Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Hamil Anak Luar Nikah, Kepada Siapa Hendak Mengadu?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pendedahan terhadap kes pembuangan bayi ini seolah-olah menggambarkan bahawa manusia sudah hilang sifat kemanusiaan. Semua ini berpunca daripada keruntuhan moral masyarakat di negara ini khususnya dalam kalangan generasi muda yang terjebak dalam pergaulan bebas sehingga melakukan hubungan seks luar nikah. 

Banyak pihak berpendapat bahawa generasi muda ini dipengaruhi gaya hidup bebas masyarakat Barat yang sering dipertontonkan di media massa mahupun Internet. Kebanyakan pasangan yang membuang bayi disebabkan mereka ingin menutup keaiban yang dilakukan sehingga melahirkan anak luar nikah.

Perbuatan anda pada hari ini sebenarnya telah mencorakkan kehidupan anda pada masa hadapan.Saya percaya tentu sekali setiap tahun anda sering kali mendengar kes-kes bayi yang tidak bersalah dibuang ke dalam tong sampah...bayi yang tidak berdosa diratah dengan lahapnya oleh anjing-anjing liar.

Jika Anda Kini Hamil Anak Luar Nikah

Sanggupkah anda membuat perkara yang begitu ‘kejam’ kepada darah daging anda sendiri? Sanggupkah anda menerima azab seksaan dari Allah SWT atas dosa perzinaan anda dan juga dosa membunuh?
Sanggupkah anda menghadapi ‘jemputan’ sakaratul maut ketika anda melahirkan anak luar nikah dalam tandas?

Anda masih belum terlambat. Masih ada lagi jalan penyelesaian untuk anda menghadapi masalah ini.Hadapilah dengan tabah dan penuh keinsafan dalam diri. Jangan hadapi semua ini dengan sendirian !!!
JANGAN SESEKALI MELAKUKAN PERKARA SEPERTI GAMBAR DI ATAS

Jika anda yang berusia 18 tahun ke atas dan kini mengandung luar nikah,  dapatkan khidmat nasihat atau tempat perlindungan.Sila hadirkan diri ke Pejabat Kebajikan Masyarakat yang terdekat dengan kawasan anda.
Kakitangan JKM bukanlah HAKIM yang akan menjatuhkan hukuman terhadap apa yang berlaku. Pihak JKM akan membantu anda kerana Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat mempunyai sebuah rumah perlindungan khusus untuk Ibu Mengandung Anak Luar Nikah iaitu di Batu Gajah, Perak.
 
 

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca