Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Topup RM 30 percuma kuota internet 1 gb untuk sebulan dari Tune Talk / Tone Excel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bercakap tentang telco di Malaysia sebelum ini Maxis yang menawarkan internet percuma dengan syarat dalam tempoh aktif dengan kelajuan paling minima iaitu  64kps.Dengan kelajuan 64kps ini yang hanya sesuai untuk aplikasi Whatsapp,telegram dan sebagaianya tetapi tidak sesuai untuk melayari internet. Walaubagaimana pun kini terdapat telco Tone Excel menongkah arus dengan menawarkan tawaran yang lebih baik dengan hanya topup RM 30 bagi tempoh aktif sebulan dan layak dapat kuota internet 1gb percuma dengan kelajuan penuh.

Saya  mendapat maklumat tentang kad prepaid ini dari adik ipar saya menggunakannya. Harga sekeping Simkad ToneExcel ini adalah RM95 (harga terkini) manakala didalamnya terdapat topup RM30. Talian yang digunakan adalah talian TuneTalk (Dimiliki oleh TuneGroup dan juga Celcom). Kadar panggilan seminit adalah 28 sen, SMS 10 sen. Untuk data pakage, RM42 sebulan (1 Gb).Pada pendapat saya, ini adalah persaingan yang cukup bagus terutama kepada pengguna prepaid.

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca