Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Alcatel Onetouch Flash Plus Phablet 5.5 inch dengan rear camera 13MP, Camera Selfie 8MP autofocus hanya RM 560

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Alcatel kembali mengeluarkan gadget terbarunya dimana sebelum ini telah memperkenalkan One Touch Flash.Kini  Alcatel kembali dengan versi Flash Plus pula. 

Tidak jauh berbeza dengan versi sebelumnya Alcatel Flash Plus ini lebih mengutamakan pada  kamera depan atau yang biasa kita gunakan untuk berselfie, dan Alcatel ini mengusung kamera depan dengan resolusi 8MP berbanding 5MP sebelum ini.Alcatel Flash Plus memiliki kelebihan pada ketebalannya yang hanya 8 mm serta berat hanya 147 gram saja.

Alcatel Flash Plus ini termasuk smartphone cukup bertenaga yang di dukung dengan mempercayakan kepada chipset MediaTek MT6752 yang didukung dengan prosesor octa-core ARM Cortex-A53 yang mempunyai kelajuan 1,5GHz dan  RAM 2GB dan  grafik dari MaliT760MP2, dan bateri 3500 mAh.



Alcatel Flash Plus hanya boleh didapati melalui Lazada sahaja memandangkan pihak Alcatel telah bekerjasama dengan Lazada untuk memasarkan produknya.Pelancaran produk ini di Malaysia setakat ini belum diketahui namun Alcatel Flash Plus boleh didapati di  Lazada Thailand,Lazada Indonesia dan Lazada Philipina.Dengan harga yang kompetatif dengan specfikasi hardware pasti menarik perhatian orang ramai untuk memilikinya.



Phone              : Alcatel Onetouch Flash Plus
Manufacturer   : Alcatel
Announced      : April 2015
Status              : Available - May 2015
Colors              : Slate/Gold
Form Factor    : Candybar
Dimension       : 152.3 x 76.4 x 8 mm
Weight             : 147 g
2G Network    : GSM 900 / 1800 / 1900
3G Network    : HSDPA 900 / 2100
4G Network    : LTE band 1(2100), 3(1800), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)
Messaging       : SMS, MMS, EMail, IM
Type                 : Capacitive touchscreen
Colors              :16M colors
Size                 : 5.5 inches  
Resolution       : 720 x 1280 pixels
Pixel Density   : 267 ppi
OS                   : Android OS, v4.4.x (KitKat)
Processor        : Octa-core 1.5 GHz Cortex-A53, Mediatek MT6752M   
GPU                : Mali-T760MP2       
RAM                : 2 GB
Internal Memory         :16 GB
External Memory        :microSD, up to 32 GB
Camera                       :13 MP, 4128 x 3096 pixels   
Flash               : LED flash
Features          : Auto focus, Geo-tagging, Touch Focus, Face Detection, HDR, Panorama
Video               :1080p@30fps
Secondary      : 8 MP, AF
Type                : Li-Ion Battery
Capacity          : 3500 mAh

Perdana Menteri, DS Najib Umum Bayaran Bantuan Khas Kewangan bagi penjawat awam tahun 2015

ongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) berharap gaji minimum penjawat awam RM1,200 sebulan antara yang bakal diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Himpunan Penjawat Awam dijadual Rabu ini. Presidennya Datuk Azih Muda berkata ini kerana kenaikan gaji itu dari RM900 kepada RM1,200 sebulan mampu meringankan penjawat awam untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. "Sudah tentu penjawat awam tertunggu-tunggu kenaikan gaji mereka. Mereka harap Najib akan umumkan sesuatu yang menggembirakan mereka dalam menyambut Ramadan dan musim perayaan Aidilfitri tidak lama lagi," katanya di sini hari ini. Beliau berkata selain itu Cuepacs turut meminta elaun rumah penjawat awam di Semenanjung, Sabah dan Sarawak diselaraskan memandangkan sewa rumah agak tinggi pada masa ini. Katanya ada kalangan penjawat awam menerima elaun rumah pada kadar RM180 sebulan sedangkan kadar sewa rumah paling rendah lebih RM300 sebulan.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) berharap gaji minimum penjawat awam RM1,200 sebulan antara yang bakal diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Himpunan Penjawat Awam dijadual Rabu ini. Presidennya Datuk Azih Muda berkata ini kerana kenaikan gaji itu dari RM900 kepada RM1,200 sebulan mampu meringankan penjawat awam untuk menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. Sudah tentu penjawat awam tertunggu-tunggu kenaikan gaji dan turut meminta elaun rumah penjawat awam di Semenanjung, Sabah dan Sarawak diselaraskan memandangkan sewa rumah agak tinggi pada masa ini kerana ada kalangan penjawat awam menerima elaun rumah pada kadar RM180 sebulan sedangkan kadar sewa rumah paling rendah lebih RM300 sebulan.

Perdana Menteri, DS Najib hari ini mengumumkan Bayaran Bantuan Khas Kewangan RM500 sebagai persiapan Hari Raya kepada penjawat awam bagi Gred 1 hingga Gred 54.Pengumuman dibuat melalui Rancangan Khas di RTM1 sebentar tadi.

Perdana Menteri turut mengumumkan Bayaran Bantuan Khas Kewangan RM250 kepada pesara kerajaan bagi menghargai jasa bakti mereka. Katanya, pembayaran bagi bantuan khas itu akan dibuat pada 25 Jun ini.Selain itu, elaun rumah turut diselaraskan menjadi RM 300 sebulan.

Qoo10 Malaysia promosi Samsung Note 2 lte version hanya RM 499 sahaja

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Walaupun muncul handphone baru silih berganti namun dalam pencarian handphone berskrin besar seperti 5.5 inci di mana wujud persaingan sengit antara pengeluar handphone..

Admin masih lagi terkial-kial mencari phablet yang betul betul berbaloi dengan nilai wang dengan budjet tidak seberapa. Pada asalnya admin berura-ura untuk memilih Samsung Note 2 lte version sebagai phablet pilihan memandangkan ia adalah flagship phone pada tahun 2012 dan masih lagi relevan untuk digunakan sehingga kini.Sehinggalah admin terlihat promosi dari Qoo10 Malaysia iaitu Note lte 32gb harga RM 499. Fuyooo murahnya. Memang terbaik murahlah jika dibandingkan dengan harganya dengan phablet yang lain seperti Honor 4x ataupun Lenovo A7000.


Malangnya promosi adalah masa terhad. Jika anda berminat nak beli sila ke sini. Dan jika link ini berjaya membawa anda ke link yang betul.tahniah !!! jika tidak bermakna promosi itu telah pun tamat.

Amalan makan tauhu penyebab buah pinggang penuh dengan batu karang ?

Tahu adalah makanan yang berasal dari negeri China. Penganan ini dikenal dengan beragam nama di Asia. Ada yang menyebutnya tofu, orang Cina sendiri menamainya doufu. Orang Indonesia serta Malaysia dan Thailand lebih suka menyebutnya sebagai tahu. 

Tahu merupakan sumber protein yang sangat bermanfaat untuk kesehatan. Kandungan protein yang tinggi pada tahu, juga dapat dimanfaatkan untuk menjauhkan segala macam penyakit berbahaya.

Namun begitu lain pula ceiruta di negara China, Gara-gara gemar makan tauhu dan minum hanya sedikit air pada setiap hari, seorang lelaki terpaksa menjalani pembedahan membuang sebanyak 420 butir batu karang dari badannya pada minggu lalu. Portal People’s Daily melaporkan, lelaki yang dikenali sebagai He, 55, itu, menjalani pembedahan di sebuah hospital di wilayah Zhejiang, timur China selepas mengadu sakit di bahagian abdomen.
Pemeriksaan awal mendapati, buah pinggang He penuh dengan batu karang, menyebabkan dia terpaksa menjalani pembedahan segera kerana bimbang organnya itu terpaksa dibuang akibat kekurangan air. Pakar bedah yang merawat He, Wei berkata, dia terkejut melihat jumlah batu karang yang dikeluarkan dari buah pinggang pesakitnya itu.

“Saya tidak pernah melihat kejadian seperti ini. Pembedahan memakan masa dua jam dan 45 minit untuk mengeluarkan semua batu karang terbabit.

“Apabila pembedahan selesai, tangan dan kaki saya lenguh. Dulang yang digunakan juga dipenuhi dengan 420 butir batu kecil,” katanya.

Menurut Wei, batu karang itu berkumpul berikutan tabiat He yang gemarkan makanan berasaskan soya terutamanya tauhu.

Jelasnya, produk berasaskan soya buatan penduduk di Dongyang mempunyai kandungan kalsium yang tinggi dan mudah menyebabkan batu karang.- 9 Jun 2015 BEIJING


Sumber Utusan 

Income adsense kali kedua USD 103.37 selepas dapat USD 102.57 pada 25.3.2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Syukur akhirnya akaun adsense admin telah melepasi USD100 dan boleh dikeluarkan tidak lama lagi. Setelah menunggu hampir setahun dan 2 bulan barulah pendapatan kali kedua adsence admin mencapai targetnya.

Bagi setengah orang USD100  terutama blogger adsense expert memang anggap biasa USD100 pendapatan minggu diorang tetapi tidak bagi admin.Hehehehehe. Setahun sekali baru dapat dah merasa,macam dapat BR1M plak.

Adalah diharapkan dengan adanya ole-ole dari adsense ini akan menyemarak kan admin untuk terus beradsense dan berblog sekadar yang termampu.

Apa yang hendak dengan dilakukan denagn ole-ole dari adsense ini?

Hmmm.. sudah tentulah upgrade handphone.Hehehehehe. Kalo boleh yang boleh mengantikan tugas komputer hanya melalui smartphone sahaja.Model apa yang dok impikan tuh? Hmmm tengok budjet juga? Mungkin Samsung Note 3 ? atau Samsung Note 2 kot ? atau Alcatel Flash Plus? Honor 4X?


Mana pilihan hati ?

Strategi mantap Celcom menarik kembali pelanggan setia yang lari ke telco lain dengan memperkenalkan Magic Sim Celcom

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Nampaknya Celcom telah keluarkan pelan prepaid terbaru.Dimaklumkan Celcom  secara rasminya telah memperkenalkan pelan prabayar mereka yang terbaru tahun 2015, di mana seperti pada penawaran Hotlink Hashtag iaitu Celcom menawarkan internet asas 64kbps tanpa had secara percuma. Ini kerana rata-rata pengguna setia Celcom amat pihak Celcom mengikuti langkah Maxis Hotlink Hashtag dengan free basic internet akhirnya termakbul juga impian mereka menerusi Magic Sim ini.


Kad sim prabayar ini akan ditawarkan pada harga RM5, dan ia hadir dengan masa penggunaan selama 5 hari selepas sim ini diaktifkan..Untuk pembelian kad-SIM pihak Celcom menawarkan 200MB secara percuma, selain untuk setiap tambah-nilai, mereka turut menawarkan data tambahan secara percuma. . Pengguna perlu memastikan akaun mereka terus kekal aktif dengan membuat tambah-nilai. Untuk tambah-nilai RM5 pengguna akan menerima 50MB data internet laju secara percuma, 100MB untuk RM10, dan 300MB untuk RM30.




Apa yang menarik dan kelebihan Celcom Xpax Magic SIM  2015

  •  Unlimited Internet (Free Basic Internet) sepanjang tempoh sah aktif untuk aplikasi social seperti Whatsapp, Wechat dan LINE.
  •  200MB Internet berkelajuan tinggi (high speed internet 4G LTE up to 75Mbps)
  •  20 minit panggilan percuma dan 20 SMS percuma kepada nombor Celcom yang lain.
  • Plan Prepaid Celcom termurah setakat ini dengan harga pek cuma RM5.
  • Call rate serendah 12 sen/min kepada semua nombor.
  • Tiada caj PPU Celcom dikenakan jika kehabisan kuota cuma speed internet akan dikurangkan
  • Kuota Internet yang belum habis digunakan akan dibawa ke bulan seterusnya
Xpax Magic SIM ini juga didatangi dengan Plan Internet yang harian, mingguan dan bulanan seperti berikut:


Bagi pelanggan Celcom sedia ada, pengguna boleh beralih ke rangkaian Magic SIM ini dengan menghantar SMS “MIG MAGIC” ke 28882, selain Celcom turut menawarkan MNP ke pakej baru ini bagi pelanggan dari rangkaian lain.

Kesimpulannya, satu pelan yang menarik.yang pasti free basic internet adalah kunci tarikan sebenarnya untuk pengguna setia Celcom  untuk terus bersama mereka.Mungkin pengguna pengguna celcom yang "berpaling tadah" sebelum ini  akan kembali ke Celcom Magic Sim.Kita tunggu dan lihat.

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca