Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Teknik Pengambaran Video Chroma / Greenscreen Film Saiful Bahari?Menggunakan alat-alat yang mudah didapati di sekitar rumah dan beberapa peralatan asas video editing di komputer rumah anda, dapat mewujudkan satu sentuhan video ala Hollywood dengan mudah mudah.
 
Teknik Chroma adalah teknik filem yang menggabungkan dua track video, kemudian mengeluarkan warna dari satu track video (menjadikannya telus) untuk mendedahkan video atau imej lain di belakangnya. Teknik ini juga dirujuk sebagai color keying, colour-separation overlay greenscreen, and bluescreen.

Anda akan melihat ia kebanyakannya teknik ini digunakan untuk siaran ramalan cuaca pada berita malam atau besar bajet filem Hollywood yang menggabungkan komputer imej yang dijana dan animasi dengan pelakon dalam kedudukan studio di hadapan latar belakang biru atau hijau yang besar.


 
Kaler biru dan hijau dipilih kerana mereka adalah jauh sekali dalam warna dari yang warna kulit. Ia tidak biasanya perlu warna-warna ini, tetapi warna hijau dan biru ini seolah-olah menghasilkan kerja yang terbaik dalam filem dan video digital.
 
Anda mahu pelakon anda untuk memakai warna yang berbeza dengan bahan skrin yang digunakan (melainkan jika anda mahu deliberatley bahagian mereka hilang).Dan ia adalah penting bahawa anda mendapatkan lebih cahaya pada latar belakang sebagai bayang-bayang akan membuat ia sukar untuk mendapatkan imej penuh dan akan muncul di tempat kejadian akhir.
 
Berikut adalah apa yang ia boleh kelihatan seperti dengan bahan asas dari seluruh rumah beberapa:Hebat bukan...selepas nie anda boleh buat video lawatan ke Disneyland ke... Winter Sonata ke...atau Kutub Utara... :) Selamat mencuba...!!

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca