Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Rawatan Kanak-Kanak Sumbing Secara Percuma Melalui Program Gift Of Smile

Tahukah anda bahawa dianggarkan 1 dalam setiap 700 bayi yang baru dilahirkan di Malaysia boleh didiagnosis dengan bibir atau lelangit atau sumbing. Walaupun keadaan ini dilihat tidak mengancam nyawa namun kesan psikologi yang besar kepada kanak-kanak yang mengalami masalah sumbing boleh menghalang kanak-kanak ini dari hidup normal seperti kanak-kanak lain.

Charities Ronald McDonald House (RMHC) Malaysia telah ditubuhkan di Malaysia pada bulan Februari 1990 sebagai sebuah pertubuhan bukan keuntungan (NGO). Menerusi Melalui Program Gift Of Smile diwujudkan pada tahun 2004, lebih daripada RM2.9 juta telah digunakan dalam membantu lebih daripada 350 kanak-kanak tempatan dilahirkan dengan 1 peringkat bibir dan lelangit untuk menjalani operasi pembetulan. 


Kerana mereka membesar, kanak-kanak perlu peringkat tambahan & berbeza operasi pembetulan untuk merawat kecacatan kelahiran ini. Mereka mesti mempunyai penjagaan yang betul pergigian, perkhidmatan ortodontik, cantuman tulang alveolar dan juga terapi pertuturan untuk menguruskan atau membetulkan keadaan mereka. Ia adalah satu perjalanan. Sesetengah kanak-kanak mungkin memerlukan sokongan sehingga ke usia 18 tahun.

Jika anda mempunyai masalah kewangan untuk mendapatkan rawatan, McDonald's Malaysia ada memperuntukkan satu dana untuk rawatan sumbing bagi ibu bapa yang memerlukan. McDonald's melalui Ronald McDonald House Charities Malaysia (RMHC Malaysia) telah menaja kos rawatan kanak-kanak yang mempunyai masalah mulut sumbing atau 'cleft lip'.
 
Pengangkutan percuma diberikan kepada keluarga di luar Lembah Klang dan penginapan di Ronald McDonald House (RMH) - PPUKM RM5 / malam.
 
Untuk mencadangkan kanak-kanak yang memerlukan bantuan, sila muat turun borang permohonan atau hubungi RMHC Malaysia Hotline di 012-365 7324.

Keutamaan diberikan kepada keluarga yang mempunyai pendapatan isi rumah sebanyak RM3, 000.00 dan ke bawah.

Ini adalah program dijayakan dengan Hospital Pantai Kuala Lumpur dan PPUKM. 


 Borang Permohonan

Selepas memuat turun dan mengisi borang di atas, terdapat beberapa cara untuk menghantar borang tersebut kepada kami:

1. Scan dan e-mel borang anda untuk azie.manaf@my.mcd.com

2. Post kepada ibu pejabat ke alamat ini:
Cik Norazizan Binti Manaf
Charities Ronald McDonald House (RMHC) Malaysia
Aras 6, Damansara Uptown 3, Bgn. Tabung Haji
No.3 Jalan SS21 / 39, 47400 PJ, Selangor
Tel: 03 7843 3388

3. Fax ke 03 7843 3393  Website Asal
 

1 comment:

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca