Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Tambah nilai RM 30 dapat kuota 3 GB internet secara percuma

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebelum ini kita disajikan oleh telco-telco prepaid di Malaysia yang menawarkan internet asas percuma dengan kelajuan 64kbps di mana telco Maxis dilihat sebagai pencetusnya dan kemudian diikut oleh telco-telco lain selepas itu. 

Nampaknya trend terkini apabila pihak telco seperti Tone Excel dan UMobile mula menawarkan internet kelajuan penuh berjumlah 1 gb sebulan secara percuma dengan setiap tambah nilai RM 30. 

Starter pack UMobile Power Prepaid iaitu plan prepaid terbaru dan dijangka akan menjadi persaing utama kepada Xpax Magic SIM, DiGi Smart prepaid dan juga Hotlink serta Tone Excel. Plan ini menawarkan internet percuma kuota  1 Gb dengan toup minima RM 10 dan pastikan nombor tersebut kekal aktif.


 

Harga Umobile Power prepaid ini, harganya adalah RM8.50 sahaja dengan RM5 kredit disediakan untuk anda. Selain itu, anda juga akan mendapat 200MB high speed internet secara percuma dan panggilan percuma selama 10 hari.

Apa yang menarik dan kelebihan Umobile Power Prepaid:-


  • Free 1GB high speed internet setiap bulan
  • Free basic internet (64kbps speed) sehingga 2GB/month
  • Free 200MB high speed internet (selepas diaktifkan)
  • Free Call selama 10 hari – 150 minit (selepas diaktifkan)
  • Harga Starter pack yang murah iaitu cuma RM8.50 dengan RM5 preloaded kredit.
  • Caj serendah 8sen/SMS ke semua rangkaian
  • Caj serendah 5sen/30sec atau 10sen/minit ke semua rangkaian.
  • minit panggilan percuma kepada semua nombor Umobile setiap bulan mengikut tambah nilai.


Kesimpulannya, untuk dapat kuota  1GB internet percuma kelajuan tinggi ini  adalah anda perlu topup  RM30  setiap bulan untuk mendapatkan tempoh aktif selama 30 hari. Ini kerana masa tempoh aktif dikira dengan kadar RM1/sehari.

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca