Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Credit Card Caj 8.88% Setahun Untuk Cikgu Saja? Penjawat awam lain macamana?

Assalamualikum dan Salam Sejahtera,

Baru baru ini admin  dengan abang-abang Bank Simpanan Nasional ada terlibat dengan program Out Reach bersama Jabatan Pendidikan Daerah Hulu Perak di RPS Kemar,Gerik Perak. Sepanjang satu hari itu,En. Kamarul Zaman selaku wakil Bank Simpanan Nasional cawangan Kuala Kangsar membuat promosi kad kredit BSN khusus untuk para guru yang berkelayakan. Bila admin  baca pamplet kad kredit itu...mau panas telinga admin dengan caj terendah iaitu 8.88% setahun dan tiada yuran tahunan seumur hidup hanyalah untuk penjawat awam yang bernama Guru sahaja. rendah betul caj interest tahunan. kalau biasa kad kredit dalam 17% setahun. Untung betul la para cikgu sekarang ini.

Tetapi kad kredit BSN ada juga untuk penjawat awam tapi caj tahunan tinggilah sikit. Dalam hati ini tidak adil-tidak adil bagiku..terngiang-ngiang lagu Yuna waktu tuh. Tapi apa kan daya... maklumlah persatuan guru ini kuat memperjuangkan nasib dan menjaga kebajikan para guru sebab itu ada pakej-pakej khas untuk cikgu seumpamanya.Beberapa keping gambar ketika program Out Reach Pendidikan Hulu Perak 201.

Perjalanan ke RPS kemar

Sampai Pulau Pendidikan Tasik BandingPembukaan akaun simpanan

Serba sedikit maklumat tentang kad kredit ini di mana YAYASAN Guru Malaysia Berhad (YGMB) dengan kerjasama Bank Simpanan Nasional (BSN) memperkenalkan kad kredit 1 TeachersCard yang menawarkan caj kewangan paling rendah di pasaran di samping pelbagai ganjaran serta keistimewaan yang menarik. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif YGMB, Mejar (B) Wan Munadi Wan Mamat, kad kredit ini eksklusif untuk guru, pegawai serta kakitangan Kementerian Pelajaran Malaysia yang menjadi ahli YGMB.


"Walau bagaimanapun, guru atau kakitangan yang berkhidmat di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia tetapi belum menjadi ahli YGMB boleh memohon kad kredit ini."YGMB akan memberikan keahlian automatik dengan pengecualian yuran pendaftaran keahlian sebanyak RM10 kepada mereka," jelasnya.


Pemegang kad ini bakal menikmati caj Kewangan atau fi Kemudahan serendah 8.88 peratus setahun dan yuran tahunan percuma seumur hidup, tanpa sebarang syarat.Selain itu, kemudahan dan keistimewaan lain yang dapat dinikmati oleh pemegang Kad Kredit 1 TeachersCard adalah Program Pindahan Baki kosong peratus, Pelan ansuran BSN EasyPay kosong peratus, BSN EasyCash, Insuran Perjalanan dan Kesulitan Percuma sehingga RM500,000.


Kad ini turut memberi mata ganjaran yang tiada tarikh luput sebanyak satu mata untuk setiap seringgit bagi perbelanjaan runcit di dalam negara dan dua mata bagi setiap seringgit untuk perbelanjaan runcit di luar negara.Permohonan untuk kad kredit jenis Emas MasterCard yang ditawarkan dengan pilihan Kad Islamik atau Konvensional ini juga dibuka kepada guru yang baru tamat kursus perguruan dengan syarat perlu menyertakan salinan surat penempatan mengajar.


Dokumen yang perlu disertakan bersama borang permohonan adalah salinan kad pengenalan, penyata gaji terkini dan salinan pas pekerja.Untuk memohon kad kredit 1 TeachersCard, dapatkan borang permohonan di cawangan BSN, layari laman www.mybsn.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan di 1300-88-1900. Bagi pertanyaan mengenai manfaat keahlian YGMB, sila hubungi 03-41058679 atau layari www.ygmb.com.my.


No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca