin isi maklumat pemilik dan tantangan dan maklumat pembeli dan tandatangan.So admin tunggu nom giliran untuk proses seterusnya.




Di kaunter,kerani meminta kad pengenalan masing dan melakukan proses cop jari biometrik.Selesai cop jari dan bayar RM 3 dan sijil geran baru akan dikeluarkan.


VOC adalah sijil pemilikan kenderaan  terbaru JPJ mengantikan yang lama



Pengalaman melancong naik ETS Kuala Kangsar ke Langkawi Part 2

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Maaf agak terlambat sedikit sambungan pasal post  pengalaman admin melancong naik ETS Kuala Kangsar ke Langkawi disebabkan perkara-perkara yang tidak dapat dielakkan.Yang pastinya kenangan di Langkawi sesuatu yang terindah sekali. Jom kita sambung bahagian part 2.

Trip ke Langkawi ini melibatkan 16 orang kakitangan opis admin yang melibatkan Pakej Langkawi 2 hari 1 malam.Trip ini yang terdiri 3 lelaki,12 perempuan dan 1 bayi.Member-member admin 14 orang bertolak dari Perak pada jam 1 pagi pada 8.3.2017 dengan menaiki van sewa dan sebuah Hilux manakala seorang lagi member admin iaitu Fairuz namanya bertolak dari Penang pada jam 3.30 pagi dan admin sendiri sudah berada di Alor Setar pada  di rumah keluarga admin sejak 7.3.2017 lagi.
 

Pada 8.3.2017 jam 5.00 pagi admin bergerak keluar dari rumah dan menumpang kereta  Fairuz dari Penang untuk bergerak ke jeti Kuala Perlis.jam 6.00 pagi kami sudah berada di masjid terapung di Kuala Perlis untuk solat subuh.Dimaklumkan member-member admin yang dari Perak sudah pun sampai di Kuala Perlis jam 4.00 pagi lagi.Selepas solat subuh kami terus cari parking berbumbung dengan bayaran sehari RM 30 bagi 2 hari.Selepas itu kami bersiap-siap untuk berhimpun di jeti kerana tiket feri ke Langkawi pada jam 7.00 pagi.
 
Posing di Jeti Kuala Perlis

 
gambar candid dalam feri


Posing dalam feri


Tak sangka begitu ramai pengunjung menaiki feri jam 7 pagi ke Langkawi pada hari cuti biasa.Dalam feri ramai yang mengambil kesempatan untuk bergambar kenang-kenangan. Feri bergerak dalam 7.30 pagi dan membelah lautan selama 1 jam dan akhirnya sampai di jeti langkawi pada jam 8.30 pagi.

Gambar sebaik sampai di jeti Langkawi
Posing sambil berjalan ke tempat menunggu kereta sewa

Kami mula bergerak untuk mendapatkan van sewa yang telah lama ditempah.
Untuk makluman semua,kami sewa van Urban dan sebuah Viva dengan bayaran RM 300 dari jam 9 pagi 8.3.2017 sehingga jam 3.00 petang 9.3.2017.Murah ke tak? itu tak pasti tetapi ianya menepati dengan budjet awal kami untuk kso pengankutan di Langkawi. Jadi taukey sewa kenderaan datang bawa admin dan member admin iaitu Fairuz ke tempat perniagaannya bagi mengambil kenderaan.Mula booking kenderaan kena bayar RM 50 dan baki bayaran sewa dijelaskan semasa mengambil kenderaan di samping cagaran sebanyak RM 150 dikenakan.Admin diberi mandat bawa Viva auto sedangkan sebelum ni tak pernah bawa auto pun.Terkial-kial macam orang tengah belajar lesen L pun ada.Hahahaha...

 
Keadaan penumpang van urban


Penumpang Viva

Aktiviti pertama di Langkawi adalah sarapan pagi.kami semua makan pagi di gerai tepi jalan saja.Admin sarapan roti canai kahwin dan segelas teh tarik manakala member-member yang lain ada makan berat terus nasi berlauk.So modal admin makan pagi di Langkawi adalah RM 3.50.

Aktiviti seterusnya adalah Mangrove. aktiviti merupakan salah satu aktiviti menaiki bot yang menyeronokkan di Pulau Langkawi kerana aktiviti ini akan membawa anda untuk melihat pemandangan yang menarik yang terhasil daripada berjuta-juta tahun dahulu. selain itu anda dapat melihat serta menyentuh kehidupan laut seperti ikan pari, tapak sulaiman, belangkas serta melihat habitat kelawar dan melihat  helang sungai yang menjadi ikon di Langkawi. Untuk aktiviti Mangrove,admin dapat harga RM 250 bagi 2 buah bot selama 1 jam.memang berbaloi aktiviti ini.Selesai aktiviti Mangrove dalam jam 11.30 pagi.

Sangkar Ikan

Posing di Sangkar ikan

Keadaan dalam bot Mangrove
Peluang membelai ikan pari


Helang menerkam ayam KFC yang dilempar oleh abang bot

Posing di Gua Kelawar
Cenderahati Mangrove bole didapati selepas selesai lawatan

Aktiviti seterusnya yang ditunggu adalah cable car.Perjalanan mengambil masa dalam 15 minit untuk sampai ke Cable Car.Yang menghampakan adalah perkhidmatan cable car ditutup sehingga dari 1 April hingga 11.4.2017 kerana aktiviti penyelenggaraan.So admin dan member-member yang lain pilih pakej RM 25 untuk melawat 3D Art langkawi,4D cinemotion,Skyrex dan Skydome.



Kami menghabiskan masa 3-4 jam untuk melawat ke semua 4 tempat itu.Fuh..rasa letih,lapar dan dahaga sepanjang lawatan pakej combo ini.Paling best rsanya 3D Art Langkawi.Sesuai untuk gambar kenangan bersama di Langkawi.Berikut adalah gambar sekitar kawasan cable car.


Kawasan Area Cable Car
3D Art Langkawi

3D Art Langkawi
3D Art Langkawi

3D Art Langkawi

Menunggu giliran di Skydome

Bab makan tengahari,admin ada pengalaman buruk sikit.Admin dan member yang makan di foodcourt  dalam kawasan cable car berdekatan Subways.Di situ kami order nasi goreng ayam yang jelas nasinya lembik seolah macam nak basi dan ayam goreng lama.kami buat aduan dengan tuan kedai namun jawapan tidak memberangsangkan.Untuk elak sakit perut,kami ambil terus bayar harga nasi goreng tanpa makan. Kami dah rugi dekat RM 8 seorang.So kami ambil keputusan makan di Subways sahaja bg alas perut yang memang dah lapar.


Dalam 4.30 petang kami beredar dari cable car menuju ke pantai chenang untuk makan laksa power. Kalau datang ke Langkawi, jangan lupa singgah makan di beberapa gerai bergerak / lori yang terletak di tepi Airport Langkawi. Antaranya Laksa Power dan Laksa Kaw Ikan Sekoq.Kami makan di gerai Laksa Power. Admin pilih gerai Laksa Power ni sebab tempat parking agak luas ( terletak di hujung sekali).






Jam menunjukan 5.40 petang, semua kelihatan  kekenyangan makan laksa power dan keletihan memang jelas nampak di mawajah masing-masing maka kami bergerak ke motel untuk rehatkan diri dan solat sebelum keluar pada jam 8.00 untuk makan malam.Untuk penginapan admin ambil 3 bilik 2 katil kelamin ( RM 90 x 3) dan 2 bilik 1 katil kelamin (RM 60 x 2) berjumlah RM 390 bagi tidur semalaman.Keadaan motel bersih dan kemudahan yang disediakan adalah memuaskan.





parking kereta yang luas di motel ini

keadaan bilik family 2 katil queen

Bilik standart untuk admin dan Fairuz

Pada jam 8.00 malam,kami semua bersiap-siap untuk ronda-ronda malam dan antara target utama adalam idaman mahsuri/HIG Kompleks dan makan malam.Namun keadaan malam hujan turun membataskan pergerakkan kami. Kedai idaman mahsuri tutup operasi jam 8.00 malam maka kami terlepas untuk window shopping di situ dan sebaliknya kami ke HIG Kompleks untuk buat window shopping coklat (usha harga dulu).Selepas itu kami mencari makan malam di area pantai chenang.Kedai makan iaitu kedai makan selera simpang yang menyajikan makanan thai. 

Posing sementara tunggu makanan sampai

menu makan malam

kami buat suprise kat birthday boy

Aktiviti makan sampai licin

wajah-wajah kelaparan jelas kelihatan

Jam menunjukan 10.30 malam, selepas selesai makan malam dan bayaran yang dikenakan untuk kami semua makan 16 orang adalah RM 287.kami puas hati dengan makanan yang disajikan dan harga pun memuaskan. Keadaan masih hujan semasa kami meninggal kedai makan.Tiada aktiviti ronda-ronda yang dapat dilakukan bila hujan, jadi kami mengambil keputusan pulang ke motel untuk merehatkan badan yang keletihan pada siang harinya.

Esok hari terakhir di langkawi dan kami masih lagi belum puas meronda di Langkawi.Esok pagi seawal jam 8.00 pagi kami akan check out motel untuk sesi aktiviti seterusnya.Nantikan Pengalaman melancong naik ETS Kuala Kangsar ke Langkawi Part 3 (akhir). 

Selamat membaca.

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca