Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

UBitMenu: Tukar kepada Menu Classic MS Office 2007/2010/2013

Assalamualaikum dan Salah Sejahtera.

Untuk kali ini admin ingin berkongsi satu perisian bagi pengguna MS Office tegar versi tahun 2003 atau tahun 2000. Ini adalah kerana ada sesetengah pengguna hingga kini masih lagi kekok untuk menggunakan menu baru versi terkini seperti mana admin sendiri mengalaminya.

Terkial-kial mencari icon-icon yang dikehendaki dalam menu baru masih tidak jumpa jumpa.Ini menyebabkan admin terpaksa buang masa mencari setiap satu icon yang dikehendaki malah adakalanya stress pun ada.Tetapi jangan bimbang kerana wujud perisian yang membolehkan menu lama versi 2003 dikembalikan kepada MS Office versi terkini.

Perisian itu adalah "UBitMenu: Menu Klasik" di mana ianya berfungsi membawa kembali menu klasik yang pengguna telah digunakan untuk MS Office 2003 dan versi sebelumnya. Ia sebenarnya mewujudkan satu tab baru dalam Office 2007 semasa sistem tab supaya anda boleh dengan mudah bertukar-tukar antara menu klasik dan menu reben semasa jika anda mahu. Permohonan ini adalah percuma jika ia digunakan dalam persekitaran rumah dan kos € 10 jika ia adalah untuk digunakan dalam persekitaran perniagaan.

Menu Ms Office Versi Terkini

Menu Ms Office Versi 2003 dan sebelumnya

Downloads:

Download from Official Site – 360kb

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca