Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Punca Sebenar Pengasas Dherbs Jadi Terlajak Gedik di iklan televesiyen atau suratkhabar?

Gara-gara iklan produknya di suratkhabar yang terlebih-lebih selain bapa kepada tiga anak itu sering muncul di kaca televisyen dengan gaya percakapan yang menjengkelkan. 

Akhir-akhir ini boleh tahan juga cemuhan dan kritikan yang dilemparkan kepada pengasas produk kosmetik, D’Herbs Healthy Sdn. Bhd. (D’Herbs),  Datuk Aliff Syukri Kamarzaman

Ikuti sebahgaian temubual dari wartawan  MalaysiaGazette

Datuk perasan tak ada orang yang tidak suka cara Datuk promosi produk sama ada di televesiyen atau suratkhabar?

Saya memang perasan. Perasaan saya amatlah gembira kerana sekurang-kurangnya ada orang sedar. Saya tahu banyak blog dan website yang kutuk diri saya kerana terlalu over di televisyen. Hakikatnya hanya di televisyen sahaja. Realitinya kehidupan saya biasa-biasa sahaja. Tujuan saya hanya untuk promosi produk saya. Saya muncul di zaman di mana gergasi syarikat kosmetik di luar yang sudah menakluki Malaysia. Justeru susah untuk diri saya nak pasarkan produk kerana syarikat kecil dan tida modal dan pangkat, masih muda. Untuk memberi impak yang boomkan pasaran di Malaysia, saya perlu buat satu benda yang lain. Bukan sahaja penampilan saya yang pelik, baju-baju yang bling-bling dan cara cakap saya. Itu adalah satu pakej untuk promosikan produk saya.

Ada juga yang cakap Datuk ni bila keluar TV iklan produk cakap macam ‘mak nenek’. Boleh Datuk komen?

Saya nak beritahu kepada pembaca MalaysiaGazette, peminat-peminat saya, pembenci-pembenci saya yang membaca di portal Internet, saya nak bagitau saya macam mak nenek ke, joyah ke, mak nenek ke, chef wan ke, pondan ke, benda tu komen orang dan saya tak boleh tutup mulut orang. Apa yang saya nak beritahu, di luar saya bukanlah seperti di kaca tv yang bercakap non-stop. Untuk makluman semua, sekali keluar di Waita Hari Ini tu saya bayar RM25,000 campur rakaman RM5,000. Semua RM30,000 untuk enam minit. Saya bercakap tiap-tiap minggu, belum saya keluar lagi Nona, Selamat Pagi Malaysia, belum lagi keluar suratkhbar Harian Metro.

Kalau saya cakap lambat-lambat, saya rugi, duit saya habis, produk saya tak laku, siapa nak jawab? Orang mengutuk saya macam mak nenek saya akui. Cuma orang kena faham situasi saya. Kalau saya lambat, memang tak ada kesan daripada penonton. Sebelum ni saya keluar di tv dua tahun lepas, saya jadi begitu maskulin, Islamik. Boleh tengok di youtube. Masa tu waktu iklan lama dan cakap lambat tapi kesan kurang. Tapi bila saya jadi macam makcik-makcik penonton suka. Jadi saya kena ikut kehendak penonton. Yang suka dan benci, dua-dua saya minta maaf. 

 Kredit : malaysiagazette.com/jejak-nama 


 

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca