Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Kit Pengesan DNA babi bantu pengguna mengenal pasti kewujudan DNA babi itu dengan mudah dan cepat.

Umat Islam di negara ini kini tidak perlu bimbang mengenai status halal produk makanan, minuman dan kegunaan harian yang terdapat di pasaran kerana mereka boleh menggunakan alat yang mampu mengesan DNA ba.bi pada barangan tersebut.

Produk ‘Rapid Pork Food Test’ edaran Iftitah Solutions (M) Sdn. Bhd. (Iftitah Solutions) itu merupakan inovasi dari Rusia, pertama kali dipasarkan di negara ini untuk membantu pengguna mengenal pasti kewujudan DNA haiwan itu dengan mudah dan cepat.

Pengurus Iftitah Solutions, Abd. Syukor Othman, 39, berkata, produk tersebut merupakan kaedah terbaik setanding dengan pelaksanaan ujian di makmal.

“Konsep penggunaannya sama seperti alat ujian kehamilan. Pengguna berupaya mengenal pasti kehadiran DNA ba.bi pada makanan dan minuman dengan cepat tanpa melibatkan kos yang tinggi berbanding ujian di makmal.
Description

Ujian immunokromatografik yang cepat, mudah & mesra pengguna untuk pengesanan kualitatif antigen unsur **** dalam makanan, kosmetik, farmaseutikal, premis dan peralatan pemprosesan.

(Rapid and simple user-friendly immunochromatographic test for qualitative determination of porcine meat antigen in foods, cosmetics, pharmaceuticals, kitchen and production facilities).

Kaedah penggunaan:

Ambil botol ujian (disertakan) dan tambah air kosong/mineral.
Tambahkan sedikit sampel makananan/bahan untuk diuji ke dalam botol ujian tadi.
Keluarkan test strips (disertakan) daripada pouch dan rendamkan ke dalam botol ujian tadi selama 5 saat. (Pastikan tidak melebihi had maks. yang dinyatakan).
Letakkan test strips tadi pada tempat yang bersih dan tunggu selama 15 minit.
Selepas 15 minit terdapat 3 kemungkinan keputusan:

a) Positif – Dua garisan berwarna wujud.

b) Negatif – Hanya satu garisan berwarna wujud.

c) Invalid – Tiada garisan wujud.

Nota:

Ujian test strips ini hanyalah ujian saringan dan ujian makmal lanjut hendaklah dijalankan sebelum sebarang berita hendak disebarkan.

Dengan cara yang mudah dan cepat hasil ujian boleh di dapati. Tidak perlu pengetahuan kimia untuk lakukan ujian ini.

Kit pengesan **** ini sangat kecil dan mudah di bawa untuk pengguna yang sering melancong atau ke luar negara. Atau untuk ibu di rumah. Atau untuk sesiapa sahaja.


Pembelian secara online sila ke www.halalkit.com

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca