Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Akhirnya dapat beli Xiaomi Mi Note Original Malaysia set RM 999 guna duit income dari blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Syukur alhamdulillah akhirnya hajad admin untuk memiliki handphone baru telah tercapai.Terima kasih kepada pihak Nuffnang dan Mobicow yang merealisasikan hajat admin ini? Tanpa bantuan mereka tak mungkin admin  berjaya memilikinya.
Inilah hasil income dari blog admin yang selama ini menunjukkan hasil sen sen yang dihimpun sejak lama dan akhirnya menjadi bukit wang.Dengan hasil kumpul income dari kedua-duanya admin berjaya mengumpulkan RM 500 dari income blog.So admin mahukan ianya sesuai yang boleh diingati dari hasil titik peluh admin tanpa jemu.Hasil ini admin beli handphone.

Sebelum ini admin beli handphone Xiaomi redmi Note 2 pada tahun 2015 dan usianya sudah menjangkau setahun lebih dan masih berfungsi hingga sekarang.Untuk makluman semua handphone Xiaomi redmi Note 2 juga dari hasil income blog dari iklan adsense.Hahahaha..income dalam senyap..walaupun ambil masa namun hasilnya tidak mengecewakan.

Jadi kenapa admin pilih Xiaomi Mi Note ? Walaupun ianya model lama yang dikeluarkan tahun 2015 pada harga RM 1500 pada masa itu.Namun ianya masih mahal pada pandangan admin walaupun dimaklumkan handphone ini adalah flagship phone dari Xiaomi.Tetapi apabila Xiaomi kelaurka model terbaru iaitu Xiaomi Mi Note 2 bari-baru ini maka harganya telah jatuh menjadi bawah RM 1000. Admin beli dengan Directd sebab syaikat ini tawarkan model ori Malaysia set berbanding syaikat lain yang menawarkan harga yang sama tetapi model import.

Xiaomi Mi Note telah mendapat ulasan yang baik dari pengulas handphone yang menyatakan ianya hampir setanding dengan handphone flagship seperti Samsung Note 4 dan Iphone 6 Plus dari segi kualiti.Apa yang yang menyebabkan admin pilih Xiaomi Mi Note .

- skrin besar 5.7 in
- RAM 3 gb
- memori 64 gb
- camera ada fungsi OIS (hanya handphone flagship ada OIS)
- camera selfie cantik walaupun 4mp 
- pakai cip snapdragon 801 (cip handphone flagship)


Kesimpulannya,admin selesa dengan Xiaomi Note.Hajat untuk memiliki flagship seperti LG 4/5 atau Samsung 5 / 7 memang tak mampu.Tapi ini sudah memadai kerana ianya sempurna bagi admin.

Tq kerana sudi membaca post ini.

1 comment:

  1. There's a chance you are eligible to receive a Apple iPhone 7.

    ReplyDelete

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca