Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Cara daftar Portal MyASNB dan Semak ASB Secara OnlineAssalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Tahukan anda Amanah Saham Bumiputra (ASB) tidak lagi menggunakan buku akaun untuk tambah pelaburan, keluar duit atau kemaskini ?  Jadi tiada lagi cetakan rekod transaksi dan juga baki terkini dalam buku akaun yang boleh disemak / rujuk. Agak menakutkan bukan.

Walau bagaimanapun semakan masih lagi boleh dilakukan, iaitu di kaunter dan juga secara online melalui Portal MyASNB. Bukan hanya ASB, malah portal ini memberi akses kepada kesemua produk unit amanah ASNB iaitu ASB, ASB2, ASW 2020, ASM, AS1M, ASD, ASN, ASN2, ASN3 dan ASG.

Apa yang admin lakukan ialah admin bawa buku ASB yang lama bersama kad pengenalan ke pejabat POS dan beritahu nak kemaskini nom akaun ASB yang baru 12 digit.Jangan lupa isi borang kemaskini maklumat MYASNB untuk nombor telefon bagi tujuan penghantaran TAC.  Setelah selesai balik ke rumah dan buka laman web MyASNBUntuk mengakses perkhidmatan online yang ditawarkan MyASNB, anda hendaklah terlebih dahulu mendaftar sebagai pengguna MyASNB menerusi laman web di atas. 

Ikuti langkah-langkah berikut untuk mendaftar akaun MyASNB:
1.    Semak nombor akaun ASB anda yang baharu (12 digit) dan kemaskini nombor telefon bimbit (untuk penghantaran TAC) di cawangan atau agen ASNB. Gunakan nombor akaun baharu ini bila mendaftar.
2.    Pergi ke www.myasnb.com.my/.
3.    Klik pada pautan "Mari daftar Portal MyASNB Sekarang".
4.    Ikuti langkah-langkah seperti di arahkan untuk mendaftar. Setelah selesai pendaftaran, kata laluan sementara akan diberikan.
5.    Setelah akaun Portal MyASNB anda diaktifkan, lakukan log in kali pertama (klik pada pautan ‘Log Masuk Kali Pertama’) dengan menggunakan ID Pengguna dan kata laluan sementara. Selepas itu, sistem akan meminta anda supaya menukar kepada kata laluan yang baru.
6. Selepas itu,anda cuba login balik dengan kata laluan yang baru.Tahniah anda telah berjaya.Anda boleh semak baki akaun anda.Jika anda ada 2 akaun iaitu ASB dan Wawasan maka ianya akan tertera pada skrin  monitor. 

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca