Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Malaysia Sambut Presiden Amerika Syarikat (AS) Barack Obama Meriah Bagaikan Menerima Menantu

Presiden Amerika Syarikat (AS) akhirnya menjejakkan kaki ke bumi Malaysia selepas kedatangan Presiden Amerika Syarikat terdahulu iaitu Lyndon B Johnson pada tahun 1966 iaitu genap 48 tahun. Kedatangan Barack Obama, pemimpin kuasa besar dunia itu ke Malaysia dilihat disambut luar biasa meriah bagaikan Malaysia bakal menerima menantu, dan ianya tidak  seperti kedatangan pemimpin negara lain.

Kedatangannya telah dikawal ketat mengalahkan Perdana Menteri dari negara lain begitu juga dengan Putera William dan Puteri Kate. Sehingga mengundang ketidakpuasan hati serta keluhan dari rakyat Malaysia melalui laman sosial Facebook kerana aktivti tergendala gara-gara kedatangan Presiden barrack Obama. Malah, kedatangan Presiden Obama dilakukan pula secara langsung di beberapa stesen televisyen.Kedatangan  beliau disambut oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah; Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak; Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan anggota Kabinet serta pemimpin lain di Dataran Parlimen, semalam.

Sebelum kedatangan Presiden Obama lagi sudah mengundang persoalan dari rakyat Malaysia berkenaan dengan tujuan kedatangannya ke Malaysia. Rata-rata, ramai di kalangan kita yang memberi persepsi atau pendapat yang negatif berkenaan dengan tujuan kedatangan Presiden Obama.Bukan sahaja rakyat Malaysia, tetapi pemimpin dan bekas pemimpin seperti Tun Dr Mahathir Mohamed juga ada sedikit kebimbangan mengenai tujuan tersirat lawatan Obama ke negara kita.Pastinya kebimbangan utama berkisar kepada rundingan perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPP) yang sedang berlangsung kini.

Walaupun sedikit gusar dengan tujuan sebenarnya kedatangan beliau ke Malaysia,namun kita seeloknya bersangka baik tujuan yang dilakukan oleh Obama ke Malaysia iaitu atas dasar lawatan negara/kerja sama seperti yang dilakukan oleh Perdana Menteri yang lain seluruh dunia iaitu mengeratkan lagi hubungan 2 hala antara Malaysia dan Amerika Syarikat. Di samping itu, mengukuhkan lagi kerjasama antara ekonomi bersama antara Amerika Syarikat dan Malaysia.

Sama ada kes Perjanjian Persahabatan Trans-Pasifik atau Trans-Pacific Partnership Agreement (TPPA). dibawa dalam perbincangan nanti ataupun tidak, saya yakin Malaysia tidak akan menandatangani suatu perjanjian yang akan membawa keburukan kepada Malaysia apatah lagi mengenepikan perniagaan bumiputera sendiri.Kesimpulannya,jangan kerana keghairahan dengan kehadiran pemimpin besar kuasa terkuat dunia sehinggakan pemimpin kerajaan Malaysia menjadi kembang hidung sehingga menjadi zombie denagn agenda tersirat kuasa besar itu.

1 comment:

 1. Assalamualaikum... Kepade peminat clash of clans/boom beach, 'whaff reward'adalah salah satu cara untuk dapatkan gems.diamond...
  1)Untuk install, pergi kepada playstore dan download whaff reward... Selesai download,open whaff...
  2)log in dengan akaun fb anda pada sebelah atas kanan.
  3)selesai log in, akan terpapar invite code...
  4)masukkan AF49714
  5)Selepas masukkan code, anda akan dpt $0.30.
  6)untuk dapatkan gems/diamond sebanyak 1200, anda perlu install apps dan games yg tertera...
  7)install sehingga $12 untuk 1200 gems/diamond...
  8)bila mencapai $12 pergi ke browser dan tekan exchange dan pilih google play gift card... Dan dia akan bg code...
  9)masuk coc/boom beach , pergi ke gems/diamond dan pilih yg 1200 gems/diamond...
  10) lepastu masukkan code yg google play bg dan gems received... Ok slamat mencube
  ###sy sudah dapat anda bagaimana???##

  ReplyDelete

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca