Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Jom Buat Cheesy Wedges KFC Sendiri Di Rumah

Cheesy Wedges.. it's sooo yummy!
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kini KFC Cheesy Wedges dah boleh dibuat di rumah. Tak perlu susah nak ke KFC. Dengan bahan-bahan yg sedia ada di pasaran, untuk buat Cheesy Wedges ini adalah semudah ABC.Tentu korang penah makan cheesy wedges KFC, dengan sos cheese  yang lazat hingga menjilat jari dan ada yang sampai menjilat kotak sekali. Hehehehehe....
Serbuk Chezzy
Terbayang-bayang lemak berkrim rasanya memang tak leh tahan kan.. kalau saya pi KFC mesti order Cheesy Wedges, macam dah jadi satu menu wajib. Hari ni saya makan cheesy wedges buatan sendiri, di mana sos cheesy wedges ni saya beli dekat Forum Carigold.com. Sedap sangat, kalo ikut rasa  99% macam sos cheesy di KFC.  Bahan-bahannya yang lain ada di pasaraya  dan mudah  pulak nak sediakannya.

Kalau korang jimat duit,so tak payah dah pi beli KFC dah lepas ni.. Buat je kat rumah sepinggan boleh kongsi makan satu family. Mudah, sedap dan murah ! Pertama sekali anda perlu dapatkan potato wedges dan yang kedua, anda perlu ada Cheese Powder.
Cara penyediaan cheese sauce yang amat mudah, cuma perlu tambahkan dengan air panas dan kacau hingga sebati.Sila ikut cara menyediakannya seperti di bawah ini :-

Masuk serbuk dalam mangkuk

Tambah air panas dan kacau

Sos Chezzy yang dah siap :)

Inilah Cheezy Wedges Yang Dihasilkan. Yummy bukan!!!

Anda berminat mencuba membuat cheesy wedges KFCdi rumah... saya rekemen penjual CHEZZY ALONSOO dari Carigold.com untuk mendapatkan harga terbaik dan lagi berbaloi. Maklumat di bawah dipetik dari info penjual Alonso dari forum Carigold.Com. Kenapa saya beriaya-ia rekemen penjual nie...tiada udang di sebalik batu okay..sekadar tolong sahaja dan berkongsi kesedapan Sos Chezzy dengan korang semua. :)

Korang boleh contact saudara Alonso ( Ebby sabillullah ) dari Forum Carigold.com di talian 017-2078626 untuk order serbuk Cheezzy ini:-

Harga untuk sepeket 200 gram : RM10
Jika poslaju utk SEMENANJUNG :
200gm = RM10 sepeket + RM6
400gm = RM20 utk 2 peket + RM6
600gm = RM30 utk 3 peket + RM7
800gm = RM40 utk 4 peket + RM9
1KG = RM50 utk 5 peket + RM9

Kos poslaju ke SARAWAK:

200gm = RM10 sepeket + RM9
400gm = RM20 utk 2 peket + RM9
600gm = RM30 utk 3 peket + RM10
800gm = RM40 utk 4 peket + RM12
1KG = RM50 utk 5 peket + RM12

Kos poslaju ke SABAH:
200gm = RM10 sepeket + RM9
400gm = RM20 utk 2 peket + RM9
600gm = RM30 utk 3 peket + RM11
800gm = RM40 utk 4 peket + RM13
1KG = RM50 utk 5 peket + RM15


Selamat Mencuba !!!!

2 comments:

  1. Anonymous11:16 PM

    Mekasih sudi share no tel utk order serbuk cheesy wedges ni..memang teringin nak wat sendri memandangkan bole jimat wang dn bole letak sebanyak mana pos sos atas wedges ni hehe..nak order dn cuba wat sendiri..skali lg thanks..

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:00 PM

    La : Thanks for sharing info cheezy.
    Have a visit at my blog :
    http://lachanteq.blogspot.com

    ReplyDelete

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca