Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Keistimewaan Golongan OKU Pakej Internet Streamyx 512 kbps hanya RM45 sebulan ?

Bagi golongan OKU (Orang Kelainan Upaya) yang ingin  memiliki kemudahan internet di rumah, TM telah memperkenalkan pakej khas untuk mereka . Golongan OKU yang berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat berpeluang melanggan internet dengan harga yang lebih murah dari kadar biasa.

Ini adalah salah satu insentif daripada pihak kerajaan kepada golongan istimewaan ini bagi membuktikan bahawa kerajaan amat ambil berat dan prihatin terhadap golongan OKU di Malaysia.

Prosedur untuk melanggan stramyx adalah macam biasa iaitu wajib kena ada talian telefon,di mana untuk talian telefon pun ada pakej OKU ini, sewa bulanan tak kena bayar cuma RM1 untuk caj bulanan manakala dikenakan caj biasa untuk panggilan. Deposit RM75 dikenakan semasa permohonan dan 'Wiring' telepon kena bayar pada kontraktor sebanyak RM50.


Info Tambahan :
  • Bayaran yuran pengaktifan RM75 dikecualikan .
  • Bayaran caj pemasangan modem dikecualikan.
  • Semasa pendaftaran, pelanggan perlu melampirkan salinan kad OKU atau menunjukkan kad OKU kepada staff TM Point.
  • Pendaftaran hanya boleh di buat di TM Point sahaja.
 Kesimpulannya,pada pendapat admin tidaklah keterlaluan sekiranya pihak TM menilai semula harga pakej untuk golongan ini dengan kelajuan minima 512kbps.Pada admin ianya masih lagi agak mahal dengan keadaan hidup sekarang ini.Walaubagaimanapun admin amat harapkan harga pakej minima bagi golongan OKU dalam lingkungan di bawah RM30 sebulan.Kadar itu barulah nampak keistimewaanya.Betul tak.

1 comment:

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca