Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Mesti Tonton : Nenek Gayung Filem Komedi Yang Lucu dan Seksis

 Assalamualaikum dan Salm Sejahtera,

Admin berkesempatan menonton cerita Nenek Gayung di Astro yang mana film bergenre komedi horor yang dibintangi ole pelakon Nikita Mirzani, Zakky Zimma, Yadi Sembako, Bajaj, Kiwil, Yurike P dan lain-lain. Admin agak terhibur dan komedi yang ada dalam filem itu.Dengan ada sarikata bahasa Melayu lagi memudahkan admin untuk memahami dialog-dialog dalam filem ini yang kadangkala susah nak difahami.

Filem ini telah diangkatkan dalam layar perak bersandarkan  tentang legenda nenek gayung yang meresahkan masyarakat di Indonesia. Dikhabarkan sesiapa yang bertemu dan berbicara dengan arwah sang nenek gayung, maka akan meninggal dunia selepas7 hari kemudian. Gambaran tentang Nenek Gayung adalah  arwah sang nenek selalu membawa tikar dan gayung.

Serba sedikit cerita dari file mini iaitu Duta (Zakky Zimma) yang diputuskan oleh pacarnya, hampir bunuh diri di sebuah jembatan, tetapi diselamatkan oleh seorang gadis cantik bernama Dewi (Nikita Mirzani). Disinilah kedekatan mereka dimulai, hingga setiap malam Duta selalu menjemput Dewi di jembatan itu.

Anehnya sosok Dewi yang dilihat oleh Duta, berbeda dengan yang dilihat orang lain. Yang nampak di pandangan orang lain, Dewi adalah sosok Nenek Gayung. Teror mulai menghantui kontrakan Duta, ketika dia menghilang karena ingin di jodohkan oleh ibunya. Apakah kesudahan filem ini..seeloknya anda saksikan sendiri.
Jelmaan Nenek Gayung

Lakonan mantap Zakky Zimma, meningatkan admin kepada filem lakonan dalam filem Ada Apa dengan Pocong.Satu filem yang membuatkan admin tidak kering gusi melihatkan telatah lakonan Zakky Zimma,namun disebabkan admin muat turun di internet maka tiada sari kata dalam bahasa melayu untuk membolehkan admin lebih memahami jalan ceritanya.Walaubagaimana pun tanpa sarikata bahasa melayu pun,admin masih boleh ketawa terbahak-bahak…:)
No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca