Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Mesti Baca : Penipuan Dalam Penjualan Vitamin C Organik Di Internet

Vitamin C Organik ??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini  Admin berkongsi tentang isu Vitamin C Organik & Vitamin C Dr Holland yang semakin popular kebelakangan ini di internet yang mendakwa baik untuk kulit dan disyurkan oleh pakar kulit. Sebenarnya terdapat terlalu banyak blog dan FB page yang menjual vitamin C yang dikatakan organik ini dan penjualannya mendapat tempat menyebabkan ianya tumbuh bagai cendawan lepas hujan.Mereka menjual vitamin C organik dengan harga RM 30-55 bagi 30 biji. Apa yang admin simpulkan ianya sangat mahal berbanding vitamin C biasa di pasaran yang boleh didapati dengan harga RM 29.90 bagi jenama 21 Century bagi 1000mg.Admin sendiri hampir terpedaya dengan testimoni-testimoni yang digembar-gemburkan dan yakin ianya pasti berkesan memandangkan harganya mahal dan disyurkan oleh pakar kulit.Tetapi sebenarnya admin makin keliru tentang vitamin C yang dikatakan organik dan admin telah membuat google di internet dan menemui satu artikel agak penting untuk dikongsikan bersama anda semua.

Tahukah anda, sekiranya anda merujuk di laman web KKM, nombor rujukan kelulusan KKM yang dinyatakan oleh penjual vitamin c organik sebenarnya adalah kelulusan untuk Sustained Release Vitamin C Shaklee 500mg.
Mengejutkan bukan?? Patutlah produk Vitamin C Shaklee kebelakangan ini mengalami kehabisan stok.

2 comments:

 1. Anonymous4:50 AM

  tipu di sini bermaksud.
  tipu jenama?
  tipu harga? mana lebih mahal? shaklee atau organik?
  adakah?

  ReplyDelete
 2. Penjual menjual vitamin c organik kononnya dari Holland sedangkan ianya menjual vitamin c shaklee dalam bentuk loose pack.

  ReplyDelete

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca