Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Tips Hilangkan Kesan Lebam Akibat Lovebite

Satu  tips buat suami isteri atau pasangan kekasih yang tengah hebat melayari badai berahi. Sebut sahaja ciuman pasti ramai yang menggambarkan ciuman yang penuh ghairah sama ada di mulut, di leher mahupun di buah dada isteri.Tidak dinafikan suami atau isteri pasti sudah biasa dengan ciuman manja lovebite ini..LOVEBITE (gigitan cinta) adalah lebam sementara atau tanda tanda bewarna biru keungguan akibat perbuatan mencium, menghisap atau menggigit kulit dengan kuat sehingga kulit tertarik dan menyebabkan pecah darah di bawah kulit tersebut.


Kesan lovebite yang terhasil mengambil masa untuk hilang antara 4-12 hari ditubuh seseorang dan kelihatan sama seperti lebam biasa.


Tips Nak Hilangkan Kesan Lovebite/Lebam Biasa


Secara umumnya, hickeys/lovebite boleh dihilangkan dengan meletakkan ais. Tapi sebenarnya, cara hilangkan lovebite ni berkesan hanya untuk lovebite yang terhasil kurang dari 10 minit.Cara kedua ialah kesan kulit lebam  boleh dirawat dan disembuhkan dengan menggunakan bahan-bahan seperti bawang putih dan bawang merah. Satu lagi bahan yang perlu anda cari adalah daun jambu batu.

  1. Mula-mula, anda sediakan 2 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih dan 3 helai daun jambu batu.
  2. Kemudian anda tumbuk halus ketiga-tiga bahan tadi.
  3. Pupuk pada tempat bekas lebam pada tubuh anda.
  4. Balut dengan kain yang bersih dan biarkannya hingga kering.
  5. Ulangi langkah ini sampai kesan lebam anda hilang.Selamat Mencuba !!!!

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca