Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Keluar duit kad CIMB di ATM Maybank tapi duit tak keluar

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Cuba bayangkan apabila transaksi di mesin ATM keluar duit tidak berjaya tapi baki duit dalam akaun kena tolak? Panik? Ya memang panik gila bila duit tiba-tiba hilang dalam akaun.Kejadian ini berlaku pada admin sendiri baru-baru ini. Bagaikan pisau menikam dada sebaik saja tengok baki duit berkurangan.Kisahnya admin baru baru ini pada 15.7.2017(sabtu) pergi ke ATM Maybank untuk keluarkan duit nilai dalam RM 1.5k guna kad CIMB Bank. Masa proses transaksi itu tiba-tiba mesin ATM Maybank itu tendang kad ATM CIMB admin dan terus "out of service". 


So bagi admin kiranya transaksi tadi tak berjayalah maka terpaksa cari ATM CIMB juga untuk keluar duit.Bila admin semak kat ATM CIMB dengan terkejut beruk dan terketar-ketar kepala lutut tengok baki berkurangan dan dimaklumkan transaksi pengeluaran sebanyak RM 1500 di ATM Maybank sebelum ini berjaya. 

Kepala admin sudah pusing-pusing buat andaian mungkin pelanggan selepas admin ambil duit admin selepas mesin ATM kembali normal.Habislah duit kena curi...apa yang perlu admin lakukan.Salah siapa dalam kes ini?

Apa yang harus kita lakukan kalau terjadi kes keluarkan duit di ATM tapi tak berjaya.... dalam masa yang sama baki duit dalam akaun ditolak?

Apa yang admin lakukan selepas mengetahui duit admin dipotong walaupun transaksi tak berjaya?
 

Apa yang admin lakukan ialah admin call Hotline CIMB Bank.Admin  laporkan kepada pihak bank masalah duit tak keluar tetapi transaksi berjaya. Contohnya  admin keluarkan duit menggunakan kad CIMB tapi pergi cucuk duit di ATM Maybank (MEPS), kena call CIMB terus.Kalau call Maybank pun dia akan suruh buat report dengan CIMB.

Pihak customer service akan ambil segala maklumat termasuk bagaimana kejadian boleh berlaku, masa, tempat.. beserta butiran peribadi anda untuk pengesahan seperti nombor akaun bank. Resit ATM kalau ada boleh dirujuk untuk tengok masa dan tempat bank. 


Pihak customer service akan buat laporan dan bagi nombor rujukan report.Sila simpan nombor rujukan yang diberikan untuk rujukan masa hadapan.Pihak customer service bagitau admin yang proses akan mengambil masa dan wang akan dikembalikan dalam masa 15-30 hari bekerja.

Tapi alhamdulillah duit admin dikredit balik dalam akaun termasuk charge service sekali dalam masa 1 minggu.

Kesimpulannya,admin jadi trauma sekejap nak keluar duit kat MEPS.Hahahaha.

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca