Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Cara Untuk Blog Anda Mudah Dicari Dan Mendapat Lebih Banyak Pelawat Dari Search Engine

Salam Sejahtera,

Secara default Blogger memaparkan tajuk blog anda pertama, diikuti oleh tajuk post blog anda. Seperti yang anda mungkin perasan ini adalah tidak baik kepada SEO. Adalah penting  bagaimana membuat tajuk post anda muncul dahulu supaya blog anda  lebih banyak pelawat dari enjin carian.


Mengapa perlunya Tukar Tajuk?

Ia agak penting untuk mempunyai Tajuk Blog Post disusun dengan baik untuk melihat blog anda akan dipaparkan pada hasil carian google. Cara ini lebih ramai orang akan klik pada link anda apabila mencari google kerana tajuk pos adalah lebih relevan daripada nama post anda.

Contoh Keputusan Carian Google:
Anda adalah yang paling mungkin untuk klik pada imej bawah ketika mencari google untuk kata kunci "penjana mencerminkan imej". Sebabnya adalah bahawa fikiran anda membaca teks dari kiri ke kanan. Jadi masuk akal untuk mempunyai tajuk yang lebih penting di sebelah kiri.Bagaimana untuk Tukar Tajuk:  1. Go to Layout>edit HTML in your Blogger dashboard.
  2. Search for this tag: <title><data:blog.pageTitle/></title>e
  3. Replace this tag with the following code:
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'> <title><data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> </b:if>

4. Save template blog anda dan kesan perubahan yang dibuat adalah seperti gambar dibawah.
5. Kesan ini mengambil masa 2-3 hari untuk dilahat dalam carian google.
Selamat mencuba!!!

1 comment:

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca