Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Minum Kopi Boleh Membantu Anda Membakar Lemak

Adakah anda tahu bahawa salah satu kandungan bahan produk pelangsing atau pembakaran lemak mengandungi kafein  ?

Ada sebab yang baik untuk itu kafein adalah salah satu bahan-bahan semulajadi  yang benar-benar telah terbukti untuk membantu pembakaran lemak.Beberapa kajian menunjukkan bahawa kafein boleh meningkatkan kadar metabolisme oleh 3-11% .

Kajian lain menunjukkan bahawa kafein khusus boleh meningkatkan pembakaran lemak, sebanyak 10% pada individu gemuk dan 29% pada orang kurus.Walau bagaimanapun, adalah mungkin bahawa kesan-kesan ini akan berkurangan dalam peminum kopi jangka panjang.

Selain itu,beberapa kajian menunjukkan bahawa kafein boleh meningkatkan pembakaran lemak dalam badan dan meningkatkan kadar metabolisme.

Jom kita minum kopi !!

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca