Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Rawatan rambut, rawatan kulit, mengawal kolesterol, menurunkan berat badan, meningkatkan sistem dengan Minyak kelapa DaraHanya buat belian kali pertama,

pelanggan akan secara automatik menjadi ahli BioVCO.com

** Pembelian kali pertama melayakkan pelanggan menjadi ahli BioVCO.com. sebagai ahli pelanggan layak untuk memperolehi harga DISKAUN sebagai ahli apabila membuat belian kedua dan seterusnya.


1. Tiada sebarang bayaran keahlian atau yuran tahunan akan dikenakan kepada ahli.

2. Keahlian adalah seumur hidup.

3. Ahli boleh menjual produk kepada pelanggan dari seluruh Malaysia pada harga pasaran atau harga di dalam halaman web BioVCO.com atau BioVCO.net dan menerima keuntungan, pihak kami di BioVCO.com akan membuat penghantaran kepada pelanggan tersebut.

4. Ahli yang menghantar TESTIMONI akan memperolehi DISKAUN tambahan yang lebih menarik.

Kolesterol Darah yang Tinggi
Kolesterol darah yang tinggi merupakan satu keadaan di mana tahap kolesterol dalam darah meningkat tinggi. Lazimnya, badan kita akan mengimbangi kolesterol yang diperolehi dari makanan apabila terlalu banyak kolesterol dihasilkan daripada makanan, organ hati akan mengurangkannya. Tetapi jika kita mempunyai berlebihan berat badan atau memakan makanan yang tinggi lemak, maka badan kita tidak lagi mampu mengimbanginya. Bila ini terjadi, paras kolesterol darah akan meningkat.
Faktor risiko penyakit jantung yang lain
  • Sejarah keluarga yang mempunyai penyakit jantung
  • Tekanan darah tinggi
  • Merokok
  • Diabetes
  • Kegemukan (berlebihan berat badan)
  • Gaya hidup yang sedentari
Baca artikel penuh - KLIK DISINI

Punca Terjadi Resdung
Terdapat beberapa faktor dan penyakit lain yang dipercayai boleh mengakibatkan seseorang menghidap resdung.
Antaranya yang utama ialah :
1) Jangkitan Kuman seperti bakteria dan virus yang berulang kali pada rongga hidung yang kerap menyebabkan seseorang mendapat demam dan selesema. Malah ketumbuhan dari dalam hidung seperti "polyps" dan kanser turut dikaitkan dengan penyakit resdung.
2) Struktur hidung yang tidak normal, yang mungkin diakibatkan oleh tulang hidung retak atau patah ketika kemalangan boleh menyebabkan seseorang mendapat penyakit resdung. Bagi sesetengah orang yang mempunyai struktur tulang hidung yang " senget " tidak lurus (deviated nasal septum), risiko untuk mendapat resdung adalah tinggi.

No comments:

Post a Comment

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca