Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Tips Avoid Sugar : Kuruskan badan menggunakan gula stevia

Kajian menunjukkan kandungan gula yang tinggi di dalam darah sekiranya tidak diserap oleh tisu-tisu sebagai tenaga, ia akan disimpan menjadi lemak. Apabila kandungan lemak menjadi tinggi maka dengan mudahlah ia terbentuk di bahagian-bahagian yang tidak diingini.

Jika sekiranya kita ingin mengurangkan kandungan gula dalam badan (yang menjadi antara punca kegemukan utama dalam badan), kita perlu berhenti dari minum air manis dan gantikan gula tebu dengan gula daun stevia. Kita boleh dapat sumber gula semulajadi dari buah-buahan yang kaya dengan fruktos tapi jangan ambil banyak sangat kerana ia juga sejenis gula yang boleh membentuk lemak.Gula stevia yang dirumus khusus untuk mereka yang menghadapi kenaikan berat badan atau obesiti. Mereka digalakkan untuk menggantikan pengunaan gula kepada stevia sepanjang tempoh menguruskan badan supaya stok-stok gula yang sudah lama tersimpan dalam badan akan dibakar menjadi tenaga jika tiada kemasukkan gula baru dalam badan.

Gula Stevia yang juga dikenali sebagai 'daun ajaib' kerana rasanya manis berkali ganda dari gula tetapi mempunyai 0% kalori, 0% lemak, 0% kolestrol, 0% protin, 0% toksid, 0% glukos dan 0% karbohidrat. Asasnya, semua kadar kemanisan sesuai digunakan kepada badan dan tidak memudaratkan. Ini kerana, Stevia hanya memberikan 'rasa manis' dan mempunyai 0% MUDARAT.

Khasiat Gula Stevia

  • Pemanis semulajadi minuman dan masakan
  • Menurunkan kadar gula dalam darah untuk pesakit kencing manis
  • Melawaskan kencing untuk mengelakkan penyakit batu karang
  • Membunuh bakteria penyebab penyakit
  • Membunuh virus dalam badan
  • Mengurangkan keradangan
  • Membantu menurunkan berat badan - obesiti
  • Membantu melambatkan proses penuaan dan awet muda sekiranya dijadikan amalan hidup dan
  • Menghindarkan penyakit-penyakit kronik dan berbahaya akibat daripada kekurangan alkali dalam badan

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca